» »

Kje nabavit te komponente?

Kje nabavit te komponente?

David1994 ::

Odločil sem se da si naredim tole. Pa sem po Conradu gledal za kakšne ojačevalce pa sem se odločil za 12W Kemota. Ko sem pa iskal 6W zvočnik ali pa kaj podobnega, na konradu nisem našel. HTE ima itak gnile serverje in nikoli nic ne odpre, Svet Elektronike pa nime ne enega ne drugega.
Torej, veste kje bi dobil take, ali pa vsaj podobne komponente? Seveda po normalnih cenah.

Azrael ::

IC mogoče? Kosovni? (mnogi Gorenje TV imajo zelo kvalitetne zvočnike, sploh tisti, ki imajo Ei zvočnike)

Tisti modulček iz Conrada, ali je sploh mišljen za montažo na hladilno telo? Če ni, ima optimiastično P.M.P.O. moč. Če ne rabi hlajenja, bo kakšen realen W moči, kar maksimum.

Res pa je, da imajo tudi mnogi zvočniki, sploh minaturni in namenjeni vgradnji v avto, daleč preoptimistične podatke o zmogljivosti.

Sem pred časom enemu takemu friku, ki je hvalil svoje 350W avto zvočnike, po njegovi želji (na 25W se bo komaj kaj slišalo...), spražil s 25W lampašem, pa ojačevalca nisem pognal niti do polovice, ko so iz zvočnikov že prišli dimni signali. Kakšnih 4W bi ti zvočniki mogoče celo nekaj časa držali...
Nekoč je bil Slo-tech.

julah ::

Ja tičle tanovi zvočniki so daleč od nazivnih vrednosti.

imam men avto zvočnik.

Piše da je 250W p.m.p.o(to zelo radi navajajo)
Na majhno zdraven piše da je 25W rms

Ga dam na ojačevaled 5W, pa nisem dal do konca na glas je že bil na meji zmogljivosti.

Če kupuješ zvočnike, vzameš s sabo ojačevalec iste moči, pa vprašaš če lahko sprobaš>:D

Kakšen zvočnik lahko dobiš v kakšnem odrabljenem kasetofonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: julah ()

Pyr0Beast ::

320W speakerji od kompa .. noter zvočniki 2x6W .. špila pa dobro vseeno :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

David1994 ::

je pa treba tudi mislit na to da je na ojacevalcu pri 20V 12W outputa, torej bi bilo po tej logiki pri 9V manj ko 6W;)

Kaj menite?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računanje moči pri zvočnikih 2

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
496901 (6499) einstein :P
»

izdelava nizkotonskega zvočnika

Oddelek: Zvok in slika
392987 (2425) Keyser Soze