» »

Lokalna skupna raba Outlookovega koledarja

Lokalna skupna raba Outlookovega koledarja

20sdfj093f ::

Pozdravljeni,

Outlookov koledar bi rad dal v skupno rabo v lokalnem omrežju, kjer so ostali PCji z Outlookom, vendar nobenega Exchange serverja (Outlook se uporablja kot POP3 odjemalec).

Zanima me, kako bi to najlažje naredil. Mislim, da je možno koledar v Outlooku 2007 "objaviti" na nekem personal serverju, vendar se mi ne sanja, o čem je tam govora. Vem tudi, da obstajajo neke rešitve v stilu "Workgroup Share" ampak po pravici so plačljive in mi ni do inštaliranja crackanega softwareja.

En od možnih workaroundov se mi zdi inštalacija Exchange 2003 serverja na lokalni PC, ki je nonstop vključen. Imam namreč možnost licenčnega Exchangea preko MSDNja, skrbi me edino, da mi bo Exchange upočasnil že tako ne preveč hiter računalnik (Windows Glista na AMD XP2000+, 1792MB DDR, ATA100 disk).

Pozna kdo rešitev/workaround?

Hvala,
D.

c00L3r ::

Lahko si ustvariš Google Calendar (rabiš pač gmail račun) in potem na vsak PC namestiš Google Calendar Sync in nastaviš kako pogosto se naj zadeva sinhronizira. Slabost je da morajo bit PC-i priklopljeni v internet. Ampak to tak najverjetneje so :D

Google calendar sync pa sinhronizira Outlook-ov koledar z google-ovim.

20sdfj093f ::

Bom poskusil kako se obnese.

Verjetno pa Kategorije in Outlookove lepe barve™ odpadejo...

LPd

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux odjemalec e-pošte?

Oddelek: Operacijski sistemi
151351 (796) Ozric
»

Sinhronizacija dveh MS Outlook preko Google Calendar Sync [ne dela]

Oddelek: Programska oprema
71679 (1028) lopov
»

Outlook Express - čas je za drug email client, samo kateri?

91825 (1626) znbojan
»

Organiziranje svojega življenja

353932 (2968) neres
»

Google omogočil sinhronizacijo Google Koledarja z Outlookovim

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
84410 (3835) Smorny

Več podobnih tem