Forum » Omrežja in internet » powerline mrežni adapterji
powerline mrežni adapterji
roko111 ::
Zdravo!
Zanima me, če kdo že uporablja kake powerline mrežne adapterje? Katere znamke, hitrost?
Zanima me tudi naslednje:
Ali je možno priklopiti v takem vrstnem redu?
[________S O B A 1__________ ][__220V__][_________ S O B A 2____________]
ADSL modem --- Router --- Powerline ------------Powerline ---- switch ---- 3 racunalniki
Prtedvsem me zanima to, ali se da v 2. sobi priklopiti en switch?
Lp, Roko
Zanima me, če kdo že uporablja kake powerline mrežne adapterje? Katere znamke, hitrost?
Zanima me tudi naslednje:
Ali je možno priklopiti v takem vrstnem redu?
[________S O B A 1__________ ][__220V__][_________ S O B A 2____________]
ADSL modem --- Router --- Powerline ------------Powerline ---- switch ---- 3 racunalniki
Prtedvsem me zanima to, ali se da v 2. sobi priklopiti en switch?
Lp, Roko
- spremenil: roko111 ()
Zheegec ::
Imam enega doma, od Trusta.
Zadeva je 100% Plug&Play (deluje isto, kot UTP kabel), deluje na 85Mbit/s brez težav (realno cca 4MB/s prenosa).
So pa težave, če nista vtičnici na isti varovalki, potem je možno, da ne deluje, ali pa da deluje počasi.
Zadeva je 100% Plug&Play (deluje isto, kot UTP kabel), deluje na 85Mbit/s brez težav (realno cca 4MB/s prenosa).
So pa težave, če nista vtičnici na isti varovalki, potem je možno, da ne deluje, ali pa da deluje počasi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
roko111 ::
Problem je tudi v tem, da je druga soba vezana na drugo varovalko. Je pa vse znotraj števca (sem v bloku).
Mislim, da se bom moral najprej dogovoriti v kaki trgovini, da ga lahko prinesem nazaj (vrnili denar......ne da bi moral za to vrednost kaj drugega vzet), če mi stvar ne bo delovala.
Hvala!
Mislim, da se bom moral najprej dogovoriti v kaki trgovini, da ga lahko prinesem nazaj (vrnili denar......ne da bi moral za to vrednost kaj drugega vzet), če mi stvar ne bo delovala.
Hvala!
dejanslo ::
Nabavil sem http://www.conrad-trgovina.com/mailing/...
Piše, da deluje po celi hiši preko različnih faz, meni pa ne dela niti v isti sobi (z ali brez razdelilca). Pred nakupom so mi potrdili, da deluje tudi preko razdelilca. Na eni strani sem imel router, na drugi laptop.
Nekih pametnih navodil ni, so samo slikice kako priklopiti. Preden zagnjavim proizvajalca, se obračam na vas, da mi poveste, kje začeti iskati problem? Prosim za hiter odgovor, da lahko zadevo vrnem, če ne bo delalo.
Hvala!
LP, Dejan
Piše, da deluje po celi hiši preko različnih faz, meni pa ne dela niti v isti sobi (z ali brez razdelilca). Pred nakupom so mi potrdili, da deluje tudi preko razdelilca. Na eni strani sem imel router, na drugi laptop.
Nekih pametnih navodil ni, so samo slikice kako priklopiti. Preden zagnjavim proizvajalca, se obračam na vas, da mi poveste, kje začeti iskati problem? Prosim za hiter odgovor, da lahko zadevo vrnem, če ne bo delalo.
Hvala!
LP, Dejan
There`s More Than One Way To Do It
opeter ::
Raje bi si za ta denar omislili brezžični ruter pa brezžične mrežne (USB, PCMCIA ali notranje PCI/PCI-E) kartice.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Wlan ne potegne, sten je prevec. Zanimajo me resitve za ta problem, ne alternative..
blackbfm ::
Kakšno wlan opremo pa imaš? Tisti powerline adapter kar vrni, če bodo pa frke jim pa pošlji inšpekcijo Pa zahtevaj denar.
huelz ::
Men dela mislim da od netgeara ok, je pa res dobro na svojo fazo dat. So bile motnje v liniji, ko je bil priklopljen na razdelilec, na katerem je bil tudi lcd tv (ob prizganem tvju se je izgubljala povezava).
Varianta, da na drugem koncu das switch plus n stevilo racunalnikov sicer deluje, ampak prepocasi (pri meni na 1mbit liniji + 2 pcja je bilo katastrofa), tako da sedaj na drugem racunalniku uporabljam wireless kartico (ker ni problem signal in se uporablja samo za browsanje).
Priporocam pa nakup kakih bolj kvalitetnih adapterjev (cca 100 eur price point) priznanih firm, ce je napeljava stroma po bajti bolj tako tako.
Update
1 pc (direktno iz adapterja do mrezne) tudi zato, ker je pri dveh bil lag motec. Sedaj je ping ok.
Varianta, da na drugem koncu das switch plus n stevilo racunalnikov sicer deluje, ampak prepocasi (pri meni na 1mbit liniji + 2 pcja je bilo katastrofa), tako da sedaj na drugem racunalniku uporabljam wireless kartico (ker ni problem signal in se uporablja samo za browsanje).
Priporocam pa nakup kakih bolj kvalitetnih adapterjev (cca 100 eur price point) priznanih firm, ce je napeljava stroma po bajti bolj tako tako.
