» »

Sony Ericsson W960i ali Nokia N95 8GB ali raje kateri drugi?

Sony Ericsson W960i ali Nokia N95 8GB ali raje kateri drugi?

Player0 ::

Pozdravljeni!

Torej naslov že veliko pove. Lepo prosim, če mi ljudje, ki imate osebne izkušnje, ali poznate nekoga, ki ima izkušnje s temi modeli, poveste vaše mnenje. :D

O N95 8GB sem že veliko prebral... da ima slabšo baterijo, ki drži od 2 do 4 dni (če preklopiš nekaj nastavitev na manj ali izklopiš in jo srednje uporabljaš), da se ohišje nekoliko razmiga po nekem času, da ima slabo lečo pri fotoaparatu, LED flash ... ostale stvari pa naj bi bile vse v redu. Je še mogoče kaj druga, kar bi dopolnili? Dobre... slabe lastnosti?

O W960i pa ne vem veliko. Vem, da je ena izmed pomanjkljivosti, da nima standardni audijo jack izhod. Ne vem pa, kako se kaj obnese zaslon občutljiv na dotik? Koliko vem dobiš zraven palčko za zaslon, ki je v mobilniku? Baterija? Kakšne so dobre... kakšne so slabe lastnosti tega mobilnika nasploh?

Vem, da še na trgu obstajajo drugi modeli in bi bil vesel, če bi mi kdo priporočal še kaj drugega. Mogoče ve kdo kaj o tem, da bi Mobitel ali Simobil imela v prihodnosti kakšno akcijo, na katero bi se splačalo počakat? Oziroma, da bo prišel v kratkem v prodajo mobilnik, na katerega bi se splačalo počakat? Kateri mobilnik bi mi vi priporočali in zakaj (njegove slabe in dobre lastnosti)? Ne rabi bit ravno eden izmed teh dveh modelov. Za mobilnik bi dal okoli 400EUR, kupil bi ga pa preko Simobila ali Mobitela, z naročnino. Tušmobil mi ni preveč všeč :)

To bi bilo za 1x vse. Moje mnenje je, da 400EUR za mobilnik, ni mali denar in se raje prej pozanimam, kot pa da bi mi bilo potem žal :\ Zato se vam za odgovore iskreno zahvaljujem!

Lep pozdrav.

djordjevic ::

Sam se še nedavno odločal, ali bi ivnestiral v nokio n95, obično. Pa sem dobro premislil in vzel 6120. Ima vse, kar potrebujem in še več. Sploh pa sem ugotovil, da dajem vedno manj denarja za mobitele. Za 3650 sem dal menda ene bivših 48k, za k750 isto, za w810 malo manj, za 6120 pa bistveno manj. In je najboljši telefon, kar sem jih doslej imel. Itak ugotavljam, da se za to potrošno robo (natanko to je, da se ne bi kdo slepil) enostavno ne splača dat več kot 100 evrov. Zlasti zato, ker večino naprednih funkcij itak uporabljaš samo prvi teden, ko se ti vse še ful dopade, pol pa večina folka telefonira, pošlje kak msg al pa skine e-pošto. Aja, pa kako fotko narediš. Sodim pa predvsem po lastnih izkušnjah in izkušnjah znancev in sorodnikov.

Ted ::

Ugodna alternativa je Nokia E61, ki je v mobitelu v akciji po 125 evrov.
Mah...

Player0 ::

Aja... ša to sem pozabil povedat... dlančnika nebi rad imel... so tako že ti telefoni dovolj veliki :)

Hvala za dosedanje odgovore... upam, da jih bo še več ;)

LP

El Nino ::

Kaj pa Nokia N73?

IceIceBaby ::

Za kaj boš uporabljal telefon?

Če ti ni do vseh funkcij, ki jih ima N95 je iPhone odlična izbira.

Kvaliteta izdelave je neprimerno boljša, tudi baterija zdrži dlje. Tudi uporabniški vmesnik je veliko hitrejši. Web browser je zelo uporaben, qwerty tipkovnica na ekranu pa presenetljivo uporabna. Ekran je tudi odličen, lahko dokaj normalno pogledaš kak film gor.

Fotoaparat je sicer zanič. Pa GPSa ni pa še kaj bi se našlo. Ampak overall zelo dober telefon, če te te pomankljivosti ne motijo.

