» »

Kateri fax

Kateri fax

BoberLord ::

Prihaja obdobje ko bomo morali zapustiti klopi preljubih srednjih šol zapustiti naše preljube starše in iti živeti v lj, mb ali kp. Samo problem sotaja kam? :O

Časa ni več veliko in sam se še ne wem kam naprej po srednji šoli...
Veseli me nič, učit se mi ne da tak študij pa ni noben.

Razmišljal sem o študiji obramboslovja - politologije. Ve kdo kaj več o tem študiju? Gre še kdo zu študirat? Ve kdu za kak fajn študij?
Pišite samo resni! >:D

xeon ::

Če se ti ne da učit, potem ni pametno da razmišljaš o politologiji...

T-h-o-r ::

zakaj se vsi, ki ne vedo kam naj grejo vpišejo na neke logije bedne :\ moji sošolci isto.... en je bil vsa leta prav dober (letos tut vrjetno) pa bo tut šel neko varstvoslovje študirat|O
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

_marko ::

->Če se ti ne da učit, potem ni pametno da razmišljaš o politologiji...

Prej obratno. Če se ti ne da učit greš na FDV al pa kakšno varstvoslovje, mogoče določeni študiji na filofaxu... itd..
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

McHusch ::

Zakaj bi kdo, ki se mu ne da učiti, sploh vpisal faks? :\

T-h-o-r ::

ker na šiht je še vedno težje hoditi....
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Ted ::

Iz prve roke ti povem, če se le da si izberi kak naravoslovni/tehnični faks, družboslovcev nas je na trgu dela kot listja in trave, tudi kvalitetni kadri se izgubijo v množici.
Mah...

BoberLord ::

nisem mislil dobesedno da se mi ne da učit. če je nuja se spravim in se naučim. samo če je nuja. glede družboslovja in naravoslovja pa me slednje ne veseli. sem zelo um... rečmo da mi ne leži fizka in kemija. kemijo sem imel 3 leta in vem da je n vodik. :P žalostno ta šolski sistem. na mojo srečo/nesrečo sem imel tako profesorco da si lahko vse prepisov med testom. po domače preplonkol. tako da odpade študij kemije in fizke in vsega kar je s tem povezano. varstvoslovje je zanimiv študij. ;) si lahko kriminalist in delaš v policiji al pa kje drugje. 0:)

BoberLord ::

-Zakaj bi kdo, ki se mu ne da učiti, sploh vpisal faks?-
ker hodim na gimnazijo človek. nimam poklica. :\ naj delam vse življenje za trakom, 8 ur na dan? :'(

Ted ::

Lahko si, kako boš pa tja prišel pa je drugo vprašanje. Kriminalisti so danes vsi po vrsti policaji, ki so se dodatno šolali ob delu. Kolikor jaz poznam situacijo (in spremljam razpise) še nisem zasledil, da bi policija iskala ta profil izobrazbe. Če ti gredo jeziki se splača razmisliti tudi o tem, sploh francoščina denimo zna biti perspektivna, je kar dosti francoskih podjetij v Sloveniji.
Mah...

T0RN4D0 ::

FDV, filozofija al pa neki. Sicer neuporabn naziv samo vsaj naredu boš. Pa če boš mel srečo ti ne bo treba bit za trakom vsak dan, čeprav zna bit usoda s takšnim faksom ista ko s končano gimnazijo ;)

_marko ::

->kemijo sem imel 3 leta in vem da je n vodik

Imaš prav. Družboslovje je prava izbira ;)

FDV je "fajn" fax, še užival boš zraven... jaz ti to svetujem.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Backup22 ::

LOL (n)...

Jap, idi na FDV (tisto, kar se ti zdi, da bi ti najbolj ležalo).. Na tehničnem faksu boš pogrnil, če se ti ne da učit in razumet stvari...
//

robert512 ::

ce te nic ne veseli in zanima, zakaj rines naprej na fax ??!!???

Zadnje case je zelo moderno da kr vsi po vrsti grejo na fax in ker ga naredijo samo zato da imajo 7. stopnjo so vec ali manj nezaposljivi. Potem pa jok in stok da ni sluzb, da so place slabe, ... Mesanje zraka ni blo nikoli dobro placano.

Kolkr vem astronomsko primanjkuje avtomehanikov, kleparjev, strugarjev, zidarjev, lesarjev, ... in tuki ne rabis faxa, kvecjemu poklicno izobrazbo.

Pa ne mislit da so ti poklici manjvredni, poznam cloveka s koncano os ki je avtomehanik in obvlada svoje delo v nulo. Ko prides v njegovo delavnico je kot da bi prisel v pisarno kaksne programerske firme. Vse orodje na svojem mestu, vse cisto, dva racunalnika in en kup kablov.

Clovek se ne vidi ven iz dela, sluzi da glava boli ... in parodija - isