» »

Webpage ter resolucija-gradnja.............

Webpage ter resolucija-gradnja.............

Ales22LJ ::

Pozdravljeni torej lotil se bom gradnje Webpage v Microsofto Office 2007 ki mi to omogoca. Sedaj me pa zanima kolk velk Format lista moram vzeti da se bo sama stran page vedno postavila na sredino ekrana ne tko kot ima naprimor www.24ur.si ki je porazno.. zanima me za tiste ki imajo vecje LCD ali monitorje 19 naprej kaksna resolucija same podlage tako da je page na sredi ekrana pa na vsaki strani po npr.40mm ozadja!!!!! No upam da ste me razumel kj sm hotu vprasam :) Hvaka Lp

Gost ::

V office 2007 boš pa "res" naredil boljšo stran od 24ur. Se tam res sploh da narediti pravo spletno stran? Odpri raje dreamweaver ali še bolje navadni tekstovni editor in začni tam.

Na ekranih obstaja samo ena ustrezna enota, t.j. piksel. Formata papirja nikakor ne moreš primerjat s proporci na ekranu. Najmanjša širina (kot je približno pri 24ur, ker si že ravno dal primer) je ravno 700 - 800px za tiste uporabnike z ekrani 800x600. Za tiste širše (1024, 1280, 1600, ...) pa kolikor si upaš iti gor. Ekran ima enote v pikslih in tudi stran ima enote v pikslih.

Ales22LJ ::

Aha ok hvala in koliko ima pikslov potem tale page www.siol.si ki je saj normalen na izgled kot pa da imas pol bele strani pa pol webpage kot 24ur :S Ja Microsoft 2007 enterprise vsebuje vse te dodatke notr kot je microsft frontpag program starejsi 2003 ki je bil en program in se da v njem cist normalno narditi page tist 24ur pa res ni baskej page!!!! No torej zaenkrat me samo zanima koliko pikslov ima torej www.siol.si Hvala lp

Ziga Dolhar ::

Izmeri.

p.s.: prosim za malce več pozornosti ob pisanju postov v smislu berljivosti, razumljivosti in, pravopisa. Iskreno hvala.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Gost ::

Ali je 24 ur dobra stran ali ne, ne bom debatiral. Meni osebno je v enem stavku še kar dobra.

Sicer odvisno kakšno stran boš delal in čemu bo namenjena, ampak se mi zdi, da se lotevaš stvari na napačnem mestu. Najprej raje začni s html osnovami in pusti pri miru frontpage.

mte ::

Se bom strinjal z ostalimi... spletna stran ni tako kot "word", kjer naj bi vse stalo na svojem mestu kot si si ti zamislil.
Obstaja več med sabo bolj ali manj nekompatibilnih brskalnikov, poznati moraš standarde da uspešno rešiš te nekompatibilnosti, poznati moraš enote za velikosti (piksel nikakor ni dovolj), vedeti moraš, kakšno kodo ti vizualni program generira spodaj in jo razumeti (tako html, css, javascript kot tudi server-side jezike), ipd.
Skratka, nikakor ne misli da boš naredil kakšno vsaj približno pametno stran z Office-om, sploh pa ne nekaj primerljivega s portali ala 24ur.si (če pustimo osebna mnenja ob strani).

Saj ti lahko tudi v Slikarju narišeš kompleten arhitekturni načrt za hišo, pa se tega verjetno ne boš lotil brez arhitekta, ki se na to spozna :)
lp

overlord_tm ::

Ti daj lepo width=100% pa bo cez cel zaslon raztegnena, pa a ima 32" al pa 8"... sicer kako bo potem to izgledalo nebi, ampak cilj si dosegel :D

Če pa misliš kolikortoliko resno stran, potem pa kot so že rekli si malo poglej osnove izdelovanja spletnih strani oz. najemi nekoga da jo naredi zate.

R33D3M33R ::

Širine nikakor ne nastavljaj na 100%, če že, uporabi tudi alternativno možnost fiksne širine. Tisti, ki imajo velike monitorje (ne dvomim, da je takih že precej dandanes) te bodo postrani gledali, če bo ves tekst v eni vrstici. To se nikakor ne da brati!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Road Runner ::

Jah jaz bi reku priblizno A4. Pa kakih 15pt margina bi dal na vsaki strani. Bleeda ne rabis, ker browser pravilno odreze robove. Edin to pazi da pravilno page breake nameces tam kjer je treba, da ne bo sam lomil strani.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Atos ::

Road Runner ti je že svetoval kaj pa kako... Sem mislo napisat popolnoma identičen post pa me je zgleda prehitel >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen Firefox

Oddelek: Pomoč in nasveti
91201 (1031) Spajky
»

Deset najpogostejših napak pri oblikovanju spletnih strani

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
444409 (2676) MrStein
»

Volja ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
13311898 (6066) angus255
»

Nevidna ogrinjala naj bi kmalu postala realnost

Oddelek: Znanost in tehnologija
162435 (1932) antonija
»

problem s e-posto

Oddelek: Pomoč in nasveti
61984 (1854) harvey

Več podobnih tem