Forum » Loža » letalski mitingi 2008
letalski mitingi 2008
sniffo ::
ima kdo kakšen podatek, kje v naši bližini se bodo letos odvijali?
- premaknilo iz Znanost in tehnologija: gzibret ()
edge540 ::
Po letališču se širijo govorice, da naj bi na IAS Maribor 08 povabili tudi akrobatsko skupino Ruski vitezi s Sukhoji. Glede na to da sem to zvedel od soudeleženih pri organizaciji bi znalo biti res.
sniffo ::
rusov še kam drugam ni, ne pa da bi prišli v Maribor.
Drugače pa hvala vsem za odgovore.
Kaj pa Zeltweg? A ga letos ni?
Drugače pa hvala vsem za odgovore.
Kaj pa Zeltweg? A ga letos ni?
LoneWolf ::
Zeltweg je letos ze drugic zapored odpovedan in je precej vprasljiv, ce sploh se kdaj bo. Avstrijci imajo zadnja leta precej tezav sami s seboj in svojo politiko.
fosil ::
Ima kdo kakšne informacije kdo naj bi nastopil v Mariboru? Zanimajo me predvsem vojaška letala in akrobatske skupine. Na njihovi strani je vse tako nedoločeno napisan.
Glede na to, da je zadeva čez 14 dni bi lahko bilo kaj več znanega.
Glede na to, da je zadeva čez 14 dni bi lahko bilo kaj več znanega.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Sem spraševal malo ljudi ki to organizirajo, pa nobeden noče nič povedati. Kdo ve kaj kuhajo
Upam, da bodo presenetil v pozitivnem smislu, ne pa v negativnem.
Naj ti povejo vsaj kater dan se bolj splača pridet, soboto ali nedeljo
Naj ti povejo vsaj kater dan se bolj splača pridet, soboto ali nedeljo
Tako je!
Tako je na stvari, Rusi se ne morejo odločiti ali bi prišli ali ne, tako da pitaj boga če bo kaj iz vsega skup. Od lovcev bodo Italijani privlekli 2 F-16, Nemci Tornada, Švicarji skupino Hawker Hunterjev, čaka pa se še na potrditev hrvaškega MiGa 21, bo pa še par ostalih verjetno. Viška tehnologije tako verjetno ne bomo videli, razen če se nas Avstrijci usmilijo in pošljejo kakšnega Eurofighterja. Pa raje ne računat na to. Kdaj se splača pridet je težko vprašanje, bo dogajanje razdrobljeno tako da je najbolje če boš tam v soboto inu nedeljo.
Osebno največ pričakujem od akrobatskega tekmovanja, ker bodo tu zbrani najboljši akrobatski piloti na svetu.
Osebno največ pričakujem od akrobatskega tekmovanja, ker bodo tu zbrani najboljši akrobatski piloti na svetu.
Invictus ::
Zeltweg je vsaki dve leti (neparna letnica). Lani so ga odpoivedali zaradi vpeljave Eurofighterja (ni bilo časa za prireditev, kao ...).
Mogoče bo drugo leto ...
Mogoče bo drugo leto ...
Eurofighter kot kaže bo in to celo dva v zraku
Ampak kot je videt samo v soboto.
Ampak kot je videt samo v soboto.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
jeryslo ::
Vidim da so update-al na strani program letenja, tako kot je že nekdo omenu bo tudi Eurofighter. Vendar mi ni nekaj jasno, namreč našel sem, da bo EF2000 in F16 v soboto, nikjer pa nisem našel, tudi za nedeljo, kdaj bosta nastopila Mig 29 in Saab Gripen J-39?
Program je vsak dan drugačen. Pa tudi novice se razlikujejo od programa.
Npr. v novicah piše da bo F16 v soboto ob 14h. Na programu je pa v soboto in nedeljo ob 12h.
Enako Eurofighter, v novicah piše da bo samo v soboto, na programu pa je v soboto in nedeljo.
Tako da če ima kdo kakšne informacije iz prve roke bi bilo zelo dobrodošlo.
Npr. v novicah piše da bo F16 v soboto ob 14h. Na programu je pa v soboto in nedeljo ob 12h.
Enako Eurofighter, v novicah piše da bo samo v soboto, na programu pa je v soboto in nedeljo.
