» »

Kako do denarja?

Kako do denarja?

«
1
2

Tero ::

Torej ker sem zadnje čase precej len in se mi nić ne ljubi, razmišljam o tem da bi pustil službo.
Ampak kako naj se potem preživljam?
Ima kdo kakšno idejo kako lahko na hiter način prideš do večje količine denarja?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Matev ::

hihi

amway
tam baje lahko milijarde zaslužiš

/sarkazem on

Dr_M ::

Mislim, da nisi edini, ki bi radkajtakega.

Preprosto, oropas banko/posto. Mogoce trgovino, trafiko, bencinski servis. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tero ::

ne maram nasilja in ne maram orožja
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Bethrezen ::

prostitucija :)
www.urbanterror.net

Zgodovina sprememb…

Sergio ::

Tero: Ne moreš. Face the music.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Hardstyle ::

Švercanje ilegalcev,avtov,droge preko meje. Za enega ilegalca dobiš cca 2k€ :) za droge pa še več. Drugač pa je tud biznis z prodajo človeških organov.

Lahko pa se odpraviš v Las Vegas in potegneš za ročičo ter odneseš 1milijon$

Zgodovina sprememb…

Cola400 ::

Če maš domišlijo napiš knjigo (sj veš kuk je una baba od Harry Potterya zaslužla) :D al si pa zmisl eno ful mega spletno stran/portal in ga nato prodaj :D As simple as that ;)

demon#666 ::

amway- od tega nč nebo
za preživet prodaj use kr mas....

Gandalfar ::

Drzite nivo.

Tero ::

z prostitucijo in nelegalnimi zadevami se nebi ukvarjal(za prvo nimam fizičnih sposobnosti za drugo pa sem nažalost preveč moralen)
Dajte no. Nekaj se sigurno spomnite!
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

karafeka ::

Ima Gandalfar prav, eno nivo si zhrihti, al pa mal večji vrt, boš vsaj za jesti imel kaj :)

Lahko probaš s forexom (zelo riskantno, lahko pa tudi ogromno dobiš - trgovanje z vzvodom, samo moraš spremljat objave podatkov v državah (inflacije, bdp itd).

So še tudi drugi izvedeni instrumenti (ki niso obdavčeni), pa lahko dobiš nekaj denarja iz tega.

Drugače pa pojdi privat. Malo več dela na začetku, imaš pa vse pod nadzorom, ne pa tako kot v kaki večji firmi, ko si odvisen od drugih, celotnega sistema pa sploh ni mogoče poznat.

Glodko ::

Ja no moj fotr je uspel z nepremičninami, tut jst to načrtujem v prihodnosti. Gre pa tkole: prodej stanovanje al pa hišo (mi smo stanovnje podedval, tko da smo lhk v svojem še naprej živel), lahko pa vzameš tut hipotekarni kredit (če maš nepremičnino valda, pa se nimaš kam odselt pol k bi jo prodal). In potem ko maš neki cvenka, dan in noč visiš na netu in spremlaš stanje na nepremičninskem trgu, vmes hodiš na oglede parcel, tvoj cilj je za "male" dnarje kupit parcelo na interesantni lokaciji. Ko parcelo maš, postaviš na njej (to se moreš prej dobr pozanimat če lahko na tej lokaciji) postaviš dvojčka, oziroma še malo bolje dva al pa kr tri dvojčke, se pravi imaš 2 oz. 4 oz. 6 stanovanj. Zgradiš samo do III. gradbene faze (ker je to cenovno ugodno in ma dobre povratne donose), potem prodajaš, če ne zmoreš prodat za 1-2% od dobička najameš agencijo. Preverjeno če gre vse gladko zaslužiš v cca. dveh letih približn četrt miljona evrov (odvisn kok maš stanovanj, lokacije,...). Pol k maš tok cvenka lahko takoj kupš betleya al pa spet kupiš, tokrat 2 parcele, postaviš 2x tok stanovanj in spet obračaš keš. Lahko pa enostavno kupiš parcelo, čakaš in jo ugodno prodaš (sam ni tko donosen).

