» »

Težave z mačkom

Težave z mačkom

schurda ::

Tokrat gre za resno težavo z mačkom, ta pravim, kosmatim, z glavo in repom, ne pa s "katterjem", ki ga povzroča preveč pitja. Ta maček - da ne bo pomote - ni naš, pač pa najbrž od kakšnega soseda. Hodi k nam na vrt in v garažo, zraven pa se povsod še po**ije, tudi na perilo, ki se suši zunaj in na stole in mizo.

A obstaja kakšna varianta, da se ga "nevtralizira", oz. znebi? En sosed se jih je kar z malokalibrsko lotil, kar pa mi ne ustreza najbolj. Menda se dobi celo neka tekočina, ki se jo pošprica in jim potem smrdi, da ne pridejo več. A bo pomagalo, če grem še sam s*at na vrt in mu dam kontra?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

klemen22 ::

Najlažja varianta je da ga uloviš in "nevtraliziraš" za vedno0:). Samo pazi da te kak sosed ne vidi in ne zašpeca. Je pa tudi malokalibrca kar solidna varianta samo bi bilo bolš da ga ene parkrat okol kepe mahneš pa bo tudi maček doumel da nima kaj iskati na vrtu|O
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

gzibret ::

Mi smo se mačjih in pasjih drekov v solati na vrtu rešili z električnim pastirjem. Je bilo nekaj vpitja, bevskanja in mijavkanja, sedaj pa je mir. Zadeve sploh ni treba več imeti vklopljene >:D

Ime stvari je hobbygard
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Mr_Globus ::

Nabavi si svojega, da bo sosedovega pregnal :D

klemen22 ::

Pomoje se bosta v tem primeru parila. In učinek bo ravno nasproten - še več kosmatih muc:P
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Saladin ::

Mačka ujemi, odpelji v kako drugo vas in ga spusti.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

AndrejS ::

Nabavi psa...

Elemen_T ::

Kako zelo ti ne verjamem da ti maček ščije po stolih in mizah! Tudi nevem kje zaboga imaš ti perilo, da lahko maček sploh pride do njega?! Jest ga imam namreč na sušilnem stojalu...

p.s. mestni fantje pač ne vedo, da je maček na eni kulturni stopnji višje kot človek.
p.s.s. mater da vidim idiota, ki se loti kakršenkoli živali na kakršenkoli fizičen način mu pi**** razbijem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

Tody ::

za vsoto 2000 sit se dobijo spreji kjer jih pošpricaš in maček ne hodi več tja. Meni deluje

klemen22 ::

p.s.s. mater da vidim idiota, ki se loti kakršenkoli živali na kakršenkoli fizičen način mu pi**** razbijem.

Kaj češ narediti če ti serje in ščije vsak dan? ALi da ti taca po avtu?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

b ::

elemen_t: kako zelo ti zelim, da bi imel enkrat problem s kaksnim mackom (ali macko), da bi nehal bit tolk pameten.

Moja najslabsa izkusnja z macko je bila, ko je macka od sostanovalke puscala "podpise" v mojem delu hise. Natancneje, na postelji. Tisti sprej ni nic pomagal, oz. bi mogu porabit ene 2 na teden. Nasprisal cem komplet stopnisce, vrata od vsake sobe, balkon, vse. Delalo je ene 2 dneva, potem sem eno jutro oblekel hlace, ki sem jih prejsnji vecer pustil na tleh. In se cudil, zakaj so tako "hladne" zadaj. In par sekund pozneje se, zakaj smrdijo.

Lastnica seveda ni imela posluha za moje tezave. No, saj se je potem odselila, sem pripomogel k temu.

Ne odobravam nasilja, ne nad ljudmi, ne nad zivalimi. Ce pa se takrat ta punca ne bi odselila v doglednem casu, ne vem kaj bi naredil.

Elemen_T ::

pol pa nevem kakšni mutirani mački so to.
okrog naše hiše jih je desetine pa še nikdar nobenega problema, oz če se je slučajo zgodilo nisem bil niti slučajno tako jezen kot vi tukaj!

klemen22 ::

Poglej ElemenT če nimaš ti težav še ne pomeni da jih nima kdo drug. In ja če se ti je zgodilo to enkrat že potrpiš ko pa se ti dogaja konstantno je pa druga zadeva.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

clothes ::

Tudi moj macek rad urinira (oznacuje teren) kjer je najmanj treba (okoli vrat, oken, oblacila od gostov...)
Nekje sem bral, da pomaga če nastavis naftalin (tisto proti moljem) na mesta kjer se macek navadno "podpisuje", ker naj bi mu to smrdelo in se bo v bodoče ogibal teh mest.