Tako da če ima kdo kakšne informacije iz prve roke bi bilo zelo dobrodošlo.
Tako je!
Nimam pojma kaj delajo, tudi danes se je program rahlo razlikoval od dejanskega nastopa. Sem pa poslikal zanimive stvari, bom nalepil še danes par slik.
Hm, meni dela... kaka ideja?
EDIT: Ja, zajebal sem, bom popravil.
EDIT drugič: Ne dela pa da se ubijem, poglejte si slike na spodnjem linku. Zgornji nedelujoči post pa naj prosim moderator zbriše.
http://www.turboimagehost.com/album/229...
EDIT: Ja, zajebal sem, bom popravil.
EDIT drugič: Ne dela pa da se ubijem, poglejte si slike na spodnjem linku. Zgornji nedelujoči post pa naj prosim moderator zbriše.
http://www.turboimagehost.com/album/229...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edge540 ()
sid911 ::
Kateri reaktivci so danes prispeli poleg tornada?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
beta1 ::
Naj se grejo solit. Spremenili so program za nedeljo. Tak pa sem zamudil F-16 in Eurofigterje.
Pa so lepo imeli napisano razpredelnico kaj bo letelo v NED.
Pa so lepo imeli napisano razpredelnico kaj bo letelo v NED.
Jap, jaz sem tud jezen. Kakšni pocarji, da ne moreš verjet.
Organizacija totalno na psu.
Ne vem ali to namerno zavajajo in lažejo ali so resnično tako nesposobni.
Pravzaprav se sploh ne čudim, da je udeležba tujih vojsk tako slaba. Glede na to kakšni amaterji so tole je čudno da sploh kdo pride. Še hrvatom se je zdelo prehudo in so odpovedal prihod.
Organizacija totalno na psu.
Ne vem ali to namerno zavajajo in lažejo ali so resnično tako nesposobni.
Pravzaprav se sploh ne čudim, da je udeležba tujih vojsk tako slaba. Glede na to kakšni amaterji so tole je čudno da sploh kdo pride. Še hrvatom se je zdelo prehudo in so odpovedal prihod.
Tako je!
Kaj govorite, od četrtka se je vedelo da bodo Eurofighterji in F-16 danes. Ne rečite mi da ni res, sem si sprintal urnik. Večina stvari je šla po planu.
Ja, to nismo rekli da je kaj narobe za soboto. Problem je za nedeljo. Še sprintal sem si ven, če kdo neverjame mu bom skeniral. Zato sem se tudi odločil, da grem v NED.
Take volje sem zdaj, da najraje nebi šel.
Take volje sem zdaj, da najraje nebi šel.
Včeraj je bil objavljen nov program kjer sta bila F16 in Eurofighter na programu v soboto in nedeljo. Nato pa danes spet nov program kjer jih v nedeljo ni.
Glede na to da naj bi bil (bomo še videl če bo res) v nedeljo tudi mig-29 in še lepše vreme sem se odločil za nedeljo, potem pa...
Glede na to da naj bi bil (bomo še videl če bo res) v nedeljo tudi mig-29 in še lepše vreme sem se odločil za nedeljo, potem pa...
Tako je!
žal ti moram upanje izničit, saj so tako F-16 kot EF prileteli iz Italije in odfrčali domov.
Sta pa dve F-16 in en Tornado na statiki, priporočam ogled če se vam da čakat na bus.
Sta pa dve F-16 in en Tornado na statiki, priporočam ogled če se vam da čakat na bus.
TechFreak ::
Tudi sam sem precej razočaran.
Začelo se je že z iskanjem prave poti do letališča, saj je preko Slivnice do tja vodil pravi mali labirint. Nobenih označb kaj šele gasilcev - usmerjevalcev. Program nekoordiniran, veliko čakanja na točko.
Kar se tiče demonstracije sil iz Aviana - tandema F-16 in Eurofighter Typhoon - nobenega manevriranja, veliki obračalni krogi in tistih predvidenih 8 min hitro skopni z malo atrakcije.
Da ne omenjam izpadov MiG-a, Tornadota, Galebov, demonstracije Cessne Citation,...
Še največji šov je zame naredila naša vojska z razstavljeno bojno opremo in demonstracijo reševanja pilota!
