» »

Izdelava in predelava PC OHISJA iz stekla in PLEXI stekla

Izdelava in predelava PC OHISJA iz stekla in PLEXI stekla

MSI7 ::

Rad bi se seznanil s tistimi,ki ste ze poskusali,ali pa nameravate SAMI IZDELATI/PREDELATI racunalnisko ohisje!
Mene mika steklo in pleksi steklo!Kako se boste vi lotili tega? (lahko daste tud slike gor) Vsekakor bi me zanimala tudi VRATCA na sprednji strani ohisja,in LED dioda oz.kaksna okrasna UV lucka in velik mocen ventilator!V bistvu nekaj podobnega kot ohisja Scorpio ali Aerocool-Aeroengine,samo da bo ohisje iz materiala cez katerega vidis vse svoje komponente (torej stekla/plexi stekla)Pa visje bo,zaradi kasne dodatne 5,25 ali 3,5 reze.
  • spremenil: MSI7 ()

Ziga Dolhar ::

Od mnogoterih linkov, lahko pogledaš tudi tule.
https://dolhar.si/

MSI7 ::

No,jaz sem ze zacel ustvarjati s tem da jaz zdaj IZDELUJEM (ne predelujem ze narejenega!) OHISJE PO LASTNI MERI. Pa bi postavil zdaj eno vprasanje,glede na to,da hocem imeti spredaj,kjer so DVD-Rom vhodne enote VRATA. Ampak:
Na kaj bom "obesil" SPREDNJA VRATA - Ali so kaksne kljukice,rogovi oz.pante in kje to dobim? Ali je kaksna racunalniska trgovina,ki prodaja te dele?

Rabil bi pa se MULTIMEDIJSKI okrogli GUMB za Power ON/OFF,in Reset.. in VELIKE Led LUCKE (Hdd,Power Led) Klasicne majhne imam,ampak teh ne zelim gor dajati...

Ziga Dolhar ::

Multimedijski okrogli gumb za power on/off in reset?
https://dolhar.si/

PrimozR ::

LEDice pač zvežeš skupaj, zvrtaš luknjo v pelksi, pobrusiš s finim šmirglom da lepše sveti in to je to. Steklo pozabi ker ga je nemogoče obdelovati pa še razbije se. Pa še precej težji je od plexija. Pa izklopi caps.

Sem pa tudi sam v načrtovanju (no, že eno leto oz. več) kištice, trenutno gledam, kaj vse bi moral zrezat, da bi v zdejšno zbasal lado, itd.

MSI7 ::

Ja,jaz mu recem kar "multimedijski" gumb,(za Power ON/OFF spredaj),ko je tako velik.

(tako da ce kdo ve kje se teli delcki nabavljajo,katera trgovina ima to kaj cez...)

Kot drugo pa sem vprasal
Na kaj bom "obesil" SPREDNJA VRATA - Ali so kaksne kljukice,rogovi oz.pante in kje to dobim? Ali je kaksna racunalniska trgovina,ki prodaja te dele? No zdaj prilagam SLIKE kot primere,kaj mislim.

Slike za predogled ne morem dat gor,ker kakorkoli obrnem ni prav.To mi je res smotano na forumu.Niti mu ni prav ce das povezavo URL ali SLIKO z kodo za forum s predogledom,niti,niti HTML kodo s predogledom....
Tako da,evo navaden link.Na tej sliki so VRATA,ki bodo "obesena" na da se lahko odpirajo,saj temu sluzijo.Vendar kje dobiti "pante" za pricvrstitev?


Na teli sliki

pa je prikazano kako bom postavil BOCNI ventilator.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MSI7 ()

PrimozR ::

V računalniški trgovini te bodo tako za gumbe kot za pante gledali ko da si padel z marsa. Pante ali kaj podobnega štacune kot so Merkur (najbolje da vprašaš mojstre tam, razložiš situacijo), za gumbke pa v elektrotehnični trgovini (npr. Conrad), takisto za LEDice. Moral boš pa spajkati.

Vedi pa še, da je firmam kto je Thermaltake đabe narest kakeršenkoli pant jim paše, saj naredijo pante posebej za njih saj jih kupijo v precej velikem številu. Pa še to ni problem pri kištici za 200 €. Če delaš sam, si precej bolj omejen. No če ne z drugim pa s svojo domišljijo. Z malo orodja se lahko naredi marsikaj, je bilo dokazano že mnogokrat.

MSI7 ::

Sem povprasal za te dodatke in cakam na odgovor.Zdaj nameravam prebarvati ohisje in me zanima ali je bolje kupiti navadni lak ali sprej za KOVINO ter katera firma/tip?

Kupil sem namrec od Colomina (Color Medvode) eno sivo barvo,ki se sploh ni in ni hotela posusiti tudi po 3 dneh,pa se vsa lepljiva je bila in ni pomagalo niti redcenje!
Najslabsa barva kar sem jo kdaj kupil v zivljenju (smo jim pisali v tovarno glede tega)
A kdo pozna normalno barvo,da se hitro susi in lepo prime?

 Najslabsa barva kar sem jih kdaj kupil !

Najslabsa barva kar sem jih kdaj kupil !



Pa s kaksnim orodjem bi lahko skupaj "zvaril" plastiko? (za zelezo vem da je spajkalnik...)

Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MSI7 ()

bluefish ::

vsekakor bolje sprej. Prva tako pred kakršnimkoli barvanjem najprej dodobra očisti površino in jo po možnosti še posprejaj z lakom za predpripravo površine (oz. kakorkoli se že točno temu reče).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

PrimozR ::

Za železo je kr lepo varilnik (oz. švas aparat). Spajkalnik je uporaben za določene bakrene stvari (žlebovi, določeni radiatorji za hlajenje {/me pogleda lado v kotu}), obični spajkalniki pa za elektroniko. Spajkanje ohišja ti ne bo pomagalo nič ker ne bo držalo dovolj. Plastiko bi pa tut lahko pogrel ampak potem ponavadi izgubi obliko. Najbolje je lepilo (za plastiko ali pa kak araldit, dvokomponenten) ali pa kak kit ali kaj v tem stilu, zalimaš, zbrusiš da zgladiš in pofarbaš.

asgard2.0 ::

pleksi lahko limas z silikonskim kitom
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215064 (4815) acookook
»

Leseno ohišje: Taurean, 22L (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
41086715 (51917) bluefish
»

NZXT M59 Case mod

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
453339 (2085) Janac
»

Garancija na počen ekran na laptopu (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
648764 (6610) Zheegec
»

Kako na računalniku preveriti če ima USB3

Oddelek: Pomoč in nasveti
345008 (4441) guererro

Več podobnih tem