BTW, če računaš da ma povprečn slovencl na let 3 miljone bivših tolarjev, to pomen da si ti v dveh letih s štirimi stanovanji obrnu 20 let njegovga dela. Pa reč če se ne splača. Aja pa k je le dobr da si nekje zaposlen, se lahko zaposliš v nogometnem klubu in kosiš travo. :D

Tero ::

Zanimiva teorija :)
Samo na žalost to ne pride poštev pri meni. Sem star 24 in živim pri starših in pravzaprav na papiru nimam polnoma nič v lasti
Mah mogoče sem bolj za zajebancijo odprl tole temo :) ampak dejstvo je da sem res totalno zmeden kako se preživljat v naprej. V službo kamor zdaj hodim je preveilo premalo da bi lahko šel na svoje( plačeval za najemnino)Šolo pa sem pustil ker sem vido da jaz nisem za to.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Avby ::

Ledvico prodaj. Pol pa še drugo. Pol pa nebo več problemov.

mtosev ::

Vlozi $$$$ v delnice in sklade.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

karafeka ::

Za delnice je potrebno veliko začetnega vložka, da sploh dobiš kaj ven.
Vzajemni skladi so pa itak dolgoročna naložba.

Zanimivo je tole s nepremičninami. Če ti rata tole, pa v 5 letih zaslužiš 500.000€, ki jih daš na banko in živiš od obresti in košnje :)

rfmw ::

To, kar je 7ejccc povedal je sicer kul in verjetno celo deluje, vendar je pozabil posebej poudariti, da moraš že imeti cca 200.000 Eurov keša, poleg tega, da živiš v svojem stanovanju, kar pomeni, da si bogat preko 300.000 Eurov.

Zdej, če že imaš poleg svojega stanovanja toliko keša, bi se res spravil v to nepremičninsko tekmo ali bi preprosto raje hodil v službico in še naprej kopičil denar (po malem)...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Nejc Pintar ::

Če bi vedeli recept verjetno nihče od nas ne bi delal. :\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Glodko ::

Ja no ni treba pretiravat, če si res neizviren in greš kupit takoj parcelo v okolici LJ te bo res pršlo cca. 200.000€. Sicer pa rabiš samo svoje stanovanje ali hišo, ki ga zastaviš kot hipoteko in dobiš dosti več denarja kot pri "klasičnem" kreditu. Za nas je blo to dovol, zastavli smo stanovanje in z denarjem kupil parcelo (res da ni strogi center Lj) in zgradil 1. dvojčka, takoj prodal in sedaj se s tem denarjem gradi drugi. Z malo izvirnosti je 20 bivših miljonov čisto zadosti. Tko da če ti fotr zaupa (njegova hiša ali stanovanje) in če si mal ambiciozen, lahko to izpeljeta skupi s fotrom recimo in delita 50:50. Fotr bo zadovoljen, tvojih 50% pa bo zadost da štartaš s tem poslom sam.

Avby ::

Če pa posel propade zaradi X razlogov pa si na cesti.

To je tudi treba povedati ali ne?

Edit: In avtor teme je napisal da je len. Torej a je to posel za lene ali ni?

Nimam občutka, da je to posel za lene. Vse prej kaj drugega moreš biti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

bond007 ::

Če bo kdo šel dejansko to delat, pa ga na koncu zmanjka pri prodaji (da ne more prodat), naj me kontaktira prek ZS, pa bomo kaj zrihtali za minimalno provizijo!;)

username ::

Do denarja se načeloma pride zelo preprosto, in to na legalen način.
Najti moraš nekaj, kar si zelo želijo mnogi ljudje, in se da relativno poceni dobavljati. Tako imaš majhne stroške, po drugi strani pa lahko dosežeš dobro ceno.

Treba je imeti le pravo idejo, pa ni nobenega problema.