Svoje je naredilo tudi vreme, šele zdaj pa vidim, da lahko dam kapo dol organizatorjem lansko leto na Rakičanu, MS, ki so stvar izpeljali res profesionalno napram temlem danes!
Začelo se je že z iskanjem prave poti do letališča, saj je preko Slivnice do tja vodil pravi mali labirint. Nobenih označb kaj šele gasilcev - usmerjevalcev. Program nekoordiniran, veliko čakanja na točko.
Kar se tiče demonstracije sil iz Aviana - tandema F-16 in Eurofighter Typhoon - nobenega manevriranja, veliki obračalni krogi in tistih predvidenih 8 min hitro skopni z malo atrakcije.
Da ne omenjam izpadov MiG-a, Tornadota, Galebov, demonstracije Cessne Citation,...
Še največji šov je zame naredila naša vojska z razstavljeno bojno opremo in demonstracijo reševanja pilota!
Svoje je naredilo tudi vreme, šele zdaj pa vidim, da lahko dam kapo dol organizatorjem lansko leto na Rakičanu, MS, ki so stvar izpeljali res profesionalno napram temlem danes!
A pol se da videt F16 in Tornado na statiki? Ker baje so na drugi strani piste kot obiskovalci in dostopni samo VIP osebam, oziroma si jih lahko ogledaš z daljnogledom
Tako je!
Zgodovina sprememb…
S skoške strani letališča je danes vsako polno uro vozil bus na drugo stran kjer so vlke ptice bile razstavljene. se splača it, čeprav kar traja zaradi tistih, ki parkirajo vsevprek. Bus pa vozi tamle izpred one gostilne ko je zapora ceste do letališča.
No, glede F-16 in EF ni bilo niti kaj drugega za pričakovat, saj glede na to da so prileteli iz aviana niso imeli dovolj goriva za kakšno dohjemajoče manevriranje. Škoda da nizozemski F-16 nista leteli, bi bilo čisto drugače...
Glede na to da ste večinoma vsi razočarani pa moram povedat da sam niti nisem, saj sploh nisem pričakoval kaj ekstra.
No, glede F-16 in EF ni bilo niti kaj drugega za pričakovat, saj glede na to da so prileteli iz aviana niso imeli dovolj goriva za kakšno dohjemajoče manevriranje. Škoda da nizozemski F-16 nista leteli, bi bilo čisto drugače...
Glede na to da ste večinoma vsi razočarani pa moram povedat da sam niti nisem, saj sploh nisem pričakoval kaj ekstra.
Ja jaz sem bil danes. Prišel sem sicer šele okrog pol enih ampak mislim da nisem velik zamudil. Pravo dogajanje se je u bistvu začelo šele okrog 3h.
Vreme lepo, še preveč, sem kr lepo opečen od sonca in nisem bil edini.
Sama organizacija pa katastrofa. Program je bil zjutraj seveda spet nov.
U bistvu tud sam napovedovalec ni imel točnega programa in očitno tudi ne zveze s kontrolnim stolpom, ker kar nekajkrat ni vedel katera stvar bo na sporedu naslednja.
Avtobusa, ki bi vozil na oglede na drugo stran piste danes ni bilo. Poleg tega so mi povedal, da če bi šel ven in peš okrog, bi moral na drugi strani kupit novo vstopnico in potem če bi hotel nazaj še eno. Tako so ogledi od blizu odpadli.
Kar se samega programa tiče pa tako, 2 uri tam od 15-17h sta bili kr zanimivi.
Mig-29 je bil bolj tako, nekaj relativno visokih preletov.
Boljša sta bila nizozemska F16, ki sta ob odhodu naredila še nekaj kr lepih nizkih preletov.
PP Challenge je bil tud dober, najbolj je navdušil Veres.
Peggy je tud bla, še kr zanimivo.
Pa srbske zvezde so bile tudi kul.
To so bile nekak glavne stvari. Tako da sta bili ti dve uri kr zanimivi (po tem kar sem prebral včeraj so bila moja pričakovanja precej nizka) . Celotno gledano je pa to seveda daleč od letalskega spektakla in največjega mitinga v zgodovini slovenije (to je mogoče celo res, ampak konkurenca ni ravno huda), kot so zadevo reklamiral.
Vreme lepo, še preveč, sem kr lepo opečen od sonca in nisem bil edini.
