» »

Asus P5VD2-VM SE - problemi z diskom???

Asus P5VD2-VM SE - problemi z diskom???

Engineer ::

Pozdravljeni,

imam novo masino z plato Asus P5VD2-VM SE. Po mesecu uporabe so se mi priceli pojavljati naslednji problemi:

- Med bootanjem sistema, mi zadeva zmrzne in potreben je reset (v kolikor se ne resetira sam)
- Vcasih zmrzne ze takoj po vklopu racunalnika in se slika na ekranu sploh ne prikaze
- Vcasih se slika prikaze in nato izgine, bootanje se ustavi - potreben reset
- Preden nalozi OS vcasih izpise: Disk read error occoured. Press CTRL+ALT+DEL.
- Preden nalozi OS vcasih izpise (blue screen):
STOP.C0000218 unknown hard error
unknown hard error
beginning dump of physical memory
- V win event viewerju so pogosti naslednji error logi:
1. Gonilnik je v \Device\Harddisk0\D zaznal napako krmilnika. (ID 11)
2. Med ostranjevalno operacijo je bila na napravi \Device\Harddisk0\D zaznana napaka. (ID 55)
- Po prijavi v WinXP in prvih nekaj minut dela zadeva pogosto zmrzne in potreben je reset.

Zamenjan je bil SATA kabel, BIOS posodobljen na zadnjo verzijo, HDD pregledan z extended HDD toolom ter WinXP na novo nalozen.
Po dveh/treh dneh so se tezave ponovno pojavile.
Prav tako sem poskusil z izkljucevanjem in zamenjavo naprav (miske, tipkovnice, tiskalnika, USB kamere...).
Prav tako brez uspeha - isti problemi.

Morda kaksna ideja? Ima kdo izkusnje z to vrsto plate v kombinaciji z WD HDD - SATA?

Najlepsa hvala!
  • spremenil: Engineer ()

Just-1n ::

Ali si ram tudi kaj menjal??

Preveri RAM!!!!!!!

http://www.memtest86.com/

Tle maš link za program, ki preverja ram-- naredi boot cd, ga vstavi, in restat comp. Preveri da imaš v biosu nastavljeno boot from cd.

Zadeva je zdaj na pooblascenem servisu v LJ. Kot kaze do sedaj, bo najverjetneje plata problem.
RAM (in HDD) bi naj testirali, ko sem imel zadevo prvic na servisu v MB.

Sporocim, ko izvem kaj vec.

Hvala in lp,
Bojan.

Zadeva je prisla s servisa, kjer so masino temeljito pregledali (HDD z razlicnimi diag tooli, prav tako grafiko, RAM, preverili napajalnik kablovje... - vse OK). Masina je pri njih delala B.P.
Nato sem masino testiral se jaz na drugi lokaciji in mi je delala OK.

Vceraj sem jo masino odnesel domov, vse priklopil in masino nekajkrat vklopil/izklopil. Tezav ni bilo.
Danes zjutraj pa se je problem ponovno pojavil: Po prijavi v WinXP je masina zmrznila, slika na ekranu pa postane crna z velikim miskinim kazalcem...

Enostavno vec nimam idej, kaj bi lahko bilo... Kot, da bi bil problem z napajanjem... Zamenjal sem napajalni kabel in nic ne pomaga...

Je mozno, da so kakrsnekoli motnje v elektricnem omrezju, ki bi povzrocale vse te probleme?
Morda monitor, ki je na to masino priklopljen? Je se CRT...

Izcrpavam ze vse mozne ideje... Zadeva postaja znanstvena fantastika... :(

LpB

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova matična ne dela Asrock K8NF4G sata2

Oddelek: Pomoč in nasveti
5936 (829) ovcka
»

PC zmrzuje

Oddelek: Pomoč in nasveti