Forum » Omrežja in internet » vista & wireless connection problem & TCP paketi
vista & wireless connection problem & TCP paketi
masterpsi ::
en nenavaden problem, mogoče ga je imel še kdo. Imamo kabelski internet, wireless router in 3 računalnike. Vsi trije so preko wirelessa priklopljeni na router. Na dveh je WinXP, na tretjem je vista.
In problem je sledeč: iz neznanega vzroka se zelo zelo poslabša povezava med vsemi tremi računalniki in internetom KO se priklopi tretji (Vista) računalnik na router. Ko je ta računalnik z visto na kablu do routerja dela OK, ko je na wirelessu ni ok. Na PCju ne laufa nič nenavadnega (sicer poznam visto zelo slabo). Šel sem snifat pakete in ni nič kaj dosti aktivnosti. Sem pa opazil pa je nekaj malega paketov, po par minutah po izklopi viste pa je začel ruter spraševat kdo ima njen IP. In če jaz to prav razumem se neka aplikacija iz neta pogovarja s to visto. Any idea?
LP
In problem je sledeč: iz neznanega vzroka se zelo zelo poslabša povezava med vsemi tremi računalniki in internetom KO se priklopi tretji (Vista) računalnik na router. Ko je ta računalnik z visto na kablu do routerja dela OK, ko je na wirelessu ni ok. Na PCju ne laufa nič nenavadnega (sicer poznam visto zelo slabo). Šel sem snifat pakete in ni nič kaj dosti aktivnosti. Sem pa opazil pa je nekaj malega paketov, po par minutah po izklopi viste pa je začel ruter spraševat kdo ima njen IP. In če jaz to prav razumem se neka aplikacija iz neta pogovarja s to visto. Any idea?
LP
Gwanaroth ::
No, napiši kako ste rešili. Mogoče bo v prihodnosti še kdo mel podoben problem..
Lights often keep secret hypnosis..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z internetno povezavoOddelek: Omrežja in internet | 992 (753) | DeeCoy |
» | Namestitev routerjaOddelek: Omrežja in internet | 4575 (3685) | bukev |
» | Acer Aspire 5315 wireless driverOddelek: Omrežja in internet | 10602 (4590) | amigo_no1 |
» | Router ne določi IP prenosniku z VistoOddelek: Omrežja in internet | 1498 (1316) | amigo_no1 |
» | USB modem na router-juOddelek: Kaj kupiti | 4164 (3797) | Timotko |