Forum » Programska oprema » Virtualni sistem v ozadju ob zagonu racunalnika
Virtualni sistem v ozadju ob zagonu racunalnika
OmaDesala ::
Ob zagonu WIN 2003 bi zelel da se mi v ozadju starta virtualni racunalnik, brez da bi se kak uporabnik logiral na sistem. Na ta virtualni sistem pa bi se uporabniki prijavljali z Remote Desktopom in v virtualnem racunalniku zaganjali aplikacije. Je to mozno narediti? Ce je kako?
Sem poskusal po metodi opisani tukaj pa mi ni uspelo.
Ce se logiram na sistem WIN2003 in pozenem VMPlayer ter nalozim virtualni sistem dela tako kot zelim, problem je ta, da je uporabnik prijavljen v sistemu WIN 2003, kar pa ne zelim zaradi varnosti.
Kaka pametna ideja mogoce?
Sem poskusal po metodi opisani tukaj pa mi ni uspelo.
Ce se logiram na sistem WIN2003 in pozenem VMPlayer ter nalozim virtualni sistem dela tako kot zelim, problem je ta, da je uporabnik prijavljen v sistemu WIN 2003, kar pa ne zelim zaradi varnosti.
Kaka pametna ideja mogoce?
ender ::
VMWare Server je namenjen točno temu, pa še brezplačen je (tudi za komercialno uporabo). Mimogrede, trenutno je 2.0 v beta fazi, pa sem imel z njo precej težav, med tem, ko zadnja stabilna različica, 1.0.4, deluje brezhibno.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Sem instaliral server 1.0.x pa pravi da virtualni racunalnik ni kompatibilen - zgleda bom moral narediti nov virtualni racunalnik ali pa poskusiti 2.x beta.
Kaksne tezave pa si imel z beta verzijo?
Kaksne tezave pa si imel z beta verzijo?
ender ::
GUI ne dela, nadzor je možen samo preko spletnega vmesnika (pa še da sem tega pripravil k delovanju brez sesuvanja, sem moral iskat po forumih in popravljat konfiguracijo).
Glede nekompatibilnosti virtualne mašine poizkusi v Notepadu odpreti .vmx datoteko in nastavi:
Glede nekompatibilnosti virtualne mašine poizkusi v Notepadu odpreti .vmx datoteko in nastavi:
config.version = "8"
virtualHW.version = "4"
There are only two hard things in Computer Science:
VMWare server je tocno to kar sem iskal.
Virtualni racunalnik sem kar na novo nalozil. V nastavitvah sem odkljukal da se program zazene ob startu host racunalnika, virtualni racunalnik pa ima ob startu izbrano moznost, da se avtomatsko prizge.
Dela super. Ko sem testiral zadevo "offline" sem poskusil na Windows XP SP2 in tudi tu je delalo tako kot mora. Pa se kreiranje novih virtualnih racunalnikov je omogoceno. Kar je edino negativno je to, da bazira na "starejsi" verziji VMware-a. Bete se pa raje nisem pritaknil - sem poslusal nasvet.
Hvala za vso pomoc!
Virtualni racunalnik sem kar na novo nalozil. V nastavitvah sem odkljukal da se program zazene ob startu host racunalnika, virtualni racunalnik pa ima ob startu izbrano moznost, da se avtomatsko prizge.
Dela super. Ko sem testiral zadevo "offline" sem poskusil na Windows XP SP2 in tudi tu je delalo tako kot mora. Pa se kreiranje novih virtualnih racunalnikov je omogoceno. Kar je edino negativno je to, da bazira na "starejsi" verziji VMware-a. Bete se pa raje nisem pritaknil - sem poslusal nasvet.
Hvala za vso pomoc!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OS za VirtualizaijoOddelek: Operacijski sistemi | 1564 (1170) | errhec |
» | virtualni računalnikOddelek: Programska oprema | 3140 (2886) | ABX |
» | VMware ?Oddelek: Operacijski sistemi | 8514 (8024) | BlueRunner |
» | virtual pcOddelek: Operacijski sistemi | 2014 (1377) | tempoFlow |
» | Sun kupil še innotekOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 5202 (3892) | mspiller |