Sama organizacija pa katastrofa. Program je bil zjutraj seveda spet nov.
U bistvu tud sam napovedovalec ni imel točnega programa in očitno tudi ne zveze s kontrolnim stolpom, ker kar nekajkrat ni vedel katera stvar bo na sporedu naslednja.
Avtobusa, ki bi vozil na oglede na drugo stran piste danes ni bilo. Poleg tega so mi povedal, da če bi šel ven in peš okrog, bi moral na drugi strani kupit novo vstopnico in potem če bi hotel nazaj še eno. Tako so ogledi od blizu odpadli.
Kar se samega programa tiče pa tako, 2 uri tam od 15-17h sta bili kr zanimivi.
Mig-29 je bil bolj tako, nekaj relativno visokih preletov.
Boljša sta bila nizozemska F16, ki sta ob odhodu naredila še nekaj kr lepih nizkih preletov.
PP Challenge je bil tud dober, najbolj je navdušil Veres.
Peggy je tud bla, še kr zanimivo.
Pa srbske zvezde so bile tudi kul.
To so bile nekak glavne stvari. Tako da sta bili ti dve uri kr zanimivi (po tem kar sem prebral včeraj so bila moja pričakovanja precej nizka) . Celotno gledano je pa to seveda daleč od letalskega spektakla in največjega mitinga v zgodovini slovenije (to je mogoče celo res, ampak konkurenca ni ravno huda), kot so zadevo reklamiral.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
U bistvu bi se kot gasilska veselica bolj slabo odrezal. Pijače sicer dost, vsepovsod šanki s pivom. Ponudba hrane pa obup. Bil je en štant s hrano in še to ni bil ponudnik kakšnen gostinc ampak Tuš(?). In tisti čevapčiči za 5 EUR niso bili videt ne vem kaj. Kej drugega pa ne vem če so sploh mel.
Tako je!
kixs ::
A ti morda mislis, da je Aviano na drugi strani planeta? Zracna linija do Maribora je le okoli 250km! Kar pomeni, da bi s polno oborozitvijo imel dovolj goriva za obe smeri. Sicer pa ima doseg preko 3.000km, ko nima oborozitve in z dodatnimi zunanjimi tanki za gorivo.
lp
sidd ::
mnja, tole so res oglaševali kot nevemkaj....sem rahlo razočaran, čeprav je blo še kar kaj za videt. Zato pa letos v Brno na letalski miting septembra. Za 2€ dražja karta, ampak mu tale mb IAS ne seže do kolen :)
lp
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
krneki0001 ::
Patetično. Imaš vstopnici, pa te ne pustijo parkirat pred vhodom, ampak moraš parkirat 3km stran in potem pešačit. Pira povsod polno (štajerci sami pijanci), brezalkoholnega pa nič, še vode za psa ni bilo. Sem samo potalal vstopnici enemu dečku, ki bi na vsak način z očetom hotel prit gledat avione, pa fotr ni imel denarja in se obrnil pa šel domov.
Spikster ::
Sem samo potalal vstopnici enemu dečku, ki bi na vsak način z očetom hotel prit gledat avione, pa fotr ni imel denarja in se obrnil pa šel domov.
Otroku si naredil večje veselje kot si sploh lahko predstavljaš! Vsa čast
Tale miting na madžarskem avgusta bo kot kaže kar huda zadeva.
Ja vsaj niso taki pocarji z organizacijo kakor pri nas!
krneki0001 ::
Sem samo potalal vstopnici enemu dečku, ki bi na vsak način z očetom hotel prit gledat avione, pa fotr ni imel denarja in se obrnil pa šel domov.
Otroku si naredil večje veselje kot si sploh lahko predstavljaš! Vsa čast
Vem, se mu je videlo po učkah, ko je skor zajokal od sreče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
A ti morda mislis, da je Aviano na drugi strani planeta? Zracna linija do Maribora je le okoli 250km! Kar pomeni, da bi s polno oborozitvijo imel dovolj goriva za obe smeri. Sicer pa ima doseg preko 3.000km, ko nima oborozitve in z dodatnimi zunanjimi tanki za gorivo.
lp
Brez skrbi, dobro vem kje je Aviano. Ampak vsekakor pa od letala, ki pride samo na prelet ne moremo pričakovati toliko kot bi od kakega ki bi takrat v MB vzletel.
kixs ::
Me veseli, da ves. A vseeno govoris neumnosti.
