» »

nakup računalnika

nakup računalnika

dreamteam ::

zdravo

kupujem nov računalnik in me zanima nekaj stvari.
najprej me zanima kako se vam zdi tale prenosnik: dell inspiron 1520

nisem se še čisto odločil ali naj kupim prenosnika ali namizni računalnik zato me zanima par zadev:
ali je razlika med procesorjem (za namizni računalnik) INTEL CORE 2 DUO E6750 2,66GHZ ter procesorjem za prenosnik Intel Core 2 Duo T7500 2,2GHZ velika...oz. ali so razlike v delovanju velike...
zanima me tudi kako je z grafično GF8600GTS 256MB GDD3 (za namizni računalnik); ter grafično GeForce Go 8600M GT 256 MB za prenosnik....zopet me zanima ali je tista za namizni računalnik veliko boljša....

računalnik bom uporabljal za igranje novejših igrc, ter zahtevnejše programe za grafično oblikovanje (photoshop cs3,....)

prosim če mi lahko kdo svetuje ali je velika razlika med temi procesorji in grafičnimi, ali so razlike dokaj majhne in mi bodo stvari delovale tudi na nekoliko slabšem procesorju ki je v prenosniku

lp

mtosev ::

Jaz ga mam. Super je. Grafa je 8600M GT DDR2 256mb.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

charlotte ::

Stvari bodo delovale seveda tudi na prenosniku. Ti pa lahko povem svoj primer. Sam sem avgusta lani kupil takrat vročo žemljico HP 8710p (procesor 7500, za ostale specifikacije poguglej, če te zanima), stvar naj bi bla moj desktop replacement, ampak sem se hudo uštel. Valda sem mislu kok bom to jst okrog prenašal, pa koristu to prenoslivost na polno, ampak sm kiksnu. Minil je recimo pol leta zdej in mrcine se mi ne da več okol prenašat, je pretežka, štorasto je,.... Tko da prenosniki so začaran krog, če hočeš zmoglivga bo sigurn velik in težak, če hočeš prenoslivga bo majhn in švoh.
Taisti je razlog zakaj prehajam sedaj na desktopa. Sam sem pač tak da postanem živčen, če se mi računalnik ne odziva hitro. Glede nošenja okrog, pa zadnje mesce raj doma nardim vse kar mam in grem ven brez njega (sem ga nazadnje mogu 3 ure in pol nost okrog na rami, 17" laptop+napajalnik+2 manjši knigi in neki drobnarij in se tega ne grem več:D ).
Glede grafičnih v laptopu je pa to čist zgodba zase>:D . IMHO je najbol da kupiš desktopa in enga rablenga prenosnika (ne boš se tok sekiru če ti ga ukradejo), nujno z diagonalo pod 14", vse večje bi težko rekel da je prenosnik. Aja pa razlike med desktop in leptop procesorji so 8-O (prebral sem nekaj primerjav in se recimo procesor T7500, lahko primerja, po zmoglivostih, recimo samo z najšvohnejšimi desktop procesorji (seveda c2d)!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: charlotte ()

dreamteam ::

zele pa me pa še zanima nekaj za grafično....katero se splača kupit oz. katera je bolša

GF 8600 GTS 256 MB ali GF 9600 GT 512MB ali GF 8800GTS 320 MB

kaj bi vi priporočali...ali priporočate kakšno drugo v cenovnem rangu do 250€

debil ::

9600GT ipak je novejša.

IVo ::

Trenutno se ti najbolj splača kupiti 9600GT. Debil če je grafična najnovejša ne pomeni da se tudi najbolj splača...Tak da si slabo argumentiral.;) 9800GTX in GX2 bosta tudi kmal prišli ampak bosta počasnejši od 3870X2...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

tilinho20 ::

Počakajmo do izida.

debil ::

IVo, glede na te tri ki jih je naštel. V tem primeru sploh ne bi razmišljal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19020733 (13798) Janac
»

Katera grafična je boljša (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
965557 (3947) blackbfm
»

lenovo ali dell

Oddelek: Kaj kupiti
51777 (1777) frudi
»

Anni FL90 prenosnik (Novo)

Oddelek: Kaj kupiti
134110 (3097) Miha76
»

ANNI HEL-80-3