Forum » Hlajenje in modifikacije » Kako dinamično spreminjati GPU clock (podobno SpeedStepu)
Kako dinamično spreminjati GPU clock (podobno SpeedStepu)
eVro ::
Zanima me, če je možno dinamično spreminjati clock (in s tem zmanjšati toploto, ki jo kartica oddaja) na GeForce 8600GT. Se pravi nekaj podobnega, kot ima Intel SpeedStep za procesorje oz AMD Cool'n'Quiet/PowerNow! za procesorje. Ker če delam v Windowsih, brskam po internetu, skratka karkoli razen iger res ne vem, zakaj bi morala grafična laufati na polno. Ima nVidia kakšno (softwersko?) rešitev? RivaTuner?
bluefish ::
če se ne motim ti v Win tako ali tako dela pri nižjih frekvencah (vsaj na moji pradavni 6600GT je tako). RivaTuner ima sicer orodje, s katerim lahko opazuješ nihanje frekvenc, voltaže,... v realnem času. Poglej tam, kolikšna je frekvenca ob delu v Win.
eVro ::
Hm, logično bi blo, ampak imam tudi jaz eno 6600GT zračno hlajeno in sedaj imam 8600GT s pasivnim hladilnikom in obe imata v Winsih 50-55°C, kar se mi zdi preveč.
Urc ::
To se meni ne zdi nikakor preveč. 6600 GT so ble na sploh vroče kartice, pasivne prav tako če nimaš nekega hudo prezračenega ohišja. Imho pri tej temp. se ni za sekirat... Pritrdi kak vent (npr. 120 mm, 1000 rpm) na rebra pri pasivni kartici. Pri 6600 GT nimaš kaj narest, razen da menjaš celoten hladilnik, za začetek lahko tudi menjaš pasto.
bluefish ::
res je, sam imam z zalmanom (AlCu) in as5 temperature v win okoli 45°C+. Pasivno hlajena pa nič čudnega, da ima tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera grafična je boljša (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5564 (3954) | blackbfm |
» | Kako bi izklopil grafo, ko je ne rabim?Oddelek: Strojna oprema | 1902 (1165) | Freezy |
» | Tih in zmogljiv računalnikOddelek: Kaj kupiti | 2498 (2256) | bate |
» | za koliko???Oddelek: Navijanje | 1781 (1118) | dustphoenix |
» | pregrevanje grafične ali...?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1330 (1172) | DrBekunis |