» »

Kako iz USA pripeljat vozilo ?

Kako iz USA pripeljat vozilo ?

#000000 ::

Nimam blage veze kako bi lahko pripeljal-dostavil avto iz USA v Slovenijo ? Baje naj bi šlo če ga daš v kontejner, samo kaj če je avto širši od 235 mm ? oz če gre za kamion ipd.

Uglavnem kam bi se lahko obrnu človek da bi zvedu kako in kaj ter predvsem ceno takega prevoza.

madmitch ::

Tako rekoč edina resna pot je preko špediterja, ki se ukvarja z ladijskimi prevozi (Intereuropa recimo). Kako ga bodo privlekli sem, naj te nikar ne skrbi, znajo to sami organizirati. Res je, lahko gre v kontejner a če je preširok, bo šel na ladjo za prevoz generalnega tovora nekam v skladišče, kjer bo primerno in po predpisih zavarovan med plovbo. Lahko tudi, da ti bodo našli Ro-Ro, ki je namenjena za prevoz kamionov (taka, kot je zgorela pred Istro). Cena bo zelo odvisna od tega, koliko lahko čakaš, saj bodo lahko iskali najcenejši prevoz. Če se ti mudi, boš to moral seveda plačati. Cena za kontejner je okoli 2-5k USD (na pamet). Odvisno je tudi, kje v EU si ga pripravljen prevzeti in kje ga bodo vkrcali, transport iz in v luke, ki imajo več prometa ZDA EU je cenejši.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Steinkauz ::

Good Guy ::

če hočeš se lohk pozanimam pr frendu k je lihk kupu mercota iz amerike in ga še čaka , kako to potekapa kako je on to zrihtu..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Jackal ::

Walking the way is something completely different than imagining the way.

edge540 ::

Pred časom sem se zanimal za uvoz Mustanga (zadnji model, rabljenega).

Cena za kontejner je bila mislim da okoli $800-1000, bi pa me na koncu stal avto okoli $40000, s tem da bi bila nabavna cena v ZDA cca. $25000.

Drugače pa poglej to, to in to, mogoče najdeš kaj uporabnega.

Vikking ::

Še vedno je problem homologacija. Tukaj se vse ustavi in ni važno kaj profitiraš, če se ne moreš vozit po naših cesta z njim.

Mogoče še omenim, da se je potrebno pozanimat za garancijo vozila. Če velja garancija za avtomobil, ki je kupljen v ZDA. Verjetno odvisno od znamke do znamke.

#000000 ::

Hvala za namige in nasvete, sicer mi noben USA avto ni kej dost ker žrejo za znoret, zanima me avtodom oz. ogromen avtodom.

madmitch ::

Hvala za namige in nasvete, sicer mi noben USA avto ni kej dost ker žrejo za znoret, zanima me avtodom oz. ogromen avtodom.


Bemti, raje kupi rabljen bus in ga predelaj.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

#000000 ::

Ma kje, se ne splača sem gledu da za 10.000$ dobiš spodoben popolnoma delujoč ogromen motohome, če bi iskal malo dlje al pa kontaktiral koga ki je tam, bi umap stavt najdu zadevo za vsaj pol manj. Tale oldi je bil smešno poceni

No tolk stara plužna jest nebi, če ravno ne bi dobil avtodoma bi pa vzel eno ogromno kamp prikolico, seveda s klimami ipd. američkimi zadevami, itak se z avtodomom nebi vozu nikamor ampak bi ga lepo sparkeru na parcelo in basta, ne rabim nobenga dovoljenja ker je itak premična zadeva (kao) :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvoz avtomobila iz tujine

Oddelek: Na cesti
4524311 (4382) benjaminp
»

avtodom-avtopisarna?

Oddelek: Loža
202110 (1228) nejcek74
»

Uvoz iz kitajske

Oddelek: Loža
459740 (5822) MIHAc27
»

Mobilne hišice

Oddelek: Loža
3716464 (14942) maco-maco
»

Kje dobit oz. kupit odlsužen tovorni ali bivalni kontejner ?

Oddelek: Loža
2011159 (9764) _pobesneli_

Več podobnih tem