» »

Virtualna mašina-pomoč

Virtualna mašina-pomoč

gidooo ::

Potrebujem pomoč pri postavitvi virtualne mašine s starega pisarniškega računalnika z win xp na nov računalnik z win 7. V starem računalniku je en 150GB disk z win xp in nekaj programi za računovodstvo, ki jih še uporabljam, vsega skupaj z dokumenti je 58,1 GB podatkov, v novem računalniku imam 1x 64GB SSD, 2x 160GB WD diska in en 500GB disk. Katero orodje in postopek naj uporabim? Če je možno kaj odprtokodnega(brezplačnega)?

Invictus ::

VmWare Converter.

Potem pa to mašino lahko laufaš v VmWare Player.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Super, hvala za hiter odgovor in pomoč.

black ice ::

Pazi, če boš convertal direktno na zunanji trdi disk, včasih zna zajebavat. Priporočam, da najprej shraniš virtualno mašino na disk na starem računalniku in nato preneseš datoteke na zunanji disk.

Hvala, bom danes ponoči poskusil.

Naredil sem vse po zgornjih navodilih, ko na novem računalniku odprem player in zaženem shranjeno datoteko, dobim samo črn ekran, uporabljam vmware player 6.0.3, poskusil sem tudi player 5.0 mi javi incompatible version. Image imam shranjen na trdem disku, pri convertanju sem najprej shranil na notranji disk in šele potem prenesel na zunanji in potem na nov računalnik. Mogoče kaj delam narobe, prosim za pomoč, hvala.

black ice ::

Pri ustvarjanju virtualne mašine imaš možnost izbire verzije. Poglej podrobneje, če nisi kje kiksnil. Čeprav bi z najnovejšimi verzijama obeh programov in privzetih nastavitvah moralo delovati. Če imaš kakšen računalnik z malo RAMa in počasnim diskom zna trajati, da se virtualna mašina postavi.

Pri ustvarjanju sem uporabil convert powered on machine, destination product player 6.0, bom poskusil še vmware workstation. Hvala za pomoč

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtualizacija obstoječega win3.1

Oddelek: Pomoč in nasveti
282233 (1362) kixs
»

Virtualizacija trdega disk

Oddelek: Programska oprema
71265 (1107) broken/link
»