Super Sonic ::

Maček ni pes.

Da mačka podrediš rabiš veliko več avtoritete, druga stvar pa je, da mora biti kastriran. Drugače ti bo scal tam kjer mu je volja. Tule nekateri mislijo, da če mu potalaš ene par batin, da se te boji - nak. Še večkrat bo prišel in še bolj bo scal.

Vprašaj se kdo je lastnik mačka, pojdi do lastnika in mu zaračunavaj za vso delo in škodo, ki jo žival dela (lahko če ne gre drugače - njemu podeliš par batin). To potem zelo postane stvar lastnika.

Če žival nima lastnika, ga napokaš v avto in odpelješ daleč stran.

p.s.
Tisti, ki bi živali ubijal se pa malo zamislite nad seboj. Prvič je to kaznivo, drugič pa povzročate veliko nemira v svoji okolici.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"Kako zelo ti ne verjamem da ti maček ščije po stolih in mizah! Tudi nevem kje zaboga imaš ti perilo, da lahko maček sploh pride do njega?! Jest ga imam namreč na sušilnem stojalu...

p.s. mestni fantje pač ne vedo, da je maček na eni kulturni stopnji višje kot človek."

Maček je v svoji osebnosti gospod, drugače pa ena navadna pi***. Osebnost mačka ni dobra osebnost, če si to hotel povedat (generalno gledano).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Ejsi_Disi ::

V bistvu ne ščije kar tako, ampak označuje teren, kot so že pred mano povedali. Ampak to dela takrat, ko se goni. Se pravi, da si ne označuje samo terena, ampak tudi 'vreba' (zapeljuje). Daj ga kastrirat, sterilizirat pa sosedu dvojno računaj. :D Mačke tega ne delajo. Aha, še ena rešitev. Zrihtaj mu mačko, da se revež naseksa. Mogoče bo potem nehal.

Alec999 ::

Kupijo se kristali ki mačku smrdijo in preizkušeno delujejo, predvidevam da je to veliko bolje kot sprej. Pa nehte jih že strelat! ;((

klemen22 ::

Ah prosim te: še kupoval bom neke kristale da mi tuj maček ne bo scal pred mojo bajto ali na moj avto slučajno?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Alec999 ::

klemen22 noben te v nič ne sili, odgovor je bil namenjen uporabniku schurda, ki sprašuje kako se znebiti mačkov. Za svoja dejanja pa odgovarjaš sam.

Mercier ::

Lahko kastriraš mačka, ali steriliziraš mačko, pa ni nujno, da je to konec scalno-sporazumevalnih praks. Se pa običajno omili.

Osebno mi je najbolj zoprno "brušenje krempljev". Majo ene žleze tam, pa nanašajo izločke povsod. No, vsaj smrdi ne.

Glede navigacije so pa hujše od lastovk. Če hoče domov, lahko tud v Lizbono pelješ, pa ne bo pomagalo.

b ::

Zgoraj omenjena macka, ki je spuscala izlocke (ne vem a je urinirala, ali kaj drugega, nisem ne mackoljub ne veterinar), je bila sterilizirana. Pa ni pomagalo.

Urber ::

Ne morem verjet s kakšno brezbrižnostjo se na tem forumu govori o mučenju in ubijanju živali, res prav neverjetno. Da se nekdo spravi na žival samo zaradi njenih nagonskih vzgibov in jo je zaradi tega pripravljen mučit in ubijat brez da bi poskušal stvar rešit na miren način dokazuje kulturo te družbe, ki se v veliki meri odraža tudi na tem forumu.

gm80 ::

@Urber: Ti pa še nisi nobene muhe ali pajka ubil, ane?
Kje potegnit črto? Pri sesalcih? Kakšne miške in podgane tudi niso zaželjene.

Mački so po značaju zelo samosvoji in znajo bit precej zateženi (sploh k se gonjo). Cahnejo tudi kastrirani mački, pa tudi sterilizirane mačke kdaj pa kdaj kaj pošpricajo.

Mačka odvrnit od nečesa kar počne že dalj časa je skoraj nemogoče, oziroma obstaja samo ena učinkovita rešitev :\ .

