Forum » Pomoč in nasveti » USB zuanjega diska ne vidim
USB zuanjega diska ne vidim
mtp2 ::
Imam zunanji USB disk, ki je deloval normalno. Od nekaj dni nazaj pa ga v raziskovalcu ali drugje več ne vidim. V orodni vrstici spodaj desno pa se mi ob vklopu ali izklopu prikaže ikona za Safetly remove in če kliknem na devices mi tam za disk pove "device works properly" oz. nekaj v tem smislu.
Je kak nov bug tole?
Podobno se je zgodilo sodelavcu v službi z USB ključem včeraj.
Sam doma žal še nisem probal ključka.
Idea?
Je kak nov bug tole?
Podobno se je zgodilo sodelavcu v službi z USB ključem včeraj.
Sam doma žal še nisem probal ključka.
Idea?
Scarface ::
Mogoče se ti ne zmapira kot ponavadi.
Lahko desno klikneš na My Computer - > izbereš Manage(Upravljaj) in greš na Disk Management, kjer boš hitr vidu, če je tud prenosni disk in če ga najdeš samo desno klikneš nanj in mu spremeniš črko pogona.
To se večkrat dogaja predvsem PCjem na mreži, kjer je veliko pogonov že zasedenih in se sistem očitno zmede :)
Lahko desno klikneš na My Computer - > izbereš Manage(Upravljaj) in greš na Disk Management, kjer boš hitr vidu, če je tud prenosni disk in če ga najdeš samo desno klikneš nanj in mu spremeniš črko pogona.
To se večkrat dogaja predvsem PCjem na mreži, kjer je veliko pogonov že zasedenih in se sistem očitno zmede :)
Been there, done that....
jero_no1 ::
imam podoben problem: ko priklopim disk, mi Win XP napiše, da je zaznal USB napravo ter najdu ustrezne drajverje. diska pa tud v Disk Management ne vidm, ga pa zazna Device Manager. Kje bi lahko bil problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jero_no1 ()
|Luka| ::
Isti problem sem iml tudi jaz, ko sem prešaltal iz desktopaa na laptop. Kupil sem ohišje za trdi disk, seveda z vsemi podatki...ga priključim in sistem ga zazna, v raziskovalcu pa ga nisem videl. Problem sem rešil tako, da sem zagnal disk management in sprenil pogon v "basic drive", seveda te opozori, da lahko izgubiš vse podatke...me pa zanima sledeče, če na novo namestim OS (vista oz. ubuntu) ali bo potrebno še enkrat spremeniti napravo v "basic drive"?
OOTBOXZY ::
Pa se moj problem!
Imam dva USB kljuca. Na sprebnjih USB portih mi PC enega zazna, drugega pa ne. Kot da ga nisem vstavil. Na zadnjih pa oba delujeta. V cem je fora.
Imam dva USB kljuca. Na sprebnjih USB portih mi PC enega zazna, drugega pa ne. Kot da ga nisem vstavil. Na zadnjih pa oba delujeta. V cem je fora.
LP
OOTBO XZY
OOTBO XZY
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sistem zazna disk, v raziskovalcu pa ga niOddelek: Pomoč in nasveti | 3700 (3112) | Opkow |
» | Dynamic disk invalidOddelek: Strojna oprema | 731 (699) | Lion29 |
» | Kako omogociti Sata v BiosuOddelek: Strojna oprema | 1155 (948) | amigo_no1 |
» | E:Oddelek: Pomoč in nasveti | 1535 (989) | Rok 93 |
» | Usb disk problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1792 (1446) | nokia6310 |