T0RN4D0 ::

Med tema dvema bi izbral w960, sicer se mi pa tud zdi dajat 400€ za telefon nesmisel, razen če veš da vse to potrebuješ. :) Sam tud kupujem telefon, oziroma mal čakam če bojo simobilovci spet kakšno "pouletazastonjnaročnina" akcijo mel, pa trenutno mi je brez konkurence najbolj všeč v 880i. Majhen, seksi, solidna baterija in primerna cena.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Player0 ::

djordjevic... jaz sem pa tako, da če že kupujem, potem kupim nekaj dobrega, da imam potem za nekaj časa mir :)) Sam uporabljam skoraj vse dodatne funkcije mobilnika. Nisem ravno tak, da bi jih uporabljal neprestano, ampak jih pa uporabljam občasno in to mi včasih pride zelo prav. Sam osebno sem prepričan, da bom uporabljal tudi te dodatne funkcije novejših mobilnikov, ker že zdaj včasih naletim na neko situacijo, ob kateri bi mi te funkcije prišle prav. Tako, da več funkcij ima... bolj mi je všeč :D Ampak pri vsem tem še vseeno želim mobilnik in se zavedam, da v tako malo zadevo ne gre spravit vsega... vsaj zdaj še ne :))

Ted... kot sem že omenil... sicer malo pozno... so mi dlančniki res preveliki :))

lukapawlinac... N73 ni slab. Ampak me vseeno ne zanima. Ima pač manjši ekran, wi-fi nima... N95 8GB ima GPS... W960i pa zaslon občutljiv na dotik... pač... več funkcij :D

kst... o iPhonu sem že tudi razmišljal. Ampak ga ne prodaja noben naš operater... razen tušmobila, pri katerem pa mislim da veš, da so bile štorije... da se ti iPhone lahko zaklene, če ga greš nadgradit (mislim, da na Applovi strani), ne kaže ravno na to, da je vse OK :P Saj vem, da obstajajo programčki s katerimi si lahko lepo vse, kar rabiš, inštaliraš... ampak, če že kupujem za tak denar, bi rad imel vso original podporo, ki je možna in ne nekih piratskih zadevščin... tega že tako ali tako imam dovolj :D Preko bolhe pa raje nebi kupoval, ker lahko naletim na slabo zadevo, potem pa je še možnost, da je niti nebi mogel nest kam popravit, če do česa pride. Pa vprašanje kako je s temi garancijami.

T0RN4D0... mi še lahko napišeš zakaj W960i? S čim te je prepričal? 400EUR dati za mobilnik, bi res bil nesmisel, če ga potem nebi uporabljal. Ampak kot sem že napisal, sem prepričan v to, da ga bom. Če nekaj kupujem, potem želim, da je zadeva dobra. Je pač tako, da so dobre zadeve ponavadi vedno bolj dražje. Seveda pa imam tudi meje... preko 500EUR pa 100% nebi šel :)) W880i misliš ne? Zdi se mi isto kot pri N73... ostali imajo več funkcij :P Za te akcije pa bi se splačalo počakat ja... ko bi človek vsaj vedel kdaj bodo :D

To je to... hvala še 1x vsem, ki ste mi napisali mnenja in spet upam, da jih bo naslednjič še več :)

LP

OK.d ::

ne vem zakaj nisi omenil še p1 za izbor, saj je skoraj isti kot w960i samo v drugem ohišju, pa še sedaj ga imajo pri mobitelu za 198,5€>:D
LPOK.d

El Nino ::

Kaj pa potem Nokia E90 communicator? Mislim da mu funkcij ne manjka.

Ted ::

Če iščeš candy bar telefon nabit s funkcijami je potem najboljša izbira Nokia E51. Sam sem kolebal med E51 in E61 pa sem se pol zaradi nižje cene in večjega zaslona odločil za E61. Na E51 bi težko kako nadaljevanko pogledal ali brskal po netu, že na E61 je zaslon na meji še gledljive velikosti:D . Je pa telefonček zato večji oz. predvsem širši. Glede na to da sem mel prej Z1010 je E61 malenkost:) .
Mah...

Player0 ::

OK.d... zanimivo... ta telefon niti nisem gledal, ravno zaradi cene :) Koliko sem zdaj videl ima kar veliko zadev... čudno, da je tako cenejši, glede na to, kaj vse ima. Tudi, ko ni bilo akcije pri mobitelu, je bila cena še vedno veliko manjša, proti E95 8GB in W960i. V čem je sploh slabši ta telefon, da ima tako ceno? Koliko vidim ima kamero 3.2. Pa za GPS sprejemnik ne vem natančno, če ga še dobiš poleg... se bom pozanimal :D Imaš ti mogoče ta telefon? Ima sploh kakšne slabe lastnosti? Nekje sem bral, da naj bi bolj počasi delal.

lukapawlinac... Nokia E90 communicator... predrago in preveliko :))

Ted... za E51 imam iste argumente kot ti... E61 pa je že prevelik :))

Hvala vsem za mnenja!

