» »

Selitev in hišni ljubljenčki

Selitev in hišni ljubljenčki

Srachko ::

V kratkem se nameravam preseliti na novo lokacijo in moram priznati da me je zelo strah, kako bodo na to odreagirali moji hišni ljubljenčki. Imam dva mačkona, ki sta bila pri meni vse od majhnih tačk pa do sedaj ko sta že kar precej odrasla in zrela mačkona stara 3 leta. Imam pa kup negotovosti in strahov povezanih s samo selitvijo.

Kot prvo me zanima, če imajo mačke kakšne vrste domotožje? Strah me je, da bi mi le ta dva mačkona (ki mi btw pomenita zelo zelo veliko) poskušala pobrisati z novega doma v iskanju prejšnje lokacije. Bilo bi me sicer veliko manj strah, vendar je ta nova hiša precej blizu zelo prometnih cest s pretežno tovornim prometom.

Kot drugo me zanima na kakšne nevšečnosti lahko računam med prevozom? Prebral sem predpise, kupil tiste grozne kletke, ki ustrezajo predpisom (in za katere upam, da jih bom uporabil samo enkrat), v avto sem si dal namontirat nove varnostne pasove na zadnjih sedežih, ... Za varnost in predpise je vsekakor poskrbljeno. Skrbi me tudi, če bo mačko strah med prevozom samim? Poskusil sem z testno vožnjo enkrat okoli po dvorišču, vendar se pri taki vožnji mačka ni vznemirila.

Na splošno me je ful strah, da bo kaj narobe, saj sem že sam opazil medtem ko sem svoje stvari pakiral v kartone, da se oba mačkona obnašata povsem drugače.

Prosil bi vse, ki imajo sorodne izkušnje za kakšen nasvet in kakšno vzpodbudno besedico.
I can see clearly now, the brain has gone...

bluefish ::

glede nove lokacije ne bom pametoval; se mi pa zdi, da močno pretiravaš, kar se tiče prevoza - saj menda ne pelješ na drug konec Evrope.

egomez ::

Kako pa so do sedaj bivale mečke. Pretežno v hiši, ali prosto hodile naokoli?

Kar se tiče samega prevoza se pa res ni treba bati. To, da zna biti novo okolje ob prometni cesni nevarno, pa je že druga zgodba.

mmmato ::

LOL, mal preveč te skrbi za mačkona. Bosta že preživela tisto vožnjo. Naš pokojni mačkon je imel namensko škatlo s peskom za opravljanje potrebe. Ko smo se selili je bil v novem flatu malo zmeden, po kakem tednu se je privadil. Preživel je tudi kakšno vožnju h veterinarju, v navadni kartonasti škatli, in precej prestrašen. Če ti bosta mačka zamerila boš k večjem moral kakšen kakec pobrati za njima ... Naš mačkon, kadar sem bil dlje od doma, mi je včasih za darilce kakšen kakec pustil na pojstli :)

Srachko ::

No, danes sem mel srečo, pa sem ob plačanem delovnem odmoru za malico v gostilni, kamor zahajamo na malice lahko o vsem tem povprašal veterinarja. Tudi on mi ni vedel odgovoriti na vsa moja vprašanja, vendar pa je rekel, da bo potrebno nekaj časa (teden ali dva) da se mačke privadijo na nov teritorij.
Kamen od srca pa se mi je odvalil, ko sem slišal (vendar tudi to ni nujno da drži), da baje ne bosta poskušala zbežati, če ju bom le malce bolj cartljaj kot do sedaj. Skratka v novem domu bom moral tema mačkonoma posvetiti veliko več pozornosti, ampak me le to ne skrbi, saj sta me pred spanjem zmeraj gnjavilla še v postelji, pa čeprav sta imela za spanje na razpolago zelo udobno košaro. Upam samo, da mi ne bosta zamerila tako kot takrat, ko sem ju moral stuširati in uporabiti moker šampon (ponavadi kupim pri veterinarju neke vrste puder in vse poteka brez vode, le puder in krtača).
I can see clearly now, the brain has gone...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubitelji mačk - nekaj vprašanj (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18054397 (32365) Kamran
»

Kako začeti živeti z mačko? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5012570 (11477) Pithlit
»

Težave z mačkom

Oddelek: Loža
264992 (4271) Alencica

Več podobnih tem