Če je nimaš... moraš pa veliko delat za malo denarja.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

whatever ::

Postani hazarder.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Super Sonic ::

1

2

3

4

To so amaterski predlogi. Za bolj kakovostne predloge predlagam njega.

Sicer je bolj "hardcore" ampak res deluje!

Majke mi! >:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Glodko ::

Ja seveda v vsakem poslu je neki rizika (je pa na tem področju sorazmerno mejhna v primerjavi z nekimi igrami na srečo kot so ti že svetoval). Valda se lahko zgodi da ne boš prodal, ampak temu se da kr dobr izognt. Zato pa morš mal "past notr" v ta posel pa trg, morš vedet kam pes taco moli, če si res laik in boš v rovtah neki kupu in zgradil, ti ne bo noben kupu. Tko da če si čisti laik, ti sigurn uzame kak let da temelito preštudiraš tržišče, ker ko 1x vložiš pol je le redko pot nazaj (sploh pa ne smeš zajebat prvič, ko si finančno omejen). Morš pa kr met jajca, čas in živce za to! Ampak če si sit svoje službe in bi bil rad sam svoj šef in si prpravlen sprejet rizik.... Valda pa če si len, pol je pa trenutno edina opcija da greš fehtat na Čopovo, baje kr neki dobijo dnarja tekom dneva.

McHusch ::



Še s komentarji:


Vsaka podobnost z resničnostjo ni naključna.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: McHusch ()

mmmato ::

Začni gruvat vutro

#000000 ::

Začni delat oz. ne bit len, da ne boš len si najdi posel-službo ki te veseli oz. najdi si delo-posel kar bi delal tudi za hobi, se prav za badava=free ko to najdeš in si malo šparoven + se ne zapufavaš za neumnosti, kot je avto za 20-30.000 € (je tud uni za 5 čist dober) si na poziciji kjer ti začne denar ostajat, ta keš vlagaš v razne sklade ipd. skratka vsak mesec plačaš recimo 300-500€ v različne sklade in čez 15-20 let boš lahko že kej pokazal.

Da bi na hitro prišel do (velike količine) denarja ni načina, razen da ga že imaš in ga znaš obrniti, ali pa da se baviš s kriminalom, pri kriminalu te pa slej ko prej dobijo in plačaš vse za nazaj, če imaš srečo si lahko plačaš Čeferina ipd. in dobiš minimalno kazen, ampak ko prideš ven si spet brez denarja, seveda spet probaš -tokrat na bolj drzen način- in fašeš arest da se poserješ.

Je treba delat, delat kokr se le da. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Glodko ::

Ja še zmeri so nizkopotezni ljudje (s tem ne mislim da so manjvredni), ki dajejo na kupček in preštevajo cente, t.i. ziheraši. Če nisi ob mojem postu začel razmišlat, kak bi res lahko naredu to, zgradu ono in tko naprej, pol si v slednji skupini in je bol da si najdeš službo ki ti je všeč, se poročiš, maš otroke,.... To je v bistvu idealno življenje.
Če te je pa začel mikat, kje do dnarja, kaj narest, kje dobit ljudi, ki bi ti zidal, streho pokriva,.... pol maš pa vsaj en mal podjetniške žilce in mogoče ti uspe. Ampak tak začetek, kot recimo, nimam denarja, cene nepremičnin padajo, kaj če ne bom prodal, to glih ni obetaven začetek, ki razkriva nekoga ki dvomi vase. Hiše bodo zaneslivo vložen denar, cene rastejo, sploh če gledaš v prihodnost in kupiš v okolici, kjer bo nekoč tekla avtocesta,... Za primer ti povem potezo mojega kolega, ki je za drobiž kupil večji del gozda (ker je vedel da bo tam čez tekla avtocesta), pred kratkim so ga drago izplačali, ker so postavljali cesto skozi njegovo hosto (zdej je njihova, on je pa ogromn pokasiru). Samo znajdet se morš, zmeri je način, zmeri je pot.

ripmork ::

probaj toplo vodo pogruntat....težka je, ampak vžge.
Tisti, ki se je domislil Tamagočija je tudi obogatel na polno.