Nima cisto nobene veze kje on vzleti in kaj bo delal/prikazal. Je pa logicno, da gre za "navadne" pilote, ki nimajo nobene veze z aero show-i in raznimi atraktivnimi preleti. Se pac pridejo malo pokazat in to je to.
Nima cisto nobene veze kje on vzleti in kaj bo delal/prikazal. Je pa logicno, da gre za "navadne" pilote, ki nimajo nobene veze z aero show-i in raznimi atraktivnimi preleti. Se pac pridejo malo pokazat in to je to.
Nima veze? Hja, potemtakem bi lahko vzletel z Edwardsa in bi od njega lahko 9g+ manevre pričakovali :D.
Saj zastopim kaj te je tako zelo motilo v mojem postu no (in tudi to kje sem kiksnil sem zdaj dojel). Dejstvo pa je da letala ki poridejo na "prelet" ponavadi res ne opravijo dihjemajočega šova.
Saj zastopim kaj te je tako zelo motilo v mojem postu no (in tudi to kje sem kiksnil sem zdaj dojel). Dejstvo pa je da letala ki poridejo na "prelet" ponavadi res ne opravijo dihjemajočega šova.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sid911 ()
Eno vprašanje za tiste,ki ste včeraj videli MiG-29: kako se vam je njegov program zdel? Namreč po mojih informacijah imajo omejitev 6g in prepoved uporabe afterburnerja.
Invictus ::
Letala, ki samo preletijo miting, ne morejo narediti nekega dihajemajočega programa.
Razlog je predvsem v pilotu. Vsi ki nastopajo na mitingih, so kvalificirani za take nastope
(ustrezno podučeni o vsem potrebnem, predvsem kar se tiče varnosti). Ko je pilot izbran za
letenje na mitingih, je to tudi njegovo edino opravilo za eno leto. Trenira in študira
program, ki ga bo odletel pred očmi javnosti.
Tak primer je recimo F-16, ki ga vsako leto predstavlja v Evropi druga država. ponavadi je to
Belgija ali Nizozemska. Ampak to "čast" si je treba priboriti na izborih, ki potekajo.
Enako je v ZDA, kjer različne eskadrilje tekmujejo med sabo za čast predstavitve zmogljivosti
letala na letalskih mitingih.
Od nesreče v Ramsteinu (in nekaj ruskih nesreč) so standardi za letenje na mitingih precej
strožji. Kar je tudi prav.
LP I.
Razlog je predvsem v pilotu. Vsi ki nastopajo na mitingih, so kvalificirani za take nastope
(ustrezno podučeni o vsem potrebnem, predvsem kar se tiče varnosti). Ko je pilot izbran za
letenje na mitingih, je to tudi njegovo edino opravilo za eno leto. Trenira in študira
program, ki ga bo odletel pred očmi javnosti.
Tak primer je recimo F-16, ki ga vsako leto predstavlja v Evropi druga država. ponavadi je to
Belgija ali Nizozemska. Ampak to "čast" si je treba priboriti na izborih, ki potekajo.
Enako je v ZDA, kjer različne eskadrilje tekmujejo med sabo za čast predstavitve zmogljivosti
letala na letalskih mitingih.
Od nesreče v Ramsteinu (in nekaj ruskih nesreč) so standardi za letenje na mitingih precej
strožji. Kar je tudi prav.
LP I.
Ja, jaz sem vedel da bo mig 29 ob 15h. Ampak napovedovalec ni vedel, ko ga je videl je komaj začel govorit. Od miga sem naredil enih 30 posnetkov , na parih se vidi afterburner :D.
F-16 so te tudi bile. Vredu je blo.
F-16 so te tudi bile. Vredu je blo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Letalski mitingi 2018Oddelek: Šport | 3547 (1329) | JeBelaCesta |
» | Letalski mitingi 2011 (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7035 (4632) | Dr_M |
» | letalski miting Rivolto, nedelja, 4. september Frecce TricoloriOddelek: Loža | 3869 (2422) | iggy |
» | letalski mitingi 2005Oddelek: Loža | 3763 (2162) | edge540 |
» | Tomcat gre v pokoj (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10174 (7464) | cryptozaver |