» »

5.1 zvočniki na LCD

5.1 zvočniki na LCD

canz ::

Pozdravljeni

Kupil sem logitechove zvočnike x-530, katere zdaj par mesecev uporabljam na računalniku. A zdaj smo dobili nov LCD televizor in bi jih rad priključil nanj a mi nikakor ne uspe. Zadaj je dosti vhodov a se jaz na to ne spoznam preveč.

Problem je, ker so drugačni vhodi. Recimo, če lcd povežem z dvd predvajalnikom, ni problema, ker ima tv "ženske" vhode, kabel pa moške činče in pašejo zraven. A pri teh zvočnikih so malo drugačni in grejo notri malo težje. Najbrž sploh ne pašejo.

No, če ima kdo te zvočnike bo najbrž vedel. Res bi prosil za pomoč, saj dvomim, da so te zvočniki narejeni samo za PC.

hvala za pomoč in lp

Meki ::

Zvočnike prilopiš na DVD predvajalnik ne na televizor. TV ma itak stereo zvok (preko TV signala), za DVD filme pa kot sem rekel ima DVD predvajalnik 5.1 izhod.

Pa mora imet to vsak DVD predvajalnik? Mi lahko prosim še kdo pove kakšne so oznake v dvd predvajalniku oz. v katere tri moraš vtaknit zvočnike?

Meki ::

AUDIO OUT? :)

Sigurno piše kaj je audio, kaj je video, kater kanal je front, kater woofer pa to. Ponavadi se tudi barve ujemajo, da je res ziher zadeva

Na žalost ni tako preprosto.

Vhodi na dvd playerju:

[img]http://shrani.si/f/42/2k/2Ke8mrn0/untit...

Leva dva (pri audi out) sta pa itak zasedena, saj z njimi povežem tv.

To je pa od zvočnikov in ne pašejo nikamor v dvd player.

[img]http://shrani.si/f/43/uM/421PpNba/untit...

Se pravi, da moram v najboljšem primeru nekaj dokupit, da bo delalo?

Slikce ne delajo, evo še enkrat.

Slika 1

Slika 2

boris22 ::

Po tej sliki dvd playerja bos lahko samo en 3,5mm jack priklopil nanj. Tako ti bosta delala samo prva 2 satelita pa subwoofer. Rabil pa boš ta kabel ki bo imel na eni strani 3,5 mm ženski ter 2 rca moška na drugi strani. V primeru če pa imaš 5.1 analog audio out izhode na dvd playerju pa boš lahko iskoristil komplet 5.1 logitech zvočnike. S tem da boš kipil še 2 dodatna kabla. Kako zgledajo tej izhodi si poglej na tej sliki.

To so na žalost vsi izhodi, ki jih imam na dvd playerju (desno je samo še scart priključek). Se pravi, da se lahko poslovim od 5.1. zvoka. :(

boris22 ::

Na dvd plajerju imaš digal coax out izhod kateri ti omogoča prenos 5.1 zvoka. Vendar bi mogel imet tudi na zvočnikih isti vhod npr logitech z 5500 ga imajo. Žal tej tvoji tega nimajo tako da ta kombinacija odpade.

Hvala za pomoč, Boris.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako priključiti računalnik na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
173929 (1281) francimedo
»

Priklop 5.1 surround

Oddelek: Zvok in slika