Forum » Omrežja in internet » kupovanje preko interneta v tujini
kupovanje preko interneta v tujini
Mitja200 ::
zdravo. vprašal bi kako poteka kupovanje preko interneta v tujini.
Zanima me tud ali je možno plačat po povzetju, glede kartic pa nevem še čisto nič za plačevanje preko interneta, slišal sem edino za paypal in nekaj drugih kartic.
Prosim če lahko poveste kako je s tem in tudi če lahko razložite plačevanje s karticami.
Zanima me tud ali je možno plačat po povzetju, glede kartic pa nevem še čisto nič za plačevanje preko interneta, slišal sem edino za paypal in nekaj drugih kartic.
Prosim če lahko poveste kako je s tem in tudi če lahko razložite plačevanje s karticami.
harvey ::
Kako tehnično poteka bo povedal kdo od ostalih članov. Ne nepomembno pa je tudi poznati svoje pravice. Več o tem na http://www.dolceta.eu/
680x0 ::
Po povzetju praviloma v Slovenijo ne pošilja nihče. Daleč najboljša in najbolj varna varianta meni osebno je Visa Electron. Deluje kot kreditna kartica, le da ti trga neposredno s posebnega računa, tako da nanj lahko nakažeš denar le, kadar ga dejansko potrebuješ. Možnost zlorabe je precej manjša, pa še pogoji za pridobitev te kartice (predvidevam, da si dijak / študent) so bolj ohlapni.
t0mekk ::
6 dni nazaj preko ebaya naroču rame. Plačal z paypalom.Kupil od firme. Sicer je blo treba plačat 10eu poštnine ampak jebat ga, danes jih mam že doma.
ender ::
Jaz redno kupujem stvari iz Avstrije in Nemčije (nasvet: Geizhals.net za iskanje najboljših ponudnikov), plačujem pa večinoma z bančnim nakazilom (ki te znotraj EU stane isto, kot če nakazuješ po Sloveniji - pri Abanki je prek spleta to 30 centov). Poštnina iz Avstrije je ponavadi 14€, iz nemčije pa okoli 30€, pri čemer so določene stvari v Nemčiji precej cenejše. Nikoli pa pred nakupom ne pozabi pogledat še na Ceneje.si, ker se včasih zgodi, da je kakšno stvar ceneje naročiti lokalno (sploh, ko prišteješ poštnino).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
rfmw ::
@Ender
kako pa rešuješ stvari, ko se zakomplicirajo? Npr. pride roba, ki sploh ne dela, ali pa da se izdelek pokvari ali deluje slabo, garancija, itd...
kako pa rešuješ stvari, ko se zakomplicirajo? Npr. pride roba, ki sploh ne dela, ali pa da se izdelek pokvari ali deluje slabo, garancija, itd...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
ender ::
rfmw: zaenkrat še ni bilo problemov, bi bilo pa potrebno pošiljati nazaj.
There are only two hard things in Computer Science:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mylemon (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 51200 (3830) | forplan |
» | ebay.de način plačilaOddelek: Loža | 12970 (4570) | vilonja |
» | hoh.deOddelek: Kaj kupiti | 2387 (1248) | r3dkv1c4 |
» | Nakup iz tujine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8474 (5117) | Dr_M |
» | marketOddelek: Kaj kupiti | 1382 (1097) | BuBBle.D |