» »

[HTML-PHP] input type="file" problem

[HTML-PHP] input type="file" problem

GaS ::

Zivjo!

Imam sledeci problem; na strani bi imel opcijo dodat vsebino nekega txt/csv fajla direktno v mysql bazo. Edina stvar ki me muci je ta, da ko izberem datoteko iz lokalnega diska, in submitam to phpju, da mi ne vrne absolutne poti, temvec le ime fajla. Primer: C:\mapa\se_ena_mapa\datoteka.csv. Kar jaz hocem je tocno to, dobim pa le datoteka.csv. Rabim pa zato, ker sql potrebuje kompleten path, razen ce se zadeva ne nahaja izljucno v apache folderju. Torej, je kaksna resitev, oz. ima tale input type="file" kaksne parametre še za nastavit, namrec nicesar nisem našel.


Hvala!

darkolord ::

Če prav razumem, kaj bi rad, to ne gre tko. S file inputom lahko samo uploadaš fajl na strežnik (ne more pa strežnik prebrat fajla iz tvojega diska)

GaS ::

OK. Kako bi to realiziral drugace? Je opcija za kaksen text input, kjer paste-am notr vsebino csv-ja in tako importam v bazo?

Ziga Dolhar ::

Tako, da s tem upload poljem datoteko uploadaš na server, nato pa sql strežniku sporočiš pot do te datoteke, oz. mu jo skopiraš na bolj prijazno lokacijo?
https://dolhar.si/

CCfly ::

Ko se datoteka prenese na strežnik imaš v $_FILES['imeInputaVFormi']['tmp_name'] shranjeno celotno pot do datoteke. Odpreš datoteko, sparsaš, vneseš v bazo.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

GaS ::

Tocno..OK hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SQL inner join

Oddelek: Programiranje
393033 (2288) smacker
»

[c# .net] Iskanje datotek

Oddelek: Programiranje
111696 (1416) Evolve
»

Spletni bralnik excel dokumentov

Oddelek: Programiranje
242569 (2137) b3D_950
»

[Delphi] Izbira podatkovne baze

Oddelek: Programiranje
222441 (1901) zhigatsey
»

Dodajanje .sql datoteke v Mysql bazo!

Oddelek: Izdelava spletišč
141260 (1047) Nox

Več podobnih tem