Forum » Zvok in slika » Home made guitar box
Home made guitar box
dedi542 ::
Zivjo
Zanima me, ce je mozno tole skupi spravt oz. ce je ze kdo delu na tem projektu?
Doma mi ze nekaj casa stojita 2 para 75W zvocnikov iz conrada in bi rad nekaj pametnega naredil iz njih. Ker pa trenutno kupujem ozvojcenje za kitaro, me zanima ce je to mozno, da naredim lepo box in zvocnike notr vstavim, potem pa vse skupiaj prikljucim na ojacevalec oz. glavo. Je ze to kdo naredu oz. probavu?
Lp
Zanima me, ce je mozno tole skupi spravt oz. ce je ze kdo delu na tem projektu?
Doma mi ze nekaj casa stojita 2 para 75W zvocnikov iz conrada in bi rad nekaj pametnega naredil iz njih. Ker pa trenutno kupujem ozvojcenje za kitaro, me zanima ce je to mozno, da naredim lepo box in zvocnike notr vstavim, potem pa vse skupiaj prikljucim na ojacevalec oz. glavo. Je ze to kdo naredu oz. probavu?
Lp
Tudi ce bi dobil nevem... bolj kvalitetne zvocnike? Je v bistvu mozno priti z doma narejeno stvarjo vsaj blizu "pravemu" guitar boxu po kvaliteti zvoka?
Ker ojacevalec imam v mislih sicer TALE
Ker ojacevalec imam v mislih sicer TALE
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dedi542 ()
ReBi ::
moral bi vgraditi res tiste prave...
predlagam, da raje kupiš na bolhi nekaj za 300€, pa poš verjetno bolj zadovoljen.
predlagam, da raje kupiš na bolhi nekaj za 300€, pa poš verjetno bolj zadovoljen.
c3p0 ::
Sam sem ga naredil pred leti, vključno z ojačevalcem (nadobudni elektronik). Špilalo je, ni pa bilo niti podobno pravi zadevi, niti po zvoku, še manj po videzu. Uporabil sem pravi kitarski zvočnik Celestion za 150 DEM, navadnega bi itak hitro raztrgalo.
Odsvetujem...
Odsvetujem...
za lastno veselje pouizkusi priklopit kitaro na efekt (ali multiefekt) in potem efekt na nek boljši hi-fi sistem za rock glasbo.
Zadevo uporabljam sam, ampak...
ni to to, kar bi moglo bit.
Resno ti predlagam, da kupiš cenejši feršt, pa bo delalo bolje od česarkoli doma.
Zadevo uporabljam sam, ampak...
ni to to, kar bi moglo bit.
Resno ti predlagam, da kupiš cenejši feršt, pa bo delalo bolje od česarkoli doma.
Ja ce bi potreboval za doma mi ni problemov dat 100eur za en 15w fersteker. Je itak vrh glave za doma. Nekej casa ze mamo bend, pa sma 2 prkljucena na en ojacevalec. Zdj smo se pa odlocil, da presaltamo na mal boljse ozvocenje. Mesalko ze mamo in pa 2 aktivna zvocnika - za pevca pa akustiko. Najbrz bi blo res najboljs da bi kupu svoj box. Pol sm pa mal sel po bolhi in najdu eno trgovino ko te zvocnike za kitarski box prodaja. Pa sm zdj za foro 4 narocu. Ohisje sm dal pa enemu mizarju nardit. Bom videl kako bo, najbrz bo sranje, ampak probat ni greh. :)
ps. Ce sm kaj nerazumljivo napisal mi ne zamerit k sem se pod uplivom spanca.
ps. Ce sm kaj nerazumljivo napisal mi ne zamerit k sem se pod uplivom spanca.
upam, da ti bo uspelo!
sporoči, kako se sliši, ko bo končano...
Upam, da si vsaj malo preračunal vse skupaj.
sporoči, kako se sliši, ko bo končano...
Upam, da si vsaj malo preračunal vse skupaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočniki za Yamaha receiverOddelek: Zvok in slika | 3290 (2848) | silver12 |
» | zvočniki za domačo žurkoOddelek: Zvok in slika | 3396 (2965) | Zvezdica27 |
» | Aktivni zvocniki (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7419 (6046) | Zvezdica27 |
» | Električna kitaraOddelek: Kaj kupiti | 5882 (4622) | jype |
» | Bas ojačevalec..Oddelek: Zvok in slika | 3909 (3749) | BluPhenix |