» »

ker qurac od XPja

ker qurac od XPja

Alfa ::

Malimehki me je spet razočaral!

Hočem naložit Xpje na comp, se ne da: vedno mi kaj noče skopirat, če pa že vse skopira se začne resetirat med inštalacijo. Enkrat mi je ratal priti z inštalacijo do konca-resetiral ob drugem zagonu.

Še sistem ki ga imam: Amd 1600+, Gigabyte Kt266a, teac 24x10x40, lg52x, kyro2. Ostalo drobovje sem ven zmetal, da bi ja inštaliral do konca.

Zdej sem spet na win98!

IceIceBaby ::

meni delajo cist normalno. Oziroma zlo vredu. Ne sesuvajo se, dokaj hitro dela vse pa se ful hit se zbudijo.
Mogoce mas probleme z hardverom al pa je cd kej cudn. Probi se kako drugo kopijo dobit.

Alfa ::

Sem probal s trem cdji od kolegov, na koncu sem ugotovil da majo vsi trije enak S/N. Ma zgleda cel Kranj kopijo od istega originala.

BigHugo ::

Alfa: Če imaš navit procesor, ga pri inštalaciji Win XPjev odvij.

LP BigHugo
LP BigHugo

Fresh Prince ::

Pa RAM ?
Ce nimas ustreznega rama pozab.

MTB ::

RAM? Če imaš dve ploščici eno vrzi ven in poskusi inštalirat. Tako sem rešil svoje probleme.

RS

Dami ::

Tud grafična je lahk problem. Probaj dat kako drugo not (kak gforce al pa voodoo3 če ga lahk kje dobiš).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Kriko ::

Kaj ma veze ta serijska, tako serijsko ima pol slovenije če si že omenil!
Po vsej verjetnosti ti za trenutek pride tudi plav ekran z besedilom!
Naj so tej XP kakšni pač so, samo ampak boljšega operacijskega iz Microsofta še ni bilo, dela pa vse v redu!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kriko ()

globoko grlo ::

tole ti sicer ne bo pomagal, sam tok za info, med delajo tud po par dni skupej, sam word se kdaj pa kdaj sesuje

mam pa intlov proc pa intlovo plato

JP ::

Tudi sam sem že imel podobne probleme. Vse sorte sem metal ven pa ni in ni hotelo delati!
Lahko pa poskusiš tako, da si naprej posnameš win200. Ko boš imel instalirane ne nalagaj nič gonilnikov. Daj cd od XP-jev v PC pa jih instaliraj (UPGRADE) obvezno. XP ji se ti bodo naložili čez W2k in potem boš videl kaj bo. Če se ti bo pri instalaciji ponovno začel sesuvati pa malo po biosu pošari. Mogoče imaš kaj narobe nastavljeno.

Lp JP :\\

JP ::

Zadeva je taka. Poskusi instalirati win 2000. Ko jih boš instaliral ne nalagaj nic gonilnikov za naprave. Daj od XP-jev cd v PC in jih naloži čez W2k (obvezno UPGRADE). Ko se ti bodo začeli instalirati boš videl kaj bo. Instalacija bi ti skoraj mogla uspeti glede na to kaj si povedal. Če pa ti bo še delalo probleme pa je narobe s hardwarom. Poskusi malo pobrdkati po biosu ker imaš mogoče kaj narobe nastavljeno.

Lp JP :\\

DanKick ::

90 % zgoraj omenjenih problemov povzročajo slabe nastavitve v samem BIOS-u. Pred samo inštalacijo sistema nastavi BIOS na Safe oz. na nastavitev, ki prevzame (naj)nižje nastavitve za določene dele hardware-ja.
Po uspešni inštalaciji postopoma optimiziraj posamezne vrednosti v BIOS-u

mrTwelveTrees ::

KEKECI, kdo še inštalira winse - jaz mam GHOST 95, 98, 98 SE ANGL +SLO, ME , 2000 , XP ..... in windowse mam nalozene v 5 minutah !!

potem pa windowsi pri prvem zagonu sami prepoznajo hardware.

tako ti bo 100% delal ! - ne se zajebavaz z inštalacijo

andrej ::

igo1: ce hoces Ghost uporabit potem mores enkrat instalirat XP-je, da lahko image naredis:D

servo ::

Ghost je res hitra rešitev, ampak v tem primeru mislim da ne bi veliko s tem naredil ("instalirane" bi ze imel, ampak bi pa pol sigurno prihajalo do napak. Je pa tko kot je bilo povedano ze prej - bios na default, CPU odvit, predvsem pa je pri XPjih pomemben RAM. Sam sem mel en modul 256MB s katerim nisem imel nikoli problemov (WIN98, WINme), ko pa so prišli XPji pa -STOP- naključni modri zasoni, resetiranja, manjkajoče datoteke... In po 2 tednih sem našel napako - RAM ni bil 100% (nek testni program je našel napako na nekem naslovu). No ta RAM še vedno uporabljam, vendar v drugem PCju (sestrin) >:D kjer so gor WINme in vse dela O.K.

lp

Kriko ::

Res je tako kot pravijo za bios! Vse moraš dat na normalo in gre brez problemov. Moraš pa bit siguren da je CD v redu!
Sam sem instaliral XP-je na ogromno število računalnikov v firmi kjer delam (preko 30) od takšnih ki komaj zmorejo zagnat Xp-je do zadnje mode in povsod brez najlažjega problema. Le nekatere gonilnike je bilo pač treba posebej download-at in to je tudi vse!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z instalacijo XP

Oddelek: Operacijski sistemi
201082 (766) Icematxyz
»

Prenosnik + xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
172081 (1871) tattoo
»