» »

Simobilov brezžični internet

Simobilov brezžični internet

pure00 ::

pred kratkim smo nabavli brezžilni internet od Si-mobila. Dobili smo PCMCIA kartico, preko katere se lahko komot povežemo na net. zanima pa me sledeče, kako bi lahko to povezavo delil na še dva dodatna prenosnika. Probali smo z uporabo "set up a home or small office network" in smo izbrali kartico kot input in lan kot output, to smo nato povezali na žični ruter (priklopljeno na enega od štirih 'izhodov'.) na to smo nato povezali še ostale izhode, povezali smo se na ruter a internet ni delal. Probali smo tudi preko brezžične povezave a tudi tako ni delalo.

Hvala za pomoč,
pure00
...
  • spremenil: pure00 ()

Ice-Heki ::

Katere operacijske sisteme pa majo? Vista? XP?
Meni dela takole brez problema - ok povezava ni ravno najboljša, ampak dostop do neta pa dela.

Moj prenosnik
|
|
SWITCH ---- Škatla 2
|
|
Škatla 1

pure00 ::

a bi mi lahko prosim povedal postopek kako ti je to uspelo, ki mi se že cel dan trudimo in nam ni uspelo ustvarit povezave med tremi prenosniki... razlika med opremo je pa samo v tem da imamo mi router in ne switch... na router pa smo vsi trije priklopljeni na 'izhodne' priključke.
...

pure00 ::

dodajam:

povezavo sem dobil tudi na drubem računalniku:

screenshot:


ampak kljub temu internet ne deluje. Probal sem dvokliknit na povezavo in izbral "settings" in pogledal če je HTTP omogočen in ugotovil da je. zakaj pa ga ne pusti skozi ne vem. (firewall -a sta disablana na obeh računalnikih. Na ruterju pa ne vem ampak ta naj nebi imel vpliva ker gre za LAN povezavo)
...

Ice-Heki ::

Fora je pomoje v tem, da mate na routerju DHCP - Windows ukaz, za deljenje povezave pa hoče, da tisti ki shara (deli) povezavo (torej tvoj prenosnik s kartico) postane DHCP server za ostale - saj spremeni IP nastavitve omrežni kartici (ip naslov: 192.168.0.1), ostalim pa nastavi da je ta IP gateway.
Če boš to šel delat na roko ne bo delalo - za začetek poskusi najprej odstraniti router in priključiti med sabo dva prenosnika - prvemu naredi, da shara internet connection, drugemu, da dobi nastavitve od gateway-a. Potem oba računalnika izklopi. Prižgi prvega in počakaj da pride v windowse - nato vključi net, ko ti net dela, pa prižgi še drugega -> in ta bi moral sam dobiti IP 192.168.0.X in net bi moral delati. Vsaj tako meni dela vedno.

Poročaj, pa da vidimo kaj se da narediti

P.S: Glede na to, da si povezavo dobil tudi na drugemu ... hm ... potem moja zgornja teorija ne drži - lahko pa jo vseeno preizkusiš in poročaš

pure00 ::

Moram povedat, da nam je uspelo vzpostaviti povezavo tako, da delajo igre(na drugem racunalniku se lahko igra online).HTTP pa še zmeraj ne dela.
...

Ice-Heki ::

Hm ... katere browserje pa uporabljate? IE, FF, Opera?

pure00 ::

Uporabljamo Firefox in Opero.
...

Mr_Globus ::

če si vpisal ip ročno ne pozabi na dns. napišeš 192.168.0.1

buneech ::

Poglej na prvem računalniku (tistemu prenosniku s pcmcia kartico), če je kje nastavljen kakšen proxy strežnik. Če je, ga je potrebno tudi na ostalih računalnikih nastaviti.
Če imaš na izhode routerja priklopljene (WAN/Internet port prazen), potem ta deluje kot switch. Probaj ga mogoče kot router, da iz prenosnika lan v WAN/Internet vštekaš, na routerju pa nastavitve nastaviš (DHCP dodelitev ip-ja na router, DHCP iz routerja).

pure00 ::

Evo sem nastavu se DNS.Zdaj dela :)

Hvala za vašo pomoč!


LP
...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol modem žično na wrt54gl v1.1 dd-wrt za WiFi

Oddelek: Omrežja in internet
217838 (7674) NeMeTko
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI

Oddelek: Pomoč in nasveti
233057 (2442) NeMeTko
»

Vzpostavitev brezžičnega interneta

Oddelek: Omrežja in internet
163314 (3048) barbara2
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191882 (1548) Mitch
»

Deljenje povezave

Oddelek: Omrežja in internet
91806 (1598) DaMachk

Več podobnih tem