Forum » Loža » Kako odstraniti prekrivni trak ("abdek" trak)?
Kako odstraniti prekrivni trak ("abdek" trak)?
barbarpapa1 ::
Pozdravljeni
Imam problem z odstranjemvanjem prekrivnega traku (visokoslovensko "Abdekband" imenovan) z okvirjev oken. Pred več kot letom dni sem v novogradnji preventivno zaščitil nova okna (belo lakirani leseni okvirji) s PE folijo, ki sem jo na okvirje nalepil s prekrivnim trakom. Zadeva je sedaj tako daleč, da bi bilo potrebno to zadevo odstraniti. In ta trak povzroča težave, saj se nikakor noče odlepiti. Smo ga poskusili močiti z vodo oz. milnico, vendar z bolj kilavimi rezultati, saj se trak včasih še da odtraniti, a lepilo ostane na oknih. Imate kak predlog (seveda želimo, da ostane lak okenskih okvirjev nepoškodovan)?
LP
Jože
Imam problem z odstranjemvanjem prekrivnega traku (visokoslovensko "Abdekband" imenovan) z okvirjev oken. Pred več kot letom dni sem v novogradnji preventivno zaščitil nova okna (belo lakirani leseni okvirji) s PE folijo, ki sem jo na okvirje nalepil s prekrivnim trakom. Zadeva je sedaj tako daleč, da bi bilo potrebno to zadevo odstraniti. In ta trak povzroča težave, saj se nikakor noče odlepiti. Smo ga poskusili močiti z vodo oz. milnico, vendar z bolj kilavimi rezultati, saj se trak včasih še da odtraniti, a lepilo ostane na oknih. Imate kak predlog (seveda želimo, da ostane lak okenskih okvirjev nepoškodovan)?
LP
Jože
Saladin ::
Kupi se ena tekočina za odstranjevanje starih tapet.
Narediš močno koncentracijo le te v topli (zelo pomembno) vodi, fajn namočiš trak (namoči, malo počakaj in še enkrat namoči) potem pa bi morala zadeva iti dol.
Narediš močno koncentracijo le te v topli (zelo pomembno) vodi, fajn namočiš trak (namoči, malo počakaj in še enkrat namoči) potem pa bi morala zadeva iti dol.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
IgorGrozni ::
Vzami koncentrat limone, pomaranče ( mogoče vinski kis) (TUŠ, Merkator,..) ipd. in ga nanesi na trak ( predhodno poiskusi čim več traku opdtrgati, da klahko kislina prodre do lepila) in odstrani ostanke z npr. plastičnim, neostrim strgalom za sneg avtomobilska stekla.
Če ne bo šlo tako.....heh....
Lahko se odpelješ tudi v Kamnik, podjetje SAMSON prodaja koncentrirano kislino agrumov ( mešanica z alkoholom je zelo učinkovita) pod imenom IČ 47 ?? ( Intemzivno Čistilo, :) )
Ne uporabljaj umetnih kislin, ker dolgo razpadajo in v tem času lahko uničijo podlago.
Naslednijič uporabi trak za zunanjo uporabo ( UV odporen ).
Lp. Igor
Če ne bo šlo tako.....heh....
Lahko se odpelješ tudi v Kamnik, podjetje SAMSON prodaja koncentrirano kislino agrumov ( mešanica z alkoholom je zelo učinkovita) pod imenom IČ 47 ?? ( Intemzivno Čistilo, :) )
Ne uporabljaj umetnih kislin, ker dolgo razpadajo in v tem času lahko uničijo podlago.
Naslednijič uporabi trak za zunanjo uporabo ( UV odporen ).
Lp. Igor
Tomay ::
Sem naredil podobno bedarijo. Kolikor je šlo sem sčistil z Apursilom. Dobiš v vsaki kemikaliji. Prej seveda poizkusi, da ti ne bo razjedlo oken. Kjer ni šlo dol, sem samo odstranil trak, lepilo pa sem pustil in še me čiščenje čaka. Poizkusil sem tudi z čistilcem za keramične plošče (žiletko) samo moraš biti zelo previden. Pa še to moja okna so plastična.
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lenobo tablica (obojestranski lepilni trak za lcd) ne drziOddelek: Pomoč in nasveti | 1601 (1359) | djforever |
» | Kako odstraniti ostanek lepilnega traku s kožeOddelek: Loža | 16035 (14604) | vostok_1 |
» | Lepilni trak čez flex cableOddelek: Pomoč in nasveti | 968 (742) | borut_p |
» | Termalni trakOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2440 (1754) | fosil |
» | Termalni trak ne drzi prevec dobro - odlepil se je...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2480 (2210) | Bug |