» »

PRAŠNO BARVANJE-PESKANJE ...LJUBLJANA ?

PRAŠNO BARVANJE-PESKANJE ...LJUBLJANA ?

Ales22LJ ::

Pozdravljeni kje v lj ali okolica lj kaksno podjetje k si okvarja z PRAŠNO BARVANJEM in PESKANJEM? Imam namen prebarvati kolo okvir...
Eden izmed dobrih podjetij je v kranju PRAŠNO BARVANJE KOVINSKIH IZDELKOV MARJAN GRAŠIČ S.P Samo to je predalec. Lj ali okolica poznate kj ?

Izi ::

Grašič je v bistvu na lokaciji Smlednika, naslov Moše 15a, ker je bližje kot v Kranju, kjer imajo samo svojo poslovalnico, ki pa je večja kot original lokacija. Ampak tudi v Mošah jim gre v peč do 2,5 metra dolžine, tako, da ni panike.
Jaz sem iz Ljubljane in vozim na prašno lakiranje v Moše, kolikor mi je znano ni ničesar bližje.
Kar nekaj iz Ljubljene jih poznam, ki tudi vozijo v Moše.
Iz centra Ljubljane je to okoli 17 km, moraš pa obvezno iti po najkrajši poti mimo Šmarne gore, mimo tiste "znane" Policijske šole v Tacnu.

Ales22LJ ::

Scim se pa vi okvarjete da vozte k njim?

STASI ::

Kaka je pa cena tegale peksanja in barvanja?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Izi ::

Oni imajo prašno barvanje in ne peskanja. Peskanje je druga zadeva.
Prašno barvanje pa da na koncu isti rezultat kot navadno barvanje, samo za drugačen postopek gre.
Na kovino se nanese drobni plastično prah, ki se takoj oprime kovine, vse to gre nato v peč na 300°C, kjer se plastika stopi in zadeva je pobarvana.
Vsa bela tehnika, na primer hladilniki in pralni stroji in podobno je prašno pobarvana in tista bela barva je v bistvu plastika, zato so toliko bolj odporni na praske kot recimo avtomobili.

V delavnici se mi ne da ukvarjati z kompresorjem in mešanjem barv in potem sušenjem barve in čiščenjem vsega uporabljenega, čopič odpade, ker je grdo pobarvano, sploh pa so barve drage ko žafran pa še prevej občutljive na praske.
Avtoličarji so sploh astronomsko dragi, da bi pri njih barval karkoli drugega kot avto.

Torej boljše variante kot prašno barvanje enostavno ni.
Danes se vse razen avtomobilov vozi na prašno barvanje, zato imajo tam tudi precej dela in je vedno nekaj dni za počakat.
Pobarvano je profesionalno, plastika je bolj obstojna na praske kot barva in na koncu je vse skupaj neprimerno ceneje saj pride prašno barvanje manj kot 8 € na m2 z vključenim DDV.
Za ta denar še barve ne moreš kupiti, kje so še čopiči, razredčila in seveda čas, na koncu pa je vse skupaj precej grdo proti prašnem barvanju.

Seveda je zadeva primerna samo za kovino, les ali plastika odpade. Tudi površine morajo biti švasane in ne lotane, da na 300°C potem vse skupaj ne razpade.
Lahko pa izbiraš med sijano ali mat barvo, pa barvnih odtenkov je tudi kar nekaj na voljo, sicer se ne moreš zmišljevati tako kot pri avtoličarju, kjer barve mešajo med seboj, ampak vse osnovne barve so navoljo pa še vsaka v svetlem in temnem odtenku.

Ales22LJ ::

No vidm da nism edini k vem kj iscem. Tako da oni imajo tud PESKANJE k sm poklicu dons pa so mi lepo rekl da ga bodo oni popeskal okvir potem pa nakoncu se v pec vrgl.In da je peskanje drazij kot pa prasno barvanje ki pride 7 EUR za okvir kolesa pa peskanje med 10 in 15 eur za 30 min peskanja max!!! Tako da morjo ga v pect vrzt da nimam jz potem cez 14 dni barve na riti.Kar se tice kompresorja pa barvanje tisto je druga stvar spet. No jz se zmer rabim nekoga v lj in okolici hehe k sam bencic do tja dol me pride k celotno delo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obnova starega kolesa (peskanje/barvanje)

Oddelek: Šport
4216908 (1529) fikus_
»

Barvanje mopeda

Oddelek: Loža
94285 (4055) zajovic
»

Barvanje platišč?!

Oddelek: Na cesti
73991 (3596) Olórin
»

Barvanje BMX kolesa

Oddelek: Šport
276419 (5922) SkIDiver
»

Barvno lakiranje radijatorja

Oddelek: Loža
135215 (4971) Vice

Več podobnih tem