» »

multimeter (Hofer) - kabli

multimeter (Hofer) - kabli

AngelOfDeath ::

Pozdravljeni!

Danes sem si v Hoferju nabavil multimeter za 9€

Kaj dosti nisem pričakoval od njega, ampak to da ima zraven priložene neuporabne kable si pa nisem mislil. Tudi cca 0.5sec zamika za prikaz rezultatov me malo moti.

No in sedaj me zanima kje bo dobil druge kable (tudi moj prejšni multimeter ima nažalost uničene kable).

Lp
Andrej
edit: Slovnica

Azrael ::

Včasih so rekli, za malo denarja, malo muzike, čeprav za pol manj denarja, kot si ga odštel ti, lahko dobiš malenkost bolje opremljen inštrument.

Naj te opozorim, kalitetne merilne vezi te bodo stale več kot inštrument iz Hoferja. Dobiš jih praktično v vseh trgovinah kjer prodajajo material za elektroniko in elektrotehniko (tudi kakšna elektro trgovina).

Priporočam pa osebni nakup, slike in opisi na netu znajo zelo zavajati. Iz slike ne moreš vedeti kako mehak je kabel npr.

Glede zamika in počasnosti odčitavanja, to je ena od razlik med inštrumentom za 5 in 500€, čeprav sta lahko po opisih zelo podobna.
Nekoč je bil Slo-tech.

Kje pa dobiš "malenkost bolje opremljen inštrument" ? Lahko tudi na zs

Sem razdrl tole stvarco, človeku ki je tole spajkal bi lahko podelili nobelovo nagrado za število hladnih spojev ki jih je uspel naredit ;) Poleg tega pa še niti stvari niso tako zaspajkanje kot bi pričakoval. Me zanima s katerega dela bi se pokadilo če bi preko spustil 10A ;) Poleg tega so not sami nekakovostni deli , še baterijski priključek je razpadel ko sem ga hotel sneti iz baterije. Edino ekran zgleda da bo dober za transplantacijo.

No vsaj za par rezervnih delov bo dober (ekran, baterija).

Lp
Andrej

Azrael ::

Inštrument, ki ga imam v mislih je DT9205A.

Za 5€ so jih lani jeseni prodajali na sejmu v Pordenonu (Italija). Tisti, ki ga imam je videti kar solidno sestavljen, edino preklopnik je standardna žalost današnjih poceni multimetrov.

Res pa je, da so jih po sejmu na Bolhi prodajali po 10€, sedaj pa so že 20€. Inflacija je očitno hujša, kot sem mislil.
Nekoč je bil Slo-tech.

MadMax ::

Na mojem DT9205 je odpovedalo sodelovanje stikalo za vklop.
Sledila je lastnoročna zamenjava (swap) s stikalom za data hold.
Dela še danes.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Jackal ::

A je to mogoče MisterTool voltmeter?
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Da Mister Tool alias Walter Werkzeuge

Danes sem se spravil kontakte na kablih umivat in pol brusit. Rezultat: kabli delajo :)

T0RN4D0 ::

Heh, bi pričakoval da ne bo nad 5€ v hofferju tak multimetr... ker za tašen denar jih dejansko tud drugje dobiš in celo delajo. (men že par let dela en 8€ (2k sitov) mm, edin enkrat mi ga je raznesl ker sm mel narobe kable prklopljene in sm probu pomert napetost gretza prkloplenga direkt na 220 :D...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dober multimeter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
355531 (2341) slitkx
»

UTP klešče (strani: 1 2 )