Seveda realno gledano nimaš šans za kaj takega, oziroma so zelo zelo majhne.
Ker moraš biti izjemno spreten/zvit, podjeten da ti rata kaj takšnega.
Taprava stvar je da se lotiš nečesar, kar te veseli, vložiš veliko truda v to, pa postaneš profi na svojem področju.
Če maš veselje potlej se da marsikaj doseči.
Šele ko eno stvar obvladaš pa jo znaš unovčit potlej tudi uživaš v življenju, pa še živiš s tem če je po sreči.

če pa se ti nekako sprdne obogateti zato da potlej ne veš kaj bi s sabo delal pa tudi nima nekega smisla IMO.
Ergo, najdi nekaj kar te veseli/imaš izkušnje z določeno zadevo, pa pogruntaj kako bi se lahko preživljal s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

mmmato ::

si na poziciji kjer ti začne denar ostajat, ta keš vlagaš v razne sklade ipd. skratka vsak mesec plačaš recimo 300-500€ v različne sklade in čez 15-20 let boš lahko že kej pokazal.


Ne vem če ima kdo razen 1% populacije možnost na mesec celo minimalno plačo vlagat v sklade

Loki ::

racunalniski servis na domu
naredi par otrok, oba s punco ne smeta delat nikjer (uradno)

also, izgradnja ac je v slo bolj zakljucena, to, kje priblizno bo tekla, vedo tudi lokalni kmetje in je tezko, da bodo kaj veliko prodali.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

#000000 ::

@tyaz

Ušla ti je beseda recimo sevede nima vsak šanse dat na mesec 300-500€ Jest pač to srečo imam, sej lahko začneš plačevat samo po 50-100€ mesečno.

Za foro probaj tole, šparaš denar tako da plačuješ sam sebi vzameš škatlo in vanjo vržeš vsak dan brez izjeme določen znesek, ta naj bo sorazmeren s tem da ti drugo ne trpi. Tko boš že po dveh mescih dejansko brez obveznosti (sklepanje pogodp ipd. sranja) cca vedu kolk si sploh zmožen plačevat v kak sklad.

Če ti skladi ne dišijo, lahko na škatlo napišeš odpri samo v primeru vojne ipd. in je par let ne odpreš, verjam ko jo boš, boš reku madona pa se jest sem sposoben v 10 letih tkole privarčevat malo premoženje. In takrat ti bo kapnl, da si bil blesav ker ves ta čas nisi tega nikamor vlagal in še malenkost (par %) dobil na obrestih.

@7ejccc

Jebiga jest sem rajš ziheraš, kako pravjo bolje vrabec .... :D
Pač če si mal hazarderja oz. si upaš postavt na kocko (vsaj za nekaj mesecev) celo premoženje, zato da boš zaslužil 20.000 € dodatno ! Hvala lepa, jest to ne bi, če se samo zamislm kako bi spal ko bi me trgala misel, če sem kej spregledal in me je kdo nategnil, ter ne bom zmožen plačat hipoteke (glej afero orion) in me bodo zbrcal iz lastne hiše, kaj bom reku doma ? ej pospravte cote gremo v podnajem za naslednjih 20 let

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Glodko ::

Hja ne obrača se tle 20.000€ ampak 250.000€ in več, odvisn kok maš začetnega vložka, več ko maš, več je hiš, ali večja je hiša in v njej več stanovanj. Je pa res da rizik odžene marsikoga! Najbol idealno je, če se tega lotiš, da imaš že v štartu dve nepremičnine (v primeru da ti res spodleti in ti eno vzamejo). Ampak če te to delo veseli, se prčakuje da veliko o tem veš in več kot veš manjša je možnost da zavoziš, poleg tega ta posel dobi čar šele ko postaviš ene par hiš in te bankrot več ne ogroža neposredno. Toda kot rečeno nismo vsi za vse. Predlagal sem mu naš sistem, k je hotu do denarja, sam pa bo presodu če je iz tazga testa al ni.

