Forum » Pomoč in nasveti » izklop drugega PC na mrezi
izklop drugega PC na mrezi
pino ::
V mrezi imam 4 PC. Na enem imam prikljucen tiskalnik. Samo printanje
dela iz vseh PC ok. Bi pa rad naredil, da lahko ta PC na katerem je prikljucen racunalnik, izkljucim ko neham printat iz kateregakoli racunalnika, da ne hodim kar naprej v drugi prostor.
Ce se pa da se vkljucit ta pc s tiskalnikom pa se tolk boljse
Hvala za nasvete.
dela iz vseh PC ok. Bi pa rad naredil, da lahko ta PC na katerem je prikljucen racunalnik, izkljucim ko neham printat iz kateregakoli racunalnika, da ne hodim kar naprej v drugi prostor.
Ce se pa da se vkljucit ta pc s tiskalnikom pa se tolk boljse
Hvala za nasvete.
LP Pino
StratOS ::
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
pino ::
Jah to poznam in sem stimal pa nekak ne gre.
Mi velikokrat ugasne comp na katerem delam, comp s tiskalnikom pa se kar laufa.
Mi velikokrat ugasne comp na katerem delam, comp s tiskalnikom pa se kar laufa.
LP Pino
Duhec ::
Kupi najcenejši print server. Pazi samo na izhod (LPT ali USB), da boš lahko priklopil gor tiskalnik.
imagodei ::
pino@ <i>Jah to poznam in sem stimal pa nekak ne gre. Mi velikokrat ugasne comp na katerem delam, comp s tiskalnikom pa se kar laufa.</i>
Hja, kaj čem rečt... Očitno potem ne poznaš.
"shutdown -s" ti očitno izklopi lokalni računalnik. Če namesto tega napišeš: "shutdown -s -m \\ipnaslov", ti MORA ugasnit oddaljen PC.
Druga stvar je pa, ali imaš ti v redu uštimano mrežo in pravice v (predvidevam) workgroup.
Hja, kaj čem rečt... Očitno potem ne poznaš.
"shutdown -s" ti očitno izklopi lokalni računalnik. Če namesto tega napišeš: "shutdown -s -m \\ipnaslov", ti MORA ugasnit oddaljen PC.
Druga stvar je pa, ali imaš ti v redu uštimano mrežo in pravice v (predvidevam) workgroup.
- Hoc est qui sumus -
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | spletni tiskalnikOddelek: Omrežja in internet | 994 (882) | borča |
» | Barvni laserski tiskalnikiOddelek: Kaj kupiti | 3727 (2809) | Pina |
» | tiskalnik ne najde usb vratOddelek: Pomoč in nasveti | 2298 (2190) | gruntfürmich |
» | Program za shutdown po n-minut neaktivnosti računalnikaOddelek: Programska oprema | 2075 (1571) | darkolord |
» | Obstaja program za shutdown računalnika?Oddelek: Programska oprema | 1496 (1294) | @ljash |