Forum » Operacijski sistemi » ACER TRAVELMATE 5320 - problem pri nalaganju win xp
ACER TRAVELMATE 5320 - problem pri nalaganju win xp
Damc ::
Kupil sem prenosnik acer travelmate 5320, poizkušal sem naložiti windows xp, a mi setup izpiše sporočilo, da ne najde nobenega trdega diska.
V biosu je trdi disk zaznan, potem sem naložil windows visto, katera deluje normalno. Prav tako sem kasneje vstavil bootable CD hiren's boot CD, na katerem je ogromno programov za particije, trde diske. Z enim izmed programov sem v dosu še enkrat formatiral disk, in naredil particijo na NTFS, a mi inštalacijski CD za windows XP še vedno ne najde trdega diska, na katerega bi lahko naložil windowse.
Je že kdo imel tak problem in kako ga je rešil?
lp
Damjan
V biosu je trdi disk zaznan, potem sem naložil windows visto, katera deluje normalno. Prav tako sem kasneje vstavil bootable CD hiren's boot CD, na katerem je ogromno programov za particije, trde diske. Z enim izmed programov sem v dosu še enkrat formatiral disk, in naredil particijo na NTFS, a mi inštalacijski CD za windows XP še vedno ne najde trdega diska, na katerega bi lahko naložil windowse.
Je že kdo imel tak problem in kako ga je rešil?
lp
Damjan
lali12 ::
Nimaš gonilnikov za SATA disk.
Načeloma vtakneš noter CD in nastaviš BIOS da starta s CDja. Pa spotoma v BIOSu še nastavi SATA način na "Compatible" (ali IDE, oz. nekaj kar ni AHCI ali Native, razen če ne boš naredil CDja, ki že ima integrirane AHCI gonilnike).
Načeloma vtakneš noter CD in nastaviš BIOS da starta s CDja. Pa spotoma v BIOSu še nastavi SATA način na "Compatible" (ali IDE, oz. nekaj kar ni AHCI ali Native, razen če ne boš naredil CDja, ki že ima integrirane AHCI gonilnike).
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 10 setup ne zazna SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 5567 (2138) | jahidtech |
» | Nalaganje OS na drugi trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3469 (3093) | daBunks23 |
» | Acer TravelMate 5320 - problem pri nalaganju windowsovOddelek: Operacijski sistemi | 984 (940) | neznanovski |
» | problem z maminim prenosnimOddelek: Pomoč in nasveti | 933 (720) | Duhec |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7159 (6307) | kreki |