» »

Romano Prodi odstopil

Romano Prodi odstopil

jype ::

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7208000.stm

Po nezaupnici v senatu seveda ni ostalo drugih možnosti. Razplet je bil pričakovan že nekaj časa - njegova koalicija je bila kolaž strank zelo širokega spektra z enim glasom prednosti pred opozicijo.

Ni mu uspelo izpeljati reform, ki bi bile za Italijansko gospodarstvo nujne, ker je moral barantati s strankami z levega roba za podporo. Po korupcijskem škandalu, zaradi katerega je odstopil njegov pravosodni minister je koalicijo zapustila majhna in v normalnih razmerah nepomembna krščanska stranka, kar ga je stalo pičle večine.

BBC je povzel njegovo levosredinskost, ki se mi zdi prima iztočnica za to da naše forumske desničarje malo spomnimo, kdo je levičar in zakaj je uspešnejši kot so desničarji, ki jih naša soseda premore precej več kot levičarjev.

BBC> Mr Prodi's first term as prime minister from 1996 to 1999, leading the "Olive Tree" coalition, made him head of Italy's first genuine centre-left government since the fall of fascism.
BBC> His main achievement was to get Italy into shape to join the euro by cutting spending and imposing a one-off "tax for Europe".
BBC> But that term also came to an abrupt end as a result of the withdrawal of support from the communists.

Tudi zavoljo slovenske manjšine v Italiji je škoda, da je predsednika vlade Prodija odneslo. V času desnih vlad so imeli Slovenci tradicionalno precej več težav z uveljavljanjem svojih pravic, možnosti za ugodne spremembe zakonodaje, ki še vedno ni usklajena z vsemi pogodbami, ki jih je Italija sklenila z Jugoslavijo glede manjšinske problematike in delitve ozemlja, pa so zelo skromne.
  • spremenilo: jype ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virgiiniaa Tekki

Oddelek: Problemi človeštva
81188 (1188) TESKAn
»

Terorizem

Oddelek: Problemi človeštva
182164 (1366) Barakuda1
»

Francija, predsedniške volitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
585077 (3345) Ziga Dolhar
»

Uslužbenka napiše knjigo, kako lenariti v službi, in ima zato težave v službi

Oddelek: Problemi človeštva
61812 (1564) Keyser Soze
»

Poglej si to!

Oddelek: Loža
121182 (884) Bob Rock

Več podobnih tem