» »

Obvestilo o vsebini druge strani

Obvestilo o vsebini druge strani

MihaFirst ::

Žal nisem znal bolje zajeti vsebine vprašanja v naslov...

Torej, zanima me, na kak način naj dosežem, da se na moji sicer HTML strani avtomatično izpiše kratko sporočilo, če neka druga stran (ki se dnevno spreminja) vsebuje točno določeno besedo.

LP

EDIT: Saj se mi sanja princip, bistveno pa je, da ne znam php-ja. 0:)

sverde21 ::

Najbolj primitivni način je nekaj takega:
<?php
$url = 'http://slo-tech.com/';
$data = file_get_contents($url);

if(preg_match('#badword#si', $data))
{
    echo 'badword found!';
}
?>

Seveda pa zna tole precej obremenit strežnik, ker mora vsako stran posebej prebrati in analizirati.
<?php echo `w`; ?>

Gandalfar ::

ne pozabit na cache!

MihaFirst ::

 <?php
$url = 'http://www.s-sc.ce.edus.si/gimlava/nadomescanje_objava.htm';
$data = file_get_contents($url);

if(preg_match('Kotnik', $data))
{
    echo 'Na šolski spletni strani so objavljena nadomeščanja za naš razred! Bi bilo pametno preverit?';
}
?> 


Tole vstavim na začetek body-ja. String se zagotovo nahaja na strani. Hosting mam na freehostia.com.

Ne dela.

hamax ::

Imas php podporo na strezniku?

Aja, file moras preimenovati iz nekaj.htm v nekaj.php

sverde21 ::

@edward: RegEx si narobe napisu :\ , pa še URL ni pravi, ker Momo uporablja še zastarele frejme za nadomeščanja, tako da moraš najprej izluščit povezavo do prave strani, šele potem lahko iščeš po tistim sourcu.

P.S.: hodš na Lavo?
<?php echo `w`; ?>

MihaFirst ::

Oj!

Bom preimenoval. Ja, hodim na Lavo, izluščil sem tisto čisto originalno stran, ki sem jo že sam vrgu v svoj iframe na strani.

Si tudi ti z Lave? 0:)


EDIT: Za test podpore strežnika sem v stran vstavil kar tvojo kodo. Na strani se izpiše tole opozorilo:
Warning: file_get_contents(http://slo-tech.com/) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No route to host in /home/www/da-a.freehostia.com/index.php on line 80

Zgodovina sprememb…

sverde21 ::

izluščil sem tisto čisto originalno stran, ki sem jo že sam vrgu v svoj iframe na strani.
Ja ampak ta stran je spet setavljena iz frejmov...
Za test podpore strežnika sem v stran vstavil kar tvojo kodo.
Sm dle stestiru tisto kodo, pa na mojem strežniku dela. Če prov razumem error on ne more resolvat domene, probaj domeno zamenjat z IP-jem.
Si tudi ti z Lave?
Ja.
<?php echo `w`; ?>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP davčna blagajna

Oddelek: Programiranje
187838 (5862) brble
»

Apache SSL težave

Oddelek: Programiranje
171992 (1444) hobbit
»

Download vsebine strani s JS

Oddelek: Izdelava spletišč
472480 (1778) MrBrdo
»

PHP & XAMPP file_get_contents

Oddelek: Izdelava spletišč
151322 (1102) KoMar-
»

[php] branje vsebin in prikaz

Oddelek: Programiranje
51033 (991) NeOman

Več podobnih tem