#000000 ::

O kerih 250k € govoriš, o vložku ali čistem dobičku ?

Če gledaš oglase, vidiš cene za eno družinsko bajtico z malenkost vrta in dvorišča cca 170-350.000€ s tem da se ta za 170 prodaja že več kot pol leta. Taka bajta te stane kr lepe dnarje, komunalno urejena parcela z vsemi dovoljenji pa ni ispod 100.000€ vsaj ne na lokaciji ki bi jo prodal v letu dni, za 70 pa jedva postaviš neki solidnega (kar bi prodal aza alvo) edino če delaš sam, kar pa zna malo kdo. Kje je tle pol zaslužek ?

jype ::

V Rusijo greš za plačanega morilca in pošiljaš denar še domov staršem :)

boych ::

Al pa greš rake lovit v Beringerjevo morje, baje ''rookie'' zasluži okrog 1000 $ dnevno....aja je reku, da se mu ne da delat....!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Glodko ::

250k € čistega dobička, čistega! Valda se na parceli ne postavi ene hiše (če je za nadalno prodajo), to bi blo butasto, postavi se vsaj 2, v vsaki pa sta vsaj 2 stanovanja (gradiš valda do III. gr. faze, naprej je enostavno predrago in se ti ne splača, hiša na parceli v III. fazi pa prinese ogromno dobička). Seveda pa se moreš na to spoznat in poznat trg, z fotrom sva okol 3 leta opazvala tržišče in ko sva zgradila 4 stanovanske enote so se prodale vse v 14 dneh. Skratka dal sem mu samo idejo, ne nameravam razglablat o tem, kdor je iz tega dobu idejo že ve kje in kako lahko najde informacije o tem.

Zeberdee ::

Ena izmed rešitev je kazino.

>>><<< ::

Lahko si najdeš partnerico in imata 5 otrok ali več, se nabere kar lep otroški dodatek ali pa kupiš stanovanje v Stockholmu recimo, baje so poceni in čez par let drago prodaš... >:D
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Gandalfar ::

Sem preveril. Niso poceni. 200k evrov in gor.

PINki ::

Svoj trenutni denar vlagaš nase! Fitness, zapecaš kako bogatašico in si na konju;)

dukenukem ::

začni sadit travo ,sicer je pa korupcije v sloveniji čez glavo ;) če si pa len, pa kr nč ne mej,sj si ne zaslužiš ;((

IceIceBaby ::

Prek neta se da dokaj preprosto zaslužiti nekaj 100 do nekaj 1000 eur. na mesec brez velikega vložka in z relativno malo dela. Obstaja tudi dokaj udoben način da zaslužiš spodobno plačo s storitvami, pri tem pa delaš od doma oz. od kjerkoli hočeš.

1. možnost: Prodajaš produkte preko spleta

Z nekaj kliki imaš dostop do ogromnih trgov. (eBay.co.uk in .de če želiš prodajati v EU, .com če prodajaš v USA kar ne priporočam).

Če ne želiš prodajati na eBayu imaš na voljo miljon opensource e-commerce skript (www.zen-cart.com, www.virtuemart.org). Če ne znaš postaviti svoje spletne trgovine lahko uporabiš kakšno že pripravljeno rešitev (yahoo shop ali kaj podobnega) ali pa najameš strežnik pri ponudniku, ki že ima nameščeno trgovino (www.dreamhost.com, če rabiš dober popust mi pošlji msg).

Za sprejemanje plačila lahko uporabiš PayPal. Že nekaj časa ponujajo opcijo pošiljanja denarja v Slovenijo. Sprejemaš lahko plačila registriranih PayPal uporabnikov ali pa PayPal uporabiš kot vsak drug credit card processor. Da se ga kar dobro integrirati v spletno stran, sprejemaš pa lahko Master card, Visa, AmEx in še nekaj drugih kartic.

