» »

Kodiranje daljinskega upravljalca-problem tipk?

Kodiranje daljinskega upravljalca-problem tipk?

zan126 ::

Kupil sem univerzalni daljinski upravljalnik za tv.Tri kode za Nokio so sicer priložene,ampak nobena izmed njih ne prime.Zato sem uporabil drugo varijanto,samodejno iskanje na daljincu,ki kodo sicer najde,ampak nobena izmed tipk ne ustreza namenu.
Npr.prižge se na 8,ugasne na 1,če hočeš dat glasneje kar neka druga tipka itd.
Kaj je za naredit,da bi tipke na daljincu delovale pravilno?

hvala za pomoč

Chessman ::

pogledaš če ima daljinec možnosti učenja, če ga ima uporabiš to možnost (izbereš tipko na novem daljincu in potem iz starega pošlješ komando v novega), lahko tudi uporabiš možnost programiranja preko PC-ja če to podpira. Drugače pa ga nesi nazaj in kupi enega kateri to dela.

Trenutno zelo zanimivi Logitech Harmony možnosti in funkcij toliko da sploh ne veš kaj vse bi si nastavil, sploh ker si lahko preko makrojev definiraš svoje ukaze (pritisneš eno tipko in ti daljinec pošlje zaporedje signalov)

zan126 ::

Ja samo ko ga pa probam na še starejši tv-Orion,pa vpišem kodo vsi gumbi delajo normalno.
A to pomeni,da za Nokio tv,sam daljinc ne najde prave kode,čeprav jo z nekaterimi funkcijami zaznava normalno.A je potem zarad tega vse pomešano?

Chessman ::

Točno tako, če nimaš prave kode ne dela tako kot bi moral.
Na starejšem TV-ju si pač našel pravo kodo.
Probaš lahko katerokoli drugo kodo od drugega proizvajalca mogoče bo katera bolje delovala. Nekateri daljinci imajo možnost izbire kode tako da ko iščeš pravo kodo pač držiš recimo stisnjeno tipko za izklop in ko se televizor ugasne bi naj delalo vedno pa ne, zato imajo možnost da nadaljuješ z iskanjem prave kode po istem postopku, mogoče bo 5 ali pa 10 najdena delovala bolje.

Prav zaradi teh problemov da najdeš pravo kodo za napravo sem pol pristaš univerzalcev katere sprogramiraš preko starega daljinca ali pa računalnika. So sicer nekoliko dražji vendar je uporaba bolj prijazna, sploh ker si lahko za vsako tipko določiš kaj želiš. Včasih imaš na daljincu kakšno tipko katero bi želel da bi imela drugo funkcijo kot je nastavljeno tovarniško (sploh ker imajo originalni daljinci kakšno tipko katero potem pogrešaš na univerzalcu), pri programiranju z kodami je ne moreš spremeniti, če pa si daljinca programiraš sam pa tega problema ni.

zmaki ::

Ali se kje na internetu da najti številčne kode za posamezne tipe televizorjev ?

Konkretno rabim kodo za Sony LCD TV KDL-40V3000 .

Prosim pomagajte.

bzidan ::

Kode so na straneh izdelovalca daljincev..poisci na netu za tvoj daljinec in nato dobis kode za posamezne skupine TVjev in navodilo za programiranje ali samoucenje. lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Daljinec za zapornico

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2611710 (6484) Mitja358
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6310731 (7742) BigWhale
»

Onkyo TX-SR508 standby

Oddelek: Zvok in slika
254289 (3817) jerry2000
»

Ugotovitev Kode za daljinski za Televizijo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
57539 (7472) Azrael
»

Kako narediti daljinec za vrata

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
145484 (5006) Mali Sonček

Več podobnih tem