Forum » Hlajenje in modifikacije » spajkanje diod
spajkanje diod
megadeth ::
pozdravljeni!
danes sem se lotil menjave diode na zvočnikih iz navadne v modro pa nikakor ne dela. včeraj sem jih menjal na tipkovnici in vse lepo delajo. je možno da sem kej uničil na zvočnikih in zto ne dela?
je sploh možno na kakršenkoli način uničit spajko? (poskusil sem tri različne diode in ne dela nobena)
danes sem se lotil menjave diode na zvočnikih iz navadne v modro pa nikakor ne dela. včeraj sem jih menjal na tipkovnici in vse lepo delajo. je možno da sem kej uničil na zvočnikih in zto ne dela?
je sploh možno na kakršenkoli način uničit spajko? (poskusil sem tri različne diode in ne dela nobena)
Are you feeling lucky? Google me!
- spremenilo: megadeth ()
ja sm jo obrnu ene 6x na vse mozne strani... vem da more bit prav obrnjena
mozno da je to to ampak ko sem dal nazaj originalno tudi ni delala... bom prilepu kaksno sliko vezja v kratkem..
probleme sem imel z odstranitvijo originalne diode in se bojim da sem kej pokvaru...
probleme sem imel z odstranitvijo originalne diode in se bojim da sem kej pokvaru...
A. Smith ::
Na sliki je videti, kot da je spajka naredila stik med obema otočkoma, kjer sta prispajkani nožici diode. To se seveda ne bi smelo zgoditi in je jasno, da ledica ne bo svetila.
Če pa me videz vara, je problem nekje drugje.
Če pa me videz vara, je problem nekje drugje.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
aha... mozno da je to ja. to se pravi da če mi uspe to očistit in spajkat normalno bi moglo delat?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pokvarjen toaster - poškodovano vezjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2762 (2403) | Brane22 |
» | Pomoč - nedelujoč DVDOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 918 (761) | T0RN4D0 |
» | Kako pripraviti utripajoči LED da stalno sveti ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1280 (967) | TRIROG |
» | Upravljanje PC-ja preko daljincaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5974 (4547) | kulSMS |
» | Modifikacija modemaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1170 (810) | Neo32 |