Forum » Strojna oprema » Par vprašanj o dual SLI
Par vprašanj o dual SLI
darknezz ::
Že od začetka sestavljanja računalnikov sem se raje izogibal 'novostim' kot SLI, Crossfire ipd. dokler nisem uvidel da brez teh nekako ne gre. Računalike v glavnem sestavljam za prijatelje, sosšolce in včasih tudi za mao denarja komurkoli. Ker redno menjam računalnike (jih tudi v neki meri prodajam) sem se odločil, da bo naslednji računalnik imel dve nvidia kartici v SLI navezi. Z crossfirejem sem že delal in kolikor jaz vem je to podobno, le da so nekakšne omejitve na določene kartice. Zdaj me zanima če je možno v SLI navezo dati dve 9600GT kartici (isti model) na motherboardu, ki ima 780i SLI?
Vem da bi lahko dal dve 9800-ki ali 8800-ki, ampak racunalniki takega ranke se ne prodajo preveč lahko, 9600 (ki je cenejsi in ne preveč slab) pa gre kar dobro v prodajo.
Torej a je možno? In koliko bi rabil močen napajalnik, če upoštevamo, da mi 500W zadostuje za drugi motherboard, ki ima le eno 9600GT 1GB kartico?
Vem da bi lahko dal dve 9800-ki ali 8800-ki, ampak racunalniki takega ranke se ne prodajo preveč lahko, 9600 (ki je cenejsi in ne preveč slab) pa gre kar dobro v prodajo.
Torej a je možno? In koliko bi rabil močen napajalnik, če upoštevamo, da mi 500W zadostuje za drugi motherboard, ki ima le eno 9600GT 1GB kartico?
dzinks63 ::
Seveda je možno (bp dve enaki 9600GT), vendar se še vedno priporoča le ena, pa zato močnejša grafična kartica (npr 9800GTX+, ali pa kar 260GTX, če bi rad imel nvidio). SLI še vedno ni dovolj izkoriščen. Pozabi na varianto 9600GT z 1GB rama, pri tej kartici ni profita od njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
bluefish ::
kot že rečeno je bolje, če uporabiš samo eno, vendar pa zato zmogljivejšo kartico. Bo efekt veliko bolj opazen. Poleg vsega se tako izogneš dveh ventilatorjev,...
V praksi se uporaba SLI pozna do okoli 40%, odvisno od resolucije in igre same.
V praksi se uporaba SLI pozna do okoli 40%, odvisno od resolucije in igre same.
"Testiranje" je pokazalo da npr. 2x 9600GT 1GB je boljse se od 9800 GTX. Drugace, kaj pa dual 9800 GX2?
In kolikšno moč rabim za 2x 9600GT oz. za 2x 9800 GX2 (če je možno).
In kolikšno moč rabim za 2x 9600GT oz. za 2x 9800 GX2 (če je možno).
tilinho20 ::
Raje daj eno 4850/4870 pa si na konju! Lahko pa narediš tako da kupiš eno 9800gx2. Kupiš jo v Nemčiji in toi jo pošlejo preko pošte. To je sedaj dost popularno, saj je 9800GX2 konstantna pri vseh igrah. Aja potem če naročiš te pride vse skupej 250 eur.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tilinho20 ()
9800GTX+ je hitrejša, novejša in manj se greje od 9800GTX. 9800GX2 je pa itak bomba, le malo počasnejša od 280GTX. Kakšen Corsair 650W bi bil zelo primeren.
Torej bi mi vi priporočali, da raje vzamem 280GTX / 9800GTX+ namesto dve 9600GT? Itak mam svoj racunalnik z 9800GX2, mene samo zanima kaj moram dat v PC da lahko igra 'normalno' (ne na npr. 2500 x 1600) normalne ingre? Ker najverjetneje ne bodo eni povprečni ljudji mi plačali neki kot 1000€ za en pc.
Aja in tilinho, kera trgovina v Nemčiji?
Aja in tilinho, kera trgovina v Nemčiji?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darknezz ()
Nikjer ti nisem priporočal 280GTX. Na tvoje vprašanje o 9800GX2, sem ti dal odgovor, da je le malo počasnjejša od 280GTX, torej zelo dobra. Za tvoje potrebe je povsem dovolj 9800GTX+, če že hočeš nvidio.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Saladin ::
Še vprašanje z moje strani:
Kako je z hkratno uporabo različnih modelov grafičnih kartic?
Recimo ene trenutne high end kartice in čez dve leti še ena high end zraven, vendar iz druge serije?
Isto vprašanje velja za triple SLI.
Kako je z hkratno uporabo različnih modelov grafičnih kartic?
Recimo ene trenutne high end kartice in čez dve leti še ena high end zraven, vendar iz druge serije?
Isto vprašanje velja za triple SLI.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
ne bo šlo. Trenutno je možno hkrati uporabljati le isti model kartice, lahko pa sta različna proizvajalca.
To, kar ti omenjaš ponuja Crossfire od ATIja.
To, kar ti omenjaš ponuja Crossfire od ATIja.
Saladin ::
Še večji razlog, da ostanem pri ATI-ju.
Kaj če ti SLI, ko pa celo dvoje enakih kartic ne daje 2x hitrosti, pa še nadgrajevati ne moreš?
Triple SLI je potemtakem še večja nategancija.
Kaj če ti SLI, ko pa celo dvoje enakih kartic ne daje 2x hitrosti, pa še nadgrajevati ne moreš?
Triple SLI je potemtakem še večja nategancija.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
Menda ja nisi pričakoval kaj drugega. Sicer pa tudi ATI ne dosega ravno pravljičnih rezultatov.
Senitel ::
In tudi pri CrossFire ne moreš mešat kartic z različno arhitekturo. Lahko mešaš 4850 in 4870 (ampak ti bo itak 4870 samo downclockal), ne moreš mešat 4870 in 3870.
Invictus ::
Obstaja CrossfireX, kjer lahko mešaš različne ATIje med seboj, ampak deluje samo v Visti. Windows XP no go ...
Seveda ne prestarih ATI-jev, ampak samo novejše.
LP I.
Seveda ne prestarih ATI-jev, ampak samo novejše.
LP I.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 9800GTX+ ali 9800GX2?Oddelek: Kaj kupiti | 1143 (859) | Gibbs007 |
» | Informacije o prihajajočih grafičnih karticahOddelek: Novice / Grafične kartice | 5317 (3511) | gruntfürmich |
» | 9800GTX vs 9600GT SLI vs 9800GX2Oddelek: Kaj kupiti | 2662 (2066) | tilinho20 |
» | GeForce 9800 GX2 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 11513 (8027) | PrimozR |
» | 2x 9800GTX ali 1x 9800x2Oddelek: Kaj kupiti | 1510 (1184) | troy |