LP

strictom ::

Kolk stane nokia E61 pri mobitelu z naročnino? Poslovni paket.

A se da na netu te cene videt? Najdem samo cene v prosti prodaji. Je velikokrat v raznih katalogih ampak trenutno nimam nobenega pri roki.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Ted ::

Pri mobitelu je E61 v akciji za 125 evrov, prej je bila 250 evrov, zdaj pa so cene znižali ker je zunaj nov model in imajo očitno prevelike zaloge starih modelov. Razlika med E61 in E61i je pa samo v fotoaparatu in nekoliko spremenjenih tipkah.

Cene telefonov so pa tukaj.
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

strictom ::

Ali se splača nabavit E61? Ima kakšne grozne pomankljivosti, poleg tega da nima fotoaparata?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Ted ::

Zmoti te lahko samo širina, vse ostalo je thebest. E51 ima sicer nekaj hitrejši procesor, zato pa precej manjši zaslon, po funkcijah sta pa telefona ista. Wlan in Voip deluje super, ravno tako si lahko na kartico posnameš video in gledaš nadaljevanke recimo (pred tem jih moraš konvertirat v ločljivost 320 x 240 in ustrezen format - priporočam program Super@). Je pa res, da je v primerjavi s prejšnjim Z1010 vse skupaj bolj komplicirano, ko me kdo kliče moram 3x kliknit da se javim:) . Bo treba manual prebrat o bližnjicah:).

Edit: Sem zdaj pogruntal katero tipko morš stisnit za takojšnje javljanje.:)
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

T0RN4D0 ::

w960i se mi zdi boljši predvsem zarad designa, ker n95 (al pa n73) mi je oblikovno tako faljen da glava boli. Že w960i ni ravno majhen, ampak mi je vseeno neprimerno bolj všeč od n85. :) Pa trenutno iščem telefon ki mi bo služil tudi namesto mp3 playerja, tako da se bolj nagibam k walkman seriji, ki je komplet tud precej manjša od cybershotov pri SE...

Sicer pa če želiš telefon z vsem sranjem tud p1 najbrž ni slaba izbira. Preglej celo ponudbo vsaj, ni nujno da so najdražje stvari tudi najboljše oz najbolj primerne.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Player0 ::

Ve mogoče kdo, če se da za W960i dobiti GPS dodatek (GPS sprejemnik)... tako kot pri P1i? In koliko mislite, da bi stal?

Hvala!

LP

IceIceBaby ::

strictom ::

Katerga se bolj splača, E61i ali W950?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

strictom ::

Okej zdaj vidim da W950i nima niti WLANa. Nokia E61(i) sem imel možnost preizkusiti in mi ni preveč všeč zaradi "dlančnikaste" oblike.

Kater telefon kupiti (z naročnino ali rabljen) tja do 200€+-20€? Mora imeti WiFi, kamero in dokaj velik zaslon. M600i se mi zelo dopade ampak tudi nima WiFija. V bistvu mi tudi kamera ni muss.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

T0RN4D0 ::

ja do 200€ neke velike izbire nimaš če hočeš met wifi :) P1, pa še kakšna nokia mogoče, jih niti ne poznam :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

strictom ::

Sam ne mi rečt da telefon z WiFi stane 150€ več kot pa en brez?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

T0RN4D0 ::

Welcome to reality. :) Wi-fi je še redkost pr telefonih (ki jih ponujajo naši operaterji...), najcenejša je najbrž E51i (180€), sledi ji E 65, potem maš pa še dlančniška P1i in E61i, vsi po 250€. (cene od simobila, lahko da ma mobitel kaj pametnega v ponudbi) Nimajo SAMO wlana da bi bili za to dražji od telefonov za 40€, samo tako pač je.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

strictom ::

Gledam že cel dan te telefone. E61i ima čisto vse kar rabim. Samo je cigl. Jebiga. Bom treba izbrat funkcionalnost pred lepoto.

E61i that is. Pa en ManBag da ga mi nebo treba po žepih vlačit.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri telefon imate? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
19232729 (22402) LuGi
»

simobil zaklep telefonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5213599 (9090) Entity
»

Kateri mobitel?

Oddelek: Kaj kupiti
333326 (1751) nosecnica
»

Odkrita ranljivost v Nokia Series60 mobilnih telefonih

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
437560 (5068) poweroff
»

W960i, N95, E51, SGH-G810 - komentarji?

Oddelek: Mobilne tehnologije
234604 (4290) Dr_M

Več podobnih tem