Forum » Zvok in slika » surround zvok
surround zvok
piandura ::
LP
ravno sem kupil tele zvocnike in sem jih lepo porazdelil po stenah.v igrah dela vseh pet zvocnikov+ subwoofer. ampak ko gledam filem/poslusam muziko se slisijo samo center, center desno, center levo in subwoofer. zadaj levo in desno pa ne. pod zvočne naprave sem konfiguriral da predvajo vsi. tudi preizkusil sem jih in delujejo vsi. nekdo mi je rekel da je to zato ker vecina filmov ni posnetih za surround, in da rabim nek program, ki bo to omogočil. zanima me ce je to res ali moram kaj konfigurirati pri programih katere uporabljam pri predvanjanju (BS player, windows media player in pa power DVD 6).
hvala
ravno sem kupil tele zvocnike in sem jih lepo porazdelil po stenah.v igrah dela vseh pet zvocnikov+ subwoofer. ampak ko gledam filem/poslusam muziko se slisijo samo center, center desno, center levo in subwoofer. zadaj levo in desno pa ne. pod zvočne naprave sem konfiguriral da predvajo vsi. tudi preizkusil sem jih in delujejo vsi. nekdo mi je rekel da je to zato ker vecina filmov ni posnetih za surround, in da rabim nek program, ki bo to omogočil. zanima me ce je to res ali moram kaj konfigurirati pri programih katere uporabljam pri predvanjanju (BS player, windows media player in pa power DVD 6).
hvala
- spremenil: piandura ()
xzer0 ::
Posnemi si AC3 Filter in v njem nastavi konfiguracijo za 5.1 zvok. Tako ti bo večina filmov posnetih z AC3 zvokom delalo v prostorskem načimu. Za glasbo pa ti priporočam, da jo poslušaš v stereu načinu, ker je večina le te posneta v njem. Softwersko dekodiranje iz stereo v prostorsko po mojih izkušnjah ne daje pravega učinka (ni pravega filinga ).
LP
LP
// Q6600@3.2 GHz // ASUS P5E X38 // 4GB DDR2 RAM CAS4 // 8800 Ultra //
// Auzentech X-Fi PRELUDE 7.1 // Logitech Z-5500 // Samsung SM 226cw //
// Auzentech X-Fi PRELUDE 7.1 // Logitech Z-5500 // Samsung SM 226cw //
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 16713 (10652) | FlamE#7 |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11356 (5164) | Sarimner |
» | Prostorski DVD Audio?Oddelek: Zvok in slika | 1762 (1595) | krneki |
» | Predlogi za domači kinoOddelek: Kaj kupiti | 1791 (1542) | gumby |
» | AnketaOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 1992 (1992) | Baja |