Forum » Pomoč in nasveti » SLI 8600gt in 6600gt
SLI 8600gt in 6600gt
tyker ::
Imam te dve kartici na MSI P6N SLI plošči, pa me zanima če neela sli zaradi razlike v karticah ali jaz neznam? ker baje da ni več obvezno da morajo biti identične.
bluefish ::
jasno je, da ne dela. Tisto o identičnosti pa si narobe razumel. Ni namreč nujno, da so od istega proizvajalca, z istim BIOS-om,... morajo pa še zmeraj biti enake (torej 2 x 8600GT ali 2 x 6600GT).
Codename_47 ::
Hah, to ne bo delalo. SLI še vedno rabi enake kartice, medtem ko pa jih pri Crossfire lahko 'mešaš', ampak še to samo 3850 in 3870.
hja to se tudi meni zdi logicno, sem pa bral da je po novem sli... kao kot ram, lahko imas 512+128 in se seštejejo in vse dela, nekoč si mogel imet 2x 64 če ne ni delalo.
hja nič pol bo treba nabavit še eno enako grafično...
hja nič pol bo treba nabavit še eno enako grafično...
M-XXXX ::
medtem ko pa jih pri Crossfire lahko 'mešaš', ampak še to samo 3850 in 3870.
Dela tudi povezava med 3870/3750/3600/3400/2400/2600/2900- vse se lahko med samo povezuje
Urc ::
Ali pa prodat obe skup pa kupit eno konkretno. bo še večja korist Samo kaj ko še obe skupaj nista dosti vredni ...
hja no 8600gt niti ni tako slaba, je pa res da samo 256 rama ima :) kao ddr3 ram:)
jaz bi raje imel eno 8800gts ma je malcek draga se :D
aja se ena malenkost...
crisys igra.... nimam opcije very high grafike... je zaradi tega ker je presvoh grafika ali zahteva igra sli?
jaz bi raje imel eno 8800gts ma je malcek draga se :D
aja se ena malenkost...
crisys igra.... nimam opcije very high grafike... je zaradi tega ker je presvoh grafika ali zahteva igra sli?
moraš imeti nameščeno Visto. V primeru, da jo imaš, pojdi sem, če dx10 slučajno še ni nameščen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
KTr1sk ::
Torej še vedno ne delujejo dve različni grafični skupaj?
Imam novo plato in še eno staro 8600GT
8600GT in 9600GT ne bo delalo skupaj??
Kje pa lahko kupim samo tisti "mostiček" da povežem grafični skupaj? (za Geforce) EDIT: sem že najdel: http://www.dinokomp.si/product_info.php...
samo morem pogledat v comshop če imajo
HVala
lp
Imam novo plato in še eno staro 8600GT
8600GT in 9600GT ne bo delalo skupaj??
Kje pa lahko kupim samo tisti "mostiček" da povežem grafični skupaj? (za Geforce) EDIT: sem že najdel: http://www.dinokomp.si/product_info.php...
samo morem pogledat v comshop če imajo
HVala
lp
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KTr1sk ()
Lahko imaš dve ločeni različni kartici (celo ATI + nVidia v Windows 7), vendar ju v SLI ne gre povezati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Če prav razumem lahko imam dve kartici na matični, ampak ne smem prevezat na SLI,..ampak potem ni nobene prednosti če nista povezani?
Kaj pa je treba najprej samo eno grafično vštekat in inštalirat ali lahko obe hkrati oz ni pomeben vrstni red?
Kaj pa je treba najprej samo eno grafično vštekat in inštalirat ali lahko obe hkrati oz ni pomeben vrstni red?
Prednost je v tem, da lahko na eni recimo poganjaš fiziko, na drugi ostalo. Seveda je bera iger precej majhna in je nakup dodatne grafične samo zaradi tega pogosto nesmiseln.
Glede samega postopka pa bo kdo drug kaj več povedal. Lahko tudi uporabiš Google.
