Forum » Operacijski sistemi » Shranitev gonilnikov na xpjih
Shranitev gonilnikov na xpjih
enxtip ::
Hej...torej imam en problem....
Rad bi si formatiral računalnik pa sem izgubil namestitvene cdje ki sem jih dobil zraven računalnika, zato me zanima če pozna kdo rešitev kako bi shranil že instalirane driverje ki jih trenutno računalnik uporablja in jih kasneje povrnil ko bo sistem na novo naložen. (gre za windows xp sedaj in tudi kasneje)
Hvala vsem
Rad bi si formatiral računalnik pa sem izgubil namestitvene cdje ki sem jih dobil zraven računalnika, zato me zanima če pozna kdo rešitev kako bi shranil že instalirane driverje ki jih trenutno računalnik uporablja in jih kasneje povrnil ko bo sistem na novo naložen. (gre za windows xp sedaj in tudi kasneje)
Hvala vsem
imagodei ::
Morda celo obstajajo variante, ki bi ti to pomagale naredit. Je pa verjetno najlažje in najmanj zamudno, da se polotiš iskanja gonilnikov na netu, preden sformatiraš komp.
PC Wizard
Tukaj dobiš en free programček, s katerim lahko identificiraš svoje komponente, potem pa na lov za driverji. Itak rabiš predvsem chipset za svojo matično, driver za grafično, mogoče za zvok. Vse ostalo, če le nimaš kakšne eksotike, bi ti morali Win XP sami zaznat.
EDIT: Linkifizejšn
PC Wizard
Tukaj dobiš en free programček, s katerim lahko identificiraš svoje komponente, potem pa na lov za driverji. Itak rabiš predvsem chipset za svojo matično, driver za grafično, mogoče za zvok. Vse ostalo, če le nimaš kakšne eksotike, bi ti morali Win XP sami zaznat.
EDIT: Linkifizejšn
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
enxtip ::
sem poskusil tudi z tem programom ampak mi ne izpiše matične.
A bi se mogoče dalo kako iz kakšne mape drivers v windowsih kopirat in kasneje obnovit da bi zaznalo driverje?
A bi se mogoče dalo kako iz kakšne mape drivers v windowsih kopirat in kasneje obnovit da bi zaznalo driverje?
StandAgainst ::
Za oznako matične plošče odpri računalnik in poskusi najti oznako matične plošče (ziher nekje piše). Pol pa vpiši na strička googla pa boš videl kaj ti bo vrgo ven, pa lepo downloadaš tiste driverje in je to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StandAgainst ()
#000000 ::
DriverGrabber odzipaš, zaženeš, počakaš ,inutko-dve in program ti naredi mapo z vsemi driverji ki jih imaš naložene. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows xpOddelek: Operacijski sistemi | 1491 (1226) | tjaz051 |
» | ADSL problemOddelek: Pomoč in nasveti | 917 (591) | Hayabusa |
» | Driver scanner for Win8Oddelek: Pomoč in nasveti | 1089 (909) | lolzydrive |
» | Disk "MELJE"Oddelek: Strojna oprema | 2917 (2320) | energetik |
» | Težave z displejemOddelek: Strojna oprema | 1483 (1237) | klemen135 |