Forum » Operacijski sistemi » Zamenajava HAL-a iz MPS Unip. v ACPI Unip
Zamenajava HAL-a iz MPS Unip. v ACPI Unip
Bo41 ::
Pri inštalaciji XP- jev sem izbral naroben HAL. Sedaj mi neke funkcije ne delujejo.
Ali je mogoča navedena zamenjava brez nove inštalacije XP-jev ? Obstaja kakšna enostavna pot ?
Ali je mogoča navedena zamenjava brez nove inštalacije XP-jev ? Obstaja kakšna enostavna pot ?
Highlag ::
HAL - Hardware Abstraction Layer Del operacijskega sistema, ki komunicira z strojno opremo - najnižji nivo. Za detajle poglej na Wikipedijo
Zamenjava hala brez reinštalacije ni možna.
Zamenjava hala brez reinštalacije ni možna.
Never trust a computer you can't throw out a window
detroit ::
mene pa bl zanima kje si ti "izbiral" HAL, ker windowsi sami prepoznajo aparaturno opremo in jo namestijo
Skero
ender ::
HAL načeloma lahko zamenjaš v Device Managerju, samo ni nujno da se bo sistem potem še vedno bootal (jaz sem uspešno zamenjal ACPI Uniprocessor PC v Standard PC, ko sem usposabljal en star DOS program, ki je moral uporabljati PCI serijsko kartico).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Pyr0Beast ::
Reinštall je še najboljši ...
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hal.dll; reševanje vsebine?Oddelek: Pomoč in nasveti | 651 (559) | Hayabusa |
» | Acer One / Partition Magic / Zrušitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1712 (1537) | jest10 |
» | [Windows][XP] Menjava osnovne plošče - kako obdržati obstoječo inštalacijo windowsev?Oddelek: Operacijski sistemi | 1391 (1222) | PlayTheGame |
» | Macintosh Plus (1986) proti sodobnemu PC-ju (2007) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 8140 (5429) | darkolord |
» | Problem z inštalacijo win XP-jev!Oddelek: Operacijski sistemi | 1246 (1087) | migič |