Glede samega postopka pa bo kdo drug kaj več povedal. Lahko tudi uporabiš Google.
Senitel ::
Ena korist dveh grafičnih je recimo da imaš lahko več kot 2 monitorja (ali kolikor jih že ima ena grafična).
Glede inštalacije je pa tko, da lahko daš obe grafični hkrati not. Driver boš tako ali tako samo en inštaliral, ker pozna obe grafični.
Glede inštalacije je pa tko, da lahko daš obe grafični hkrati not. Driver boš tako ali tako samo en inštaliral, ker pozna obe grafični.
Huh ker nisem imel nikoli dve gafične v sistemu nisem vedel da SLI ne podpira vsaka ki ima 2xpciexpress
moja INTEL DP45SG ne podpira
http://www.intel.com/support/motherboar...
katera je iste moči kot NVIDIA 9600GT?? da bi zamenjal in kupil dva radeona
hvala
lp
hvala
lp
mihco ::
Huh ker nisem imel nikoli dve gafične v sistemu nisem vedel da SLI ne podpira vsaka ki ima 2xpciexpress
hvala
lp
Kaj mas to neki fetis glede vezav 2h kartic?? Brez zamere ampak graficne v rangu 9600gt so podn. Raje probaj dobit kaksno rabljeno 4870 za 70-80EUR in bo performance vsaj 3x boljsi kot z 2x 9600gt...
heh fetiš dveh 9600GT :p..ja zato ker že imam doolgo 9600gt in slučajno sem imel možnost menjave matične in zdaj imam 2xpcie in sem pač mislil še eno pocen kupit pa da bi bi videl kako je
JE pa zanimiva ta stran http://www.gpureview.com/show_cards.php... za primerjat grafičnih kartic..tako da sem videl da veliko ponuja 3870 glede na starost in ceno
JE pa zanimiva ta stran http://www.gpureview.com/show_cards.php... za primerjat grafičnih kartic..tako da sem videl da veliko ponuja 3870 glede na starost in ceno
_AMMO_MAN_ ::
Hey!
Tolk govora o povezavah v SLI???
Jst uporablam ze par let Asus-ovo maticno A8N-Sli Deluxe, z 2X GeForce 6600GT......
Ampak sem blazno razocaran, ker ze nekej cajta goooooglam, pa na zgooooglam, kako zaboga jih nalozit na WIN 7.... Pol pa slism neki o novih driverjih, jih nalagam, pa iz safe moda, pa neki probavam, pa s5 druga verzija driverjov.... Na zacetku mi je clo delal tok, da sm aktivirov, pa mi pol ni delal, pa sm deaktivirov preko safe moda.... Potanovem v Nvidia control panelu niti nemorem odpirat 3d nastavitev, za aktivacijo Sli mode-a, ker mi ustav program (nvidia controlpannel) in vrze vn nek eror.... Tut to sm ze probavov odpravt, tut ta problem pozna stric gooooogle, ampak resitve nepozna :D
Al pa je moj komp zgol čudež :D
Mi lahko gdo pomaga?
Zadna faza je bla:
Zadnji driverji nvidia 6600gt verzija 260.99, pa je eno graficno nalozu, za drugo najeda, da so drajverji ze nalozeni in jo vrze v kodo 43 (code error 43).
Ksna ideja?
Pozabu oment, uporablam win7 32bit (x86)
Tolk govora o povezavah v SLI???
Jst uporablam ze par let Asus-ovo maticno A8N-Sli Deluxe, z 2X GeForce 6600GT......
