» »

[Port Forwarding] Prokleta gamad!

[Port Forwarding] Prokleta gamad!

imagodei ::

Vem, da je za forwardiranje portov na routerjih že odprta tema, ampak tole malo presega navadno forwardiranje. Al sem pa jaz čuk.

Takole:
- ISP: UPC Telemach
- TP Link WR642G (ni še updatan)
- WinXP Pro SP2, zadnji popravki (preko wirelessa)
- Vklopljen Win FW (ne igra vloge, lahko je tudi izklopljen)

Nikakor ne morem skonfigurirat tako, da bi mi spuščal dohodne povezave na predefinirane TCP UDP porte na eMule in na uTorrent.

Test s ShieldsUp! kaže, da imam porte v Stealth (se ne odzivajo spljoh). Na ruterju zagotovo vse nastavljeno pravilno (prečekiral 30x!): v Virutal Servers definiran notranji IP ter port, ki bi ga moral prepuščat - no use, eMule in uTorrent test še vedno kažeta zaprte porte.

Netstat kaže odprte zahtevane porte, čakajo v Listening state.

DL imam normalen, po pričakovanjih, jasno pa UL ful počasen.

Eni ajdijas enivan?
- Hoc est qui sumus -

Anybody?
- Hoc est qui sumus -

Matheeew ::

Kateri AV program imaš? Imaš še kakšen programski firewall, mogoče znotraj AV?

Na Utorrent imaš nastavljeno, da se ti port ne spreminja?

Torej to proceduro za Utorrent si že opravil?

EDIT: typo
EDIT2: Utotrrent ti spodaj kaže ali so vrat pravilno odprta. Če so imaš zeleno kljukico, drugače pa klicaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matheeew ()

Imam McAfee Virus Scan Enterprise 8.5. Zdajle sicer nisem za domačim PC-jem, ampak mislim, da je nastavljen, da blokira nekatere odhodne povezave. Možno, da tudi ta port, ampak nisem prepričan: njegov log zabeleži odhodne poskuse konektanja na IRC porte, tako da bi verjetno moral tudi dohodne...

Port se mi ne spreminja. Proceduro s portforward.com sem že tudi opravil. uTorrent mi kaže rumen klicaj.
- Hoc est qui sumus -

Matheeew ::

Ok. Če klikneš na ta rumeni klicaj, boš imel možnost preveriti ali so vrat pravilno odprta.

McAfee Virus Scan Enterprise 8.5. ima možnost blokiranja portov. Preveri nastavitve. Verjetno ti tukaj blokira odprte porte na routerju.

OK, bom preveril kako je z MkKofejem in poročal. Drugače sem rumeni klicaj že kliknil in videl, da zadeva ne špila. Ravno tako sem to preveril v SpeedGuide -> Test if port is forwarded properly. No go.

Kot rečeno, bom pregledal Mkkofeja
- Hoc est qui sumus -

Zdravo! Update:

Očitno ni kriv router, razen če je problem v Wireless povezavi. Na prenosniku z Win XP, ki je bil priklopljen s kablom na router, je uTorrent deloval s prve, celo preko uPnP se je uspel zmenit z routerjem. Na mojem stacionarcu, ki dela prek Wirelessa, je zadeva no-go še vedno.

AV, kot zgleda, ni problematičen. Svoj PC sem preveril z NMap scannerjem (sicer iz njega samega, kar morda ni najbolj higienična ideja) ugotovil, da so odprti samo porti za NetBios oz. SMB, kljub temu, da je v Win XP firewallu nastavljeno drugače. Nič boljše ni, če firewall kompletno izklopim (česar pa ne nameravam naredit dokončno, dokler ne pogruntam, kaj je narobe s konfiguracijo, da ne dela).

Ima kdo še kakšno idejo? Firewall nastavitve sem poskusil spremeniti že tudi skozi netsh, direktno v registru, preko group policy. Still no go. Kako bi preveril, katera stvar jebe nastavitve?
- Hoc est qui sumus -

OmegaBlue ::

Hm torej pogruntal si da problem ni v routerju ker ostale zadeve delajo (drugi računalniki) torej je problem s tvojo kišto.

Ko preverjaš če stvar dela (v svoji lokalni mreži) moraš imeti prižgano aplikacijo, ki posluša na tistem portu (to si se že prepričal v netstat). Samo pazi, da ne poslušata 2 stvari na istem portu.

Zdaj ko se gre za misteriozno nedelovanje je ponavadi kriva kaka čudno konfigurirana stvar ki čepi v network stacku. Najbolje da greš step-by-step ugasni razne anti-spyware, antivirus, in podobne beštije, tudi njihove servise ne samo aplikacije.

Izredno mi pri takih stvareh pomagajo ProcessExplorer, TCPview, Autoruns.

Poglej z autoruns kaj imaš pod Winsock providers, te zadeve se vmešavajo v networking. Če nimaš kaj proti lahko napopaš screenshote sem pa bomo pogledali kaj ti vse goni.

P.S.
Ko skeniraš z nmap vedno skeniraj z druge mašine, ne lokalno.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Autoruns slikca

TcpView slikca

- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Evo, tkole na brzino, fajli zgoraj.

Hvala za nasvete, Omega.

Sem poskusil tudi spremenit port za uTorrent (če bi bil kje kakšen konflikt), pa nič boljše.

TCP stack sem prek netsh obnovil - brez haska.

Autoruns zgleda krasna igračka... Ne vem, kje mi je ušla. Process Explorer in TCPView poznam.
V TCPView slikci zgoraj, kjer za Remote Address piše "leeloo:0", gre za resolvan 0.0.0.0:0 naslov (ne za 127.0.0.1:0). Podobno je tudi pri več drugih vnosih na Local Address strani. Konkretno, TCP in UDP vrstici za uTorrent za port 38193 (ki ga trenutno poskušam forwardirat) sta:

utorrent.exe:3556 TCP 0.0.0.0:38193 0.0.0.0:0 LISTENING
utorrent.exe:3556 UDP 0.0.0.0:38193 *:*

Eni ajdija?
- Hoc est qui sumus -

OmegaBlue ::

Stack vidim da imaš čisto spucan ;) utorrent posluša normalno ni nič bizarnega vmes. Z lokalne mašine v istem lanu teh portov (ko utorrent lufa) ne vidiš kot aktivne? Potem mi že skoraj zmanjka idej, razen kak filtering v nastavitvah mrežne kartice. (TCP/IP > properties > advanced > options zavihek ). Kako točno se povezuješ (omenil si wifi na stacionarnem) in kak software laufaš? Enkrat se mi je sonyericson software usedel na 110 in 25 porte.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Bom preveril tele zadeve kakšnih 9 ur kasneje, ko se vrnem s šihta :)
- Hoc est qui sumus -

blackbfm ::

Dej ti formatiri pa bo mir :>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

utorrent problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
81277 (997) sloxl8
»

povezava 100/10

Oddelek: Omrežja in internet
353009 (2317) Pesimist
»

Čudno obnašanje uTorrenta in odpiranje portov ( slab prenos )

Oddelek: Programska oprema
82781 (2609) blackbfm
»

Mobilni T2 in uTorrent - porti (rdeča ikona)

102701 (2423) OmegaBlue
»

uTorrent in Netgear WGT624

61246 (1246) 3nity

Več podobnih tem