Za registracijo rabiš kreditno kartico. Če je nimaš obstaja trik (virtualna kreditna kartica s katero lahko verificiraš PayPal account, ki jo dobiš v nekaj urah za minimalen znesek. Če te zanima pošlji msg).

Ko imaš vse to postavljeno rabiš le še produkt, ki ga boš prodajal. Priporočam neke vrste elektronski produkt (e-knjiga, software, ringtoni za mobilce...) ker ni problemov s poštnino in vse lahko dobro avtomatiziraš. Ko prodaja enkrat steče samo gledaš kako denar priteka na račun in vsake toliko časa narediš update.

Če želiš fizičen produkt se registriraj na www.alibaba.com in išči primerne produkte (poglej na ebay kaj se dobro prodaja). Lahko poiščeš proizvajalca, ki je pripravljen prodajati v majhnih količinah (nekateri proizvajalci sprejemajo naročila tudi po nekaj 100 eur, pri nekaterih pa se začne šele pri 10, 20k ali več).

Če nimaš denarja za začetno investicijo se lahko greš "dropshipping". To je način ko ti samo pobiraš naročila od strank, naročila posreduješ proizvajalcu/distributerju ta pa jih pošlje stranki, lahko s tvojim računom, logotipom itd. Marže so manjše ampak ni treba imeti lastne zaloge in logistike. Tudi dropshipperje najdeš na alibabi ali na googlu.

Ostane še oglaševanje. Sam imam najraje Google Adwords, ki je ob pravilni uporabi lahko zelo učinkovito orodje (www.google.com/adwords). Verjetno si boš moral prebrati par stvari o search engine marketingu preden začneš, ampak imaš vse na googlu. Če ne poznaš gre za pay per click sistem, ti objaviš oglase v googlov search engine in mrežo potem pa plačaš vsak klik. Če so oglasi dobro ciljani in dobro napisani lahko dosežeš zelo dobro konverzijo.

2. možnost: prodajaš svoje storitve

Ta možnost je manj optimalna, ker neposredno menjaš svoj čas za denar. Pri prodaji lahko postopek popolnoma avtomatiziraš tukaj pa moraš za plačilo nekaj narediti. Vseeno lahko s pomočjo nekaterih strani dosežeš trg, ki je za storitve pripravljen plačati več kot povprečen slo. delodajalec, delaš pa lahko od kjer koli.

Lahko se prijaviš na www.elance.com. Tukaj se zbirajo tako ponudniki kot kupci storitev vseh vrst. Od programiranja, dizajniranja pa do marketinga in čisto administrativnih opravkov. Na začetku, ko še nimaš feedbacka lahko spremljaš dražbe in se prijavljaš na dela, ki jih drugi objavljajo. Če si dober in imaš interes v kratkem z manjšimi deli dobiš dobre reviewe in lahko ustvariš svoje oglase in delodajalci začnejo prihajati sami.

Dober vir za iskanje kakšnih one time gigov je tudi www.craigslist.com, mali oglasi po celem svetu. Objaviš nekaj oglasov in čakaš, če kdo zagrabi, ali pa ti poiščeš ljudi, ki iščejo določene storitve.

Za to moraš sicer imeti določena znanja, ampak verjetno že znaš nekaj.

Če torej storitve prodajaš v UK, kjer so plače cca 3x višje kot pri nas lahko relativno enostavno dobiš delo za 5 do 10 eur na uro. Ker si evropejec in znaš angleško (predvidevam da znaš) te imajo raje kot indijce in kitajce.

Še vedno je treba delati, ampak prednost je v tem, da lahko delaš od doma v pidžami ali pa greš na dopust v London in delaš iz Starbucksa. Zaslužiš lahko več kot s kakšno povprečno službo pri nas, nimaš šefa, delaš kadar ti paše in kolikor ti paše...

Noben ti ne brani, da bi kombiniral. Lahko postaviš nekaj strani, ki američanom prodajajo e-knjige za $17,99 in nesejo recimo 50 eur na dan, da ti ni dolgčas pa 2, 3 ure na dan delaš nekaj preko elance ali craigslist za recimo dodanih 20 eur na dan. S takšnim denarjem se da pa že kar solidno preživeti :)

PacificBlue ::

Danes sem videl na tv, da so prodajali na Deželni banki dve vrsti spominskih kovancev(ne vem točno komu v spomin..mislim, da neki v zvezi z eu..) in prav nisem mogel verjeti, da so nekateri čakali pred banko tudi več kot 24 ur..prava kolona ljudi..in en tak kovanec je stal tam okoli 150 evrov..zbiratelji ga kupujejo tudi po 400-500 evrov..:\ v glavnem spomladi bodo izdali še kovance v spomin na 500 letnico Primoža Trubarja..tako, da navali narode>:D .

IceIceBaby ::

Problem pri kovancih (in vseh ostalih zbirateljskih predmetih) je v tem, da moraš ZELO dobro poznati tisto kar prodajaš. Poleg tega nekaterih kovancev ne moreš kupiti v poljubnih količinah, določene serije lahko dobiš samo v nekaj kosih (če že imaš srečo, da prideš do banke pravi čas).

oolh ::

Zdaj, če si bolj lene sorte, bo težka.

Morda beračenje.

Narediš en tak dober poslovni načrt;
izbira lokacij po Sloveniji (z možnostjo kasnejše širitve v tujino), nastop, pristop, vizualna oz. celostna osebna podoba - prilagojena različnim situacijam in poslovnim okoljem v katerih operiraš.
Ne bo za odmet, če si pripraviš nekaj vnaprej pripravljenih zadev. Ena takih je humor. Ljudje se radi nasmejijo. Paziti je potrebno samo na to, da ne zbijaš šal, ki bi kakorkoli zadevale stranke s katerimi si v stiku. Najbolje je, da si ti sam predmet šale. Kot rečeno, ljudje se radi smejijo, še najraje drugih ljudi nezgodam in nesrečam.

In ni hudič, da z enim takim ambicioznim pristopom ne potegneš ene 100 + € na dan in caa 2,5 k€ na mesec. Z dodatki državnih sredstev in sredstev humanitarnih organizacij, tako civilnih kot institucionalnih, ima, da prideš na caa 3 k€ na mesec - nekaj v denarju, nekaj v blagu.
Stroške boš imel manjše, kot jih imamo ostali - ni računov za poslovne prostore, elektriko, komunalije, itd., oblačiš se pri Karitas & Co.
In kar je najlepše; cesarju ne daješ nič. Vse gre neobdavčeno v tvoj žep.

Od tu naprej, pa samo še širiš dejavnost.

...

Bolj resno. Brez dela ne bo šlo. Nikjer. Tudi pri kriminalcih ne gre prav dolgo, če se polenijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oolh ()

Phoebus ::

V si predvidevate da bi delal...ampak že v prvem postu je rekel da se mu delat ne da :D

koyotee ::

ce bo taka "zima" kot je sedaj, sepravi bo kmalu pomlad in bo treba v gozd
ce nimas kaj za delat, se sprehajaj po gozdu in isci primerne prostore za ganjoTM >:D za 10k€ ni veliko dela. Semena/klone dobis relativno poceni iz tega pa...
Speces nekaj "zelenega" peciva in gres na lj trznico >:D
Men se recimo splaca ze kupovat pri nas in prodajat drugam, gorica je recimo vabljiva :P
Pa ne tega brisat, ker je sam en dobr predlog :D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17439283 (15970) kriptobog
»

Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30566188 (47429) Okapi
»

Kaj narediti z denarjem?

Oddelek: Loža
317389 (6412) Vikking

Več podobnih tem