» »

Scythe QUIET DRIVE SQD-1000?

Scythe QUIET DRIVE SQD-1000?

Bethrezen ::

zanima me tale stvarca. je drago, sam a je vredn svojga dnarja? a res čist stiša disk tko kt piše na cool-pcju? uni k to mate, če sploh je kšn, mi prosm povejte, k si mislm to nabaut

hvala za odgovore
lp

zee ::

ne vem, ce je to ok, ker je to pasivno hlajenje naceloma prepocasno. imel sem Zalmanov pasivni hladilnik za trdi disk, ki pa se je bolj bogo obnesel.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Bethrezen ::

sj temperatura itak ne škod diskom ali pač? k enkat je bla novica da ne

zee ::

skodila naj ne bi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Bethrezen ::

men je sam vazn da utiša une grde zvoke:D

BoBr ::

Jaz točno tega uporabljam z wd 74gb roparico in moram reči da precej utiša grde zvoke med branjem/pisanjem. Tudi temperatura je nižja za 10%.
Kar se tiče posledic zaradi previsoke temperature, diski imajo tudi temperaturne meje preko katerih jih dolgoročno ni dobro poganjat. Meni sta že dva diska odletela zaradi pregrevanja, beri slabega zračenja.
Also known as "Intel-aš".

Bethrezen ::

no če utiša tvojga bo zihr tut seagate barracuda. hvala za mnenje:))

fras ::

Tudi sam si ga lastim, vendar ga še nisem zadelal s 'filo, ker imam trenutno 2.5 disc, ki je neslišen. Načeloma se te kletke ne obnesejo ravno zaradi pregrevanja discov, vendar pa velja za tale SQD-1000 popolnoma druga zgodba. Narejen je tako, da toploto brez vmesnika prenaša direktno na kletko preko silikonskih lističev. Temperature so vsaj takšne, kot so pri osnovnem montiranju na ohišje, ali v nekaterih primerih še nižje. Kot je rekel 'beaver ^^ je tudi zelo dober za utšanje disca. Na tem področju ni ravno najboljši, a ne zasotaja kaj dosti za prvimi, kot je npr. smart drive.

Edini problem, ki nastane pri tej kletki je ta, da se vibracije disca ohranjajo - ravno zaradi silikonskih lističev. Ni ga dobro montirati direktno na ohišje. Najbolje ga je postaviti na peno in nekao privezati, ali kako drugače pričvrstiti. V kombinaciji s Samsung T 166 series discom, kot je npr. HD501LJ, ki trenutno velja za enega najtišjih (razen močnih vibracij, ki lahko povzročajo glasno renčanje, a to ni težko izolirati) imaš skoraj neslišen disk.

fras ::

Pozabil sem dodati odgovor na vparšanje.

Ne vem ali je vreden svojega denarja, ker ni ravno poceni, je pa vsekakor vreden svojega denarja v primerjavi z ostalimi HDD 'silencerji, ki niti približno ne dosegajo njegovega učinka.

Bethrezen ::

zdj sm naroču od coolteka silencer pa bom vidu kva bo, če bo za en k bom uzeu to

simnov ::

čisto malo sttiša


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utišanje diska

Oddelek: Kaj kupiti
322632 (1789) mr1two
»

SilentPC - ideja in izboljšave

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313380 (2598) mr1two
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10029009 (27054) kuglvinkl
»

Doma prirejeno ohišje za učinkovitejše zračno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302420 (1755) Racko

Več podobnih tem