Ampak sem blazno razocaran, ker ze nekej cajta goooooglam, pa na zgooooglam, kako zaboga jih nalozit na WIN 7.... Pol pa slism neki o novih driverjih, jih nalagam, pa iz safe moda, pa neki probavam, pa s5 druga verzija driverjov.... Na zacetku mi je clo delal tok, da sm aktivirov, pa mi pol ni delal, pa sm deaktivirov preko safe moda.... Potanovem v Nvidia control panelu niti nemorem odpirat 3d nastavitev, za aktivacijo Sli mode-a, ker mi ustav program (nvidia controlpannel) in vrze vn nek eror.... Tut to sm ze probavov odpravt, tut ta problem pozna stric gooooogle, ampak resitve nepozna :D
Al pa je moj komp zgol čudež :D
Mi lahko gdo pomaga?
Zadna faza je bla:
Zadnji driverji nvidia 6600gt verzija 260.99, pa je eno graficno nalozu, za drugo najeda, da so drajverji ze nalozeni in jo vrze v kodo 43 (code error 43).
Ksna ideja?
Pozabu oment, uporablam win7 32bit (x86)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _AMMO_MAN_ ()
opeter ::
Kaj pa si uporabljal (kateri Windows), ko je tvoj SLI deloval?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
jRk0 ::
Eh, starih grafičnih se v SLI/CF ne splača dajati.
2x4850/70 se ne splaca pravis?:> cena dveh od 110-160 eur recimo :)
You fuck up once, you loose two teeth.
Ko je deloval sem imel windows XP :D
Naslednji korak je bil 64bit XP al pa so bli ze vista :D Jaw... Ne spomnem se tocn keri so bli 64bit, ki so podpiral SLI..........
Sicer pa vem da se ne splača, ampak zakaj nebi, ko pa imam celoten sistem grajen na SLI???? A nj eno graficno dam v okvir pa na steno? :D Hehehehehhe :D
Ce gdo pozna odgovore??????????????????
Naslednji korak je bil 64bit XP al pa so bli ze vista :D Jaw... Ne spomnem se tocn keri so bli 64bit, ki so podpiral SLI..........
Sicer pa vem da se ne splača, ampak zakaj nebi, ko pa imam celoten sistem grajen na SLI???? A nj eno graficno dam v okvir pa na steno? :D Hehehehehhe :D
Ce gdo pozna odgovore??????????????????
UPDATE!
Koncno mi je uspelo ustimat prve problemcke :D
Pu ugotowitvi da StrCraft 2 nedeluje z zadnjimi nVidia driverji, sep ponovno nalozil predhodno verzijo.
Za razliko od prej, sem vgradil najprej samo eno kartico, nalozil driverje, potem pa sele drugo, ter driverje zanjo. Tako sm uspešno naložil obe kartici (sofware in hadware) :D
Sedaj pa nVidia control panel deluje normalno, brez zapletov,
VENDAR se mi po aktivaciji SLI mod-a pojavi blue screen in ponovno zazene racunalnik.
Trenutno imam driverje 195.62. Windows 7 32bit.
Kaksna ideja????
Koncno mi je uspelo ustimat prve problemcke :D
Pu ugotowitvi da StrCraft 2 nedeluje z zadnjimi nVidia driverji, sep ponovno nalozil predhodno verzijo.
Za razliko od prej, sem vgradil najprej samo eno kartico, nalozil driverje, potem pa sele drugo, ter driverje zanjo. Tako sm uspešno naložil obe kartici (sofware in hadware) :D
Sedaj pa nVidia control panel deluje normalno, brez zapletov,
VENDAR se mi po aktivaciji SLI mod-a pojavi blue screen in ponovno zazene racunalnik.
Trenutno imam driverje 195.62. Windows 7 32bit.
Kaksna ideja????
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Par vprašanj o dual SLIOddelek: Strojna oprema | 1326 (1129) | Invictus |
» | Novice iz nVidieOddelek: Novice / Grafične kartice | 4269 (2732) | Senitel |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5300 (4142) | Meizu |
» | 3870x2 vs. 9800x2Oddelek: Strojna oprema | 2160 (1215) | tilinho20 |
» | Predstavljen 9600 GTOddelek: Novice / Grafične kartice | 5755 (3553) | dzinks63 |