» »

Kateri Ramm 2GB, procesor in napajalnik

Kateri Ramm 2GB, procesor in napajalnik

Balboni ::

Torej prebral sem kar nekaj tem na tem forumu in tudi pogooglam sem že precej pa sem še vedno v dilemi kateri ram kupit.

Gre za to, da so posti v temah na tem forumu običajno nekje 6 mesecev stari in se je vmes že malo spremenila ponudba, na tujih forumih ni nekako direktne povezave z našim tržiščemo oziroma tem kaj se pri nas ponuja in kot tretje in ne zadnje, nisem kaj dosti računalničarja. Zato mi je tudi to kar je za 90% tega foruma samoumevno ni vedno povsem jasno.

Tako enostavno prosim za pomoč pri izbiri pa ne glede na to kako smešna se bo ta pomoč zdela.


Imam matično ploščo Gigabyte GA-X38-DS4 in sem sedaj sredi nakupa procesorja, grafične in rama. Ker mislim v roku enega leta, maksimalno leta in pol preiti na procesor Core 2 Quad (vmes predvidevam, da bodo padle cene) sedaj ne mislim veliko razkirati za procesor, bi pa vseeno rad kupil ram, ki mi ga ne bo treba hitro menjati.

Trenutno kolebam med procesorjema E2160 in E4500, na katerih bi se rad tudi naučil navijanja. Nikoli ne igram igric, uporabljam pa ogromno Photoshop in CFX - matematično modeliranje fluidov.

Pri ramu pa nekako nimam točno izoblikovane izbire kaj izbrati. Vsekakor bi rad 2Gb in takšnega, da ga z menjavo procesorja za kakšnega Q6600 ne bi rabil menjati in da bi bil tudi za takšnega začetnika v navijanju kot sem jaz primeren.

Pri grafični mi je važno, samo, da lahko z njeno pomočjo dovolj dobro obdelujem fotografije in nič drugega.


PS: za vse tri zadeve bi rad dal nekje do 250-300€, če je seveda za takšen denar že možno dobit kaj spodobnega????

Za vsa mnenja vam bom zelo hvaležen.
  • spremenilo: Balboni ()

t3hn0 ::

recimo da sem tudi jst na podobnem, s tem da napajlnik ze mam. kokr sm gledu, se se odlocam med procesorjema e2140 in e2160. oba se zelo lepo navijata (prvi za 120%, drugi pa za 100% oc - max), kar zna predstavljati odlicno ucenje za navijanje (poleg tega pa niti nista tako draga, v primeru ce bi res zamocil:\). priporocam ti enega izmed teh dveh.

kar se rama tice, je trenutno se zelo poceni, zato bi ti priporocal da vzames 4gb! kaj ves kako bo drugo leto in leto za tem;) lahko si ogledas Mushikn pc8000 4gb kit (2x2gb 1000mhz) pri podjetju agt, ce ti je pa "predrago" pa vzami kaksnega pc6400 (800mhz).

kar se pa napajalnika tice, vem da ostali vsi priporocajo LC. sam po mojih slabih izkusnjah ti toplo priporocam kaksnega tagana/enermaxa/corsair. nad 500w pa mas mir!

torej...ce sestavimo priblizno cene:
- procesor Intel E2160 ~ 60€
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...
- pomnilnik Mushkin 4GB kit ~ 115€
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/s...
- napajalnik Corsair HX 520W ~ 100€
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n...
=============
Skupaj: 275€


edit:
cene so ble informativno pobrane iz www.agt.si
^.^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: t3hn0 ()

Balboni ::

No res najlepša hvala za odgovor, tako da glede procesorja nimam več dileme. Bo za prvo učenje kar E2160, naslednji pa že Core 2 Quad. Upam, samo da bom dalj časa zdržal s E2160 :D ker drugače bo to postalo pokop za denarnico.>:D


Glede rama je tako da tisti muskini niso predragi, ampak me vseeno skrbi, da jih čez eno leto ne bom rabil kje menjati. Tako, da bi raje šel z kako bolj drago 2GB varijanto in imam potem mir ali pa samo dokupim, če to gre seveda. Tu bi res prosil na nasvete, saj res ne vem kaj naj naredim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novega računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
322541 (1939) gemš
»

Nadgradnja računalnika - katere komponente?

Oddelek: Kaj kupiti
201775 (1269) RiNC
»

Nov comp

Oddelek: Kaj kupiti
292056 (1497) IVo
»

Best price/performance PROCESOR za nedeljskga navijalca.

Oddelek: Kaj kupiti
292730 (1575) Buggy
»

P35 vs X38 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1106911 (5005) Volta

Več podobnih tem