LP, Grega

OmegaBlue ::

Fantje malo se primite v roke, tukaj nočem videti govora o streljanju ali ubijanju živali - se razumemo?

In držite se rdeče niti teme, ni namenjena filozofiranju - podajte nasvete ali pa odprite ločeno temo oz. poiščite obstoječo v arhivu.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Spajky ::

Mam večdesetletne izkušnje z mačkami (CatMan, obojestranke simpatije, mam muco tudi sam in sosednje mačke/mačkoni pridejo k meni na obisk občasno...) in mačke so zelo inteligentna in razumna bitja s kar velikim diapazonom osebnosti in štekajo stvari in se da z njimi lepo komunicirat, če se zavzameš in maš cajta (malo težje z mlajšimi mačkoni, ko se gonijo, to se pa zadnje čase večkrat letno dogaja, sprememba klime!).

Tako obstajajo tudi res dobesedno nesramni mački in eden takih je verjetno sprožil to debato! Jest uporabljam 4 stopnje: "prijateljsko prepričevanje" na lep način, malo manj prijetno (jih probam "umivat z H20"), še malo manj - gumi cev-"pendrek" leti proti njim v bližino in last risors: vztrajnost+Total WAR = nagnat takemu paničen strah v kosti (traja nekaj cajta) takemu primerku !

To pomeni v končni fazi pri meni (uporabim vsakih par let) direkt ciljanje s enokilsko gumirano palco z gumo na koncu-odmaševalnik odtokov korit. Najprej na moji parceli, potem pa če ni zadosti že kar na sosednjih (ko Izraelci preventivno zunaj svoje države) in to ob vsaki uri (če treba ob 5-ih zjutraj!). Če takega mačkona parkrat pošteno zadaneš (malo bo največ kaki pretres možganov ali boleče kosti/telo od dobljene batine (vem, kruto, ma če nič ne pomaga prej! :\ ) ...

Ravno sem po dolgem cajtu imel en tak slučaj, vse druge mačke in mačkone je garbal in ga niso marale, so mi še pomagale ga odkrivat! Če so ga odkrile in zaustavile, so še dobile priboljšek, oni pa bežal pol brezglavo, že če je čul kaki koli zvok od moje bajte, ki zanj ni bil običajen! Zdej ga ni več blizu (cela procedura trajala dobra 2 meseca!, 1 mesec total War od tega), je pa od srednje do zadnje faze celo imel "partizansko taktiko" - špricni in kidni; tako mi je v stanovanju še prej pri priprtih vratih poleti ponoči, da se lufta, dvakrat zvočnike za bend poscal (na srečo je mreža zaščitila membrano, smrdelo še dosti časa) v najbolj dalnji sobi mimo mene in moje mačke vpričo ležoč v dnevni na kavču, kar me je tudi mene prijelo, da bi ga fental, tolko me je razkuril! Si je pa upal, ko zanalašč me j**at v glavo.

Pred 3 tedni je slučajno še enkrat prišel v izvidnico zvečer v bližino, pa je spet letel "projektil"; zgrešil za malo ... ni ga več - mu je preveč nevarno okolje tle okoli mene, rizik je prevelik, je skužil definitivno ! Protiteroristična akcija končana, vrata spet lahko odprta na stežaj če treba :P
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Alencica ::

HAHAHAHA. kasn bend pa mate? Cat Liver?
Sosed je enkrat z zracno pusko al pistolo enega macka zadeu pa je bil cel spetir tuki. Psa si nabav pa je. Drugace se pa strinjam s problematiko postavitve meje pri zivalih (a so to ozigalkarji ali sesalci). Zival je zato, da sluzi cloveku, ce bi bilo obratno bi se macke v parlamentu pogovarjale o "zakonu proti mucenju cloveka". Kdor tega ne razume nima razciscenih antropoloskih osnov. Animal loverji, ki imajo pse/macke v blokih so pa itak navadni hinavci. Te "pomozne" zivali rabijo gibanje pa druzbo drugih zivali ne pa sprehoda po 10 x 10 metrski zelenici pred blokom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sosedova mačka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5112900 (9550) msjr
»

Kako začeti živeti z mačko? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5012565 (11472) Pithlit
»

Sterilizacija/kastracija mačk

Oddelek: Loža
104217 (3827) blackbfm
»

Kako preprečit mačku grizenje kablov?

Oddelek: Loža
314052 (3244) Tear_DR0P

Več podobnih tem