Forum » Pomoč in nasveti » problem z avdio cmi8738 in SCSI
problem z avdio cmi8738 in SCSI
SanSan ::
Imam en problem. Pred kratkim sem kupil novi racunalnik.
osnovna plošča: asus a7v333 (via chipset 333), nan njej je avdio c-media CMI8738
vsa ostala obicajna krama
in AMD SCSI kartica na kateri imam dva CD-Roma:
Writer: teac 8X
Reader: Plextor
Naložene imam Win XP Profesional in zadnji via service pack in tudi zadnje avdio driverje, ki sem jih nasel.
Moj problem:
Ko priklopim CD-roma mi avdio nekaj casa dela potem pa kar naenkrat neha in obicajno tudi pikne. Malo bolj se mi greje tudi procesor. Ko pa CD-roma izklopim, cetudi je SCSI kartica v racunaliku pa vse dela normalno.
Puskusal sem ze z vsemi mogocimi driverji, pa ni slo.
Pregledal sem tudi IRQ-je in nastavil SCSI kartico tako, da si ga le-ta ne sheara. Avdio sheara IRQ se z dvema drugima napravama na plosci na kateri pa ne moram vplivat.
Ima kdo kaksno idejo, kaj bi lahko bilo narobe??
Hvala za odgovor!
osnovna plošča: asus a7v333 (via chipset 333), nan njej je avdio c-media CMI8738
vsa ostala obicajna krama
in AMD SCSI kartica na kateri imam dva CD-Roma:
Writer: teac 8X
Reader: Plextor
Naložene imam Win XP Profesional in zadnji via service pack in tudi zadnje avdio driverje, ki sem jih nasel.
Moj problem:
Ko priklopim CD-roma mi avdio nekaj casa dela potem pa kar naenkrat neha in obicajno tudi pikne. Malo bolj se mi greje tudi procesor. Ko pa CD-roma izklopim, cetudi je SCSI kartica v racunaliku pa vse dela normalno.
Puskusal sem ze z vsemi mogocimi driverji, pa ni slo.
Pregledal sem tudi IRQ-je in nastavil SCSI kartico tako, da si ga le-ta ne sheara. Avdio sheara IRQ se z dvema drugima napravama na plosci na kateri pa ne moram vplivat.
Ima kdo kaksno idejo, kaj bi lahko bilo narobe??
Hvala za odgovor!
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.
Han ::
Prestavi kartico v drugo PCI režo ali spremeni zaporedno številko na cdromih (in ne pozabi terminirati zadnjega v verigi).
Posodobi bios na SCSI kartici, če ga ima, in na osnovni plošči ter izklopi na Asuski karkoli bi lahko bilo povezano s SCSI nastavitvami (nekateri biosi imajo vgrajeno nastavljanje za integrirano SCSI kartico).
Posodobi gonilnik za zvok ali pa ga izklopi v biosu in si nabavi spodobno zvočno kartico.
Zamenjaj napajalnik, če je sedanji 200-250 W.
Toliko mi pade trenutno na pamet. :)
Svetujem tudi obisk AsusBoards.com foruma.
Posodobi bios na SCSI kartici, če ga ima, in na osnovni plošči ter izklopi na Asuski karkoli bi lahko bilo povezano s SCSI nastavitvami (nekateri biosi imajo vgrajeno nastavljanje za integrirano SCSI kartico).
Posodobi gonilnik za zvok ali pa ga izklopi v biosu in si nabavi spodobno zvočno kartico.
Zamenjaj napajalnik, če je sedanji 200-250 W.
Toliko mi pade trenutno na pamet. :)
Svetujem tudi obisk AsusBoards.com foruma.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Modri zaslon pri uporabi SCSIOddelek: Pomoč in nasveti | 964 (715) | krneki0001 |
» | scsi konfiguracija-zacetnik!Oddelek: Strojna oprema | 991 (943) | CCfly |
» | UMAX Astra 2400sOddelek: Programska oprema | 1116 (991) | Azrael |
» | Umax Astra 1220S, kup vprašanjOddelek: Strojna oprema | 1685 (1598) | lopov |
» | skener umax astra 610SOddelek: Strojna oprema | 1052 (1012) | jurre |