» »

Kloniranje celotnega računalnika

Kloniranje celotnega računalnika

trapezz ::

Živjo,


če najprej na kratko opišem problematiko: v proizvodnji imamo računalnik z Windows NT4 sistemom in programom za krmiljenje stroja. Ker je oprema že precej stara in že nevarna za odpoved bi rad sistem prenesel na nov računalnik. Ker instalacijskih CDjev za softver nimam sem poskusil s kloniranjem diska (Ghost). Kloniran disk in softver v obstoječem računalniku deluje brez težav, če pa ga vgradim v novega, pa se softver ne zažene, ker ni licence. Kot kaže je zadeva vezana na eno hardversko komponento sistema.
Ima kdo kakšno idejo, če bi se poleg diska dalo klonirat tudi druge komponente sistema in vseskupaj spravit v virtualni pc - recimo vmware.


hvala za tuhtanje 8-)

krneki0001 ::

Sam bi uporabil nerotov program za delat backupe (nero restore). Potem pa bi uporabil vmware ali virtual server in si naredil virtualno mašino in še vsaj eno kopijo tega spravil pod drugim imenom v virtualno mašino, tako da če se tukaj kaj zgodi, samo skopiraš ali pa samo štartaš tisti backup in zadeva v petih minutah že deluje.

Možno je pa, da imaš vse vezano na disk. V vmware se da cel disk povlečt kot virtualno mašino in potem ti bo najbrž delalo tudi vse ostalo.

kixs ::

Preveri, ce nimas na starem racunalniku kaksen hardverski kljuc za ta program. Navadno je to mala skatlica, ki se priklopi na COM ali LPT port.

lp

trapezz ::

Ola,

hvala za hitre odgovore. Sam sem že, kot sem tudi napisal, probal sklonirat disk. Image sem sprobal tako na fizičnem računalniku kot tudi v vmwaru. Kar se tiče sistema je delalo vse super, razen program ni zagnal v nobenem od obeh primerov. Zato bi blo fajn če bi se dalo preslikat tudi vse komponente s serijskimi številkami v vmware.
Na disk zadeva ni vezana, ker v starem računalniku z novim diskom dela. Sumim na staro Combo 3com mrežno kartico, ki je notri brez funkcije, mreža teče čez drugo kartico. Nisem sicer tega še uspel preiskusiti ker je mašina precej zasedena.

Ja hardverski ključ imam in to dva. Vendar za delovanje na starem računalniku ga sploh ne potrebujem za ta del aplikacije, ki komunicira z mašino. Za CAD del pa mislim da mora bit prisoten. Edino če moram z vstavljenim hardverskim ključem ponovno obnovit licence in potem bo mogoče delalo?

Lp!

ender ::

Poizkusi najprej s hardverskim ključem (lahko pa kontaktiraš tudi proizvajalca, če še obstaja - če imate licenčno, imajo verjetno kakšno proceduro za prenos licenc).

Glede mrežne kartice pa lahko poizkusiš dobiti njen MAC naslov, in ga nastaviš eni kartici na novem računalniku.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

trapezz ::

Ja MAC sem tudi že probal prenest na drugi računalnik. Na vmwaru pa ne pusti poljubnega MACa izbrat - ali sem kaj spregledal. Ima nek svoj prvi del MACa drugi del pa lahko izbiraš, a se da celega po želji izbrat?
Ja podjetje je v Italiji vendar na mejl že lep čas mi niso odgovorili...

lp

Duhec ::

Če je HW ključ zadegan v LPT port potem v cmos nastavitvah biosa spremeni paralel mode na SPP ali Normal in ne na EPP ali ECP. S tem zmanjšaš hitrost LPT vodila. Mogoče HW zaščita ne more komunicirat s hitrejšimi protokoli, ki so po defaultu nastavljeni na novih mašinah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtualna mašina-pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
7741 (562) gidooo
»

VMWare in podobni?

Oddelek: Programska oprema
193909 (2970) slitkx
»

VMware ?

Oddelek: Operacijski sistemi
206678 (6195) Buggy
»

Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
8911740 (8143) Jst
»

V čem je fora opcije "združljivost" v XP-jih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
432277 (1676) DMouse

Več podobnih tem