Update
1 pc (direktno iz adapterja do mrezne) tudi zato, ker je pri dveh bil lag motec. Sedaj je ping ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huelz ()
Aha, aha. No, še kak drug nasvet, razen nabave dražje zadeve, je še zmeraj dobrodošel.
Drugače imam na enem koncu hiše router Asus WL500g, na drugem koncu (razdalje cca 20m; vmes 4 stene in plošča) pa je nek no-name netbook, ki želi povezavo. Macbook tam dobi odličen signal, medtem ko ta netbookova vgrajena wi-fi kartica redkokdaj kaj zazna, 3 različni USB sticki pa so dobivali slab signal in zadevo je prekinjalo. Routerja ne morem prestavljat, edina alternativa je, da postavim vmes še en bridge. Tej pa nisem naklonjen, ker sem to nekoč že poskušal, žal neuspešno.
PS: Z vrnitvijo ne pričakujem težav, obrazec je bil priložen, splošni pogoji so pa jasno napisani.
Drugače imam na enem koncu hiše router Asus WL500g, na drugem koncu (razdalje cca 20m; vmes 4 stene in plošča) pa je nek no-name netbook, ki želi povezavo. Macbook tam dobi odličen signal, medtem ko ta netbookova vgrajena wi-fi kartica redkokdaj kaj zazna, 3 različni USB sticki pa so dobivali slab signal in zadevo je prekinjalo. Routerja ne morem prestavljat, edina alternativa je, da postavim vmes še en bridge. Tej pa nisem naklonjen, ker sem to nekoč že poskušal, žal neuspešno.
PS: Z vrnitvijo ne pričakujem težav, obrazec je bil priložen, splošni pogoji so pa jasno napisani.
Heh, banalna zadeva kot vedno.
Stvar uporablja enkripcijo, ki pa se izvaja na samem adapterju in ne na računalniku, kot sem mislil. Vključil sem jo na enem računalniku, nato pa za testiranje uporabljal drugega in sem predvideval, da enkripcije ni.
No sedaj sem nastavil ključa na oba adapterja in zadeva deluje bp. Pingi so 3-25ms:
--- my.router ping statistics ---
747 packets transmitted, 741 packets received, +11 duplicates, 0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 2.974/24.453/586.284/67.697 ms
DL je zgolj 2M, kar pa je dovolj za namen uporabe. Verjetno bi veliko pridobil, če na eni strani ne bi imel vključeno v razdelilec, ampak če bo delovalo stabilno, je čisto vredu.
Hvala tudi za alternative ;)
Stvar uporablja enkripcijo, ki pa se izvaja na samem adapterju in ne na računalniku, kot sem mislil. Vključil sem jo na enem računalniku, nato pa za testiranje uporabljal drugega in sem predvideval, da enkripcije ni.
No sedaj sem nastavil ključa na oba adapterja in zadeva deluje bp. Pingi so 3-25ms:
DL je zgolj 2M, kar pa je dovolj za namen uporabe. Verjetno bi veliko pridobil, če na eni strani ne bi imel vključeno v razdelilec, ampak če bo delovalo stabilno, je čisto vredu.
Mrakw ::
Heh, banalna zadeva kot vedno.
Mhm torej ping imas kar vredu... dobro... tudi jaz se zanimam za tole zadevco. Kaj si potem kupil in za koliko denarja... mogoce kar napisi tukaj tocno kateri izdelek... serija ... Hvala
a ti mogoce kaj nagaja? je vse vredu ali imas kaksne pritozbe?
Zadeve ne uporabljamo več, niti ne vem, če smo jo, ker je iz neba padla druga rešitev. Vidim, da link ne dela več, sam pa se tudi ne spomnim več cene, prav tako ne najdem nobenega maila v arhivu.
Če si iz MB/okolice, se lahko zmeniva za test, in če boš zadovoljen, ti ta par prodam za 50EUR. --> ZS
Če si iz MB/okolice, se lahko zmeniva za test, in če boš zadovoljen, ti ta par prodam za 50EUR. --> ZS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()
Zadeve ne uporabljamo več, niti ne vem, če smo jo, ker je iz neba padla druga rešitev. Vidim, da link ne dela več, sam pa se tudi ne spomnim več cene, prav tako ne najdem nobenega maila v arhivu.
Kranj... predelc... :D mene zanima koliko Pinga oz. lagga mas
Primoz78 ::
Pinga je isto kot bi mel preko kabla povezano...zadeva za delovat pa more bit na isti fazi drugace ne dela. Sem mel probleme doma z tem, pol sem pa prelozil oba vtikača na isto varovalko in dela kot urca.
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
Mrakw, naslednjič, ko bom doma, lahko pihnem dol prah in poskusim zadevo, vendar ti ne morem obljubit, kdaj to bo :) Ko sem testiral takrat, zagotovo nisem imel na isti varovalki..
Primoz78 ::
kaj pol sprasujes ce gledas take majstre. Poslusaj njih ne nas tle na S-T-ju. Ne bos opazil razlike to ti povem tko da...tudi za FPS igre ni panike...povem iz prve roke.
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ethernet over PowerLineOddelek: Kaj kupiti | 2514 (2056) | Company |
» | Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18832 (16215) | Furbo |
» | Elektro turnšek in kabelski internet - novo omrežje, a počasno odpiranje web straniOddelek: Omrežja in internet | 7790 (6590) | hojnikb |
» | Zakaj ping pri "dobri" povezavi??Oddelek: Omrežja in internet | 2139 (1761) | Tr0n |
» | Telemach VS Amis VS S5.net VS VoljaOddelek: Omrežja in internet | 1687 (1270) | jerry2000 |