Forum » Loža » Okroglo stopnišče
Okroglo stopnišče
Go-ahead ::
Zanima me kako se obdela notranji zid stopnišča. Stopnice se vzpenjajo ob okroglem zunanjem zidu. Na notranji strani stopnice nosi okrogel nosilni zid. Ker je ta zid nepravilne oblike ( ni okrogel ampak elipsast) bi rabil nasvet kako ga popraviti v okroglino. Premer notranjega zidu znaša 95 cm.
- spremenilo: Go-ahead ()
KandazaR ::
To bo vzelo kar precej dela. Na določenih mestih bo treba ta zid debeleje ometat (mogoče celo dozidat) na nekaterih mestih pa obštemati. Dobro bi bilo če bi lahko zadevo še malo poslikal saj se iz napisanega ne da prebrati koliko bi bilo to dela.
Upam, da bo slika vidna.
Sicer pa je že ometano, vendar ker ni krog bi najraje vse skupaj stolkel dol.
Kam vi shranjujete slike, da so potem tu vidne
Sicer pa je že ometano, vendar ker ni krog bi najraje vse skupaj stolkel dol.
Kam vi shranjujete slike, da so potem tu vidne
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
Kot vidim je problem, da so spodnje stopnice (na desni strani) preveč ometane. Tako, da bo najlažje če na desni stran kroga/elipse (kot je na sliki) malo obtolčeš omet stran in nato izoblikuješ pravi krog. Ne odbijaj celega ometa stran ampak ga samo malo poštemaj na določenih mestih, kasneje boš pa z ravnalno maso poravnal. Po drugi strani je pa odvisno za koga to delaš. Če bi jaz delal to za sebe bi stvar pustil na miru. Življenje je prekratko da bi se sekiral zaradi malo potlačenega kroga, sploh pa ne bo vidno ko bo montirana ograja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
Baltazar-x ::
To je čist ok, ker je prva stopnica vsporedna s steno pri naslednji se pa začne krožina. Problem je samo u tem ko ni nakazan prehod iz okroglega na vsporedno in vizualno vrže vn nepopoln krog namesto polkroga z ravnino, če boš z ograjo začel naravnost in pa nekje po 30-50 cm začel s krožino bo uredu.
Če gledamo pa uno spako kot prvo stopnico (ki jo od začetka sploh nism opazu ) bi pa reku da je druga stopnica absolutno prevelika (na uč cca 3cm) in bi jo mogu skrajšat po hodnici. Za prvo stopnico pa poglej če je katran spod in če je celo odbi stran pa na novo zašoli pa zabetoniri bo najhitreje in najceneje.
Če gledamo da je una spaka samo izravnava za tlak se pač skrajša hodnico prve stopnive in se nakaže da je vsporedna z zidom.
Če gledamo pa uno spako kot prvo stopnico (ki jo od začetka sploh nism opazu ) bi pa reku da je druga stopnica absolutno prevelika (na uč cca 3cm) in bi jo mogu skrajšat po hodnici. Za prvo stopnico pa poglej če je katran spod in če je celo odbi stran pa na novo zašoli pa zabetoniri bo najhitreje in najceneje.
Če gledamo da je una spaka samo izravnava za tlak se pač skrajša hodnico prve stopnive in se nakaže da je vsporedna z zidom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Baltazar-x ()
Žal ne gre samo za optična prevaro, preveril sem z vrvico. Res je omet pri prvih dveh stopniceh predebel za ccca 1.5 cm in podobno je na nasprotmi strani krožnice. Tista spaka pa je žal že prva stopnica, katero se je dobetoniralo, da se je povečala stopna površina vseh stopnic.
Na drugi stopnici je pa mera ob zunanjem zidu enaka dimenziji tretje stopnice ob zunanjem zidu, je pa res nekje v sredini širša kot tretja. tako da ne vem ali jo naj odbijem še kakšen cm.
Prvo stopnico (spako) pa moram znova zabetonirati, tako da bo enaka drugi, razmišljam le o majhnem radiju na vogalu.
Na drugi stopnici je pa mera ob zunanjem zidu enaka dimenziji tretje stopnice ob zunanjem zidu, je pa res nekje v sredini širša kot tretja. tako da ne vem ali jo naj odbijem še kakšen cm.
Prvo stopnico (spako) pa moram znova zabetonirati, tako da bo enaka drugi, razmišljam le o majhnem radiju na vogalu.
Baltazar-x ::
Ja okol radija nebi, ker to vidš sedaj v idealni poziciji opazovanja (kasnej se to ne bo vidlo). Na tvojmu mestu bi spako podru in naredu stopnico v obliki ki ti je najbolj ušeč. Ta drugo stopnico(naslednjo od spake) bi pa gledal da je na noranji strani enaka ostalim in po možnosti na sredini tudi( prvilno je da je na sredini ista, vendar pr prvih korakih se še ne uhodiš in ni problema če je odstopanja kak cm al 2, bolj je važno da na vides klapa) . To bi nardu tako da bi ponovno dodal še 1.5 cm ometa na 3 jo stopnico in 2 go malo odvzel. Recmo v tem smislu: prva stopnica 29cm, druga 28cm, tretja 27cm in ostale so vse 27 cm naprej. 27 cm sem vzel za osnovo ki se gleda po hodnici-stredini stonice.
hooger ::
Pusti tko kot je. Ko bo enkrat ograja gor, se ti živ bog ne bo zapičil v to. Tudi tebe bo motilo 14 dni, potem pozabiš....
gruntfürmich ::
če boš imel lesene stopnice upraš tišlarja če ga bodo te stvari motle in če jih lahko popravi. ker učasih je zelo nepomembno kako so stvari zidane.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Stopnišče sem malo popravil, drugo stopnico sem zmanjšal po hodnici, tako, da je enaka tretji, 90 stopinj nišjega dela okrogline sem znova ometal Sedaj se mi pojavlja vprašanje, kakšne obilke naj bi bila prva stopnica, enaka ostalim ali večja?
[IMG]http://i267.photobucket.com/albums/ii30...
[IMG]http://i267.photobucket.com/albums/ii30...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Go-ahead ()
No vidim da si zrihtu zadevo. Kar se tiče prve stopnice. Lahko je malo večja. Problem sedanje je edino malo preveliki zavoji ob robu. Spet odvisno kaj boš položil po njih. Če bo to kak granit ali les bo to spotnico ob polaganju lepo dodelal mojster ki ti bo oblagal stopnice. Lahko pa jo greš tudi podirat. Če jo boš podiral, naredi novo enako široko kot prvo. Lahko je malo daljša ko ostale (hodalna dolžina). Na robovih pa naredi minimalne zavoje (tolk da niso glih špičasti robovi) in to je to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 1394 (273) | solatko |
» | Arduino - razdaljaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2267 (1583) | TheBlueOne |
» | Need for Speed: Shift, Nitro & World Online (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 13438 (9663) | thebaloh |
» | Računalnik je počasenOddelek: Pomoč in nasveti | 2512 (2192) | legice |
» | Has not passed windows logo testing?Oddelek: Zvok in slika | 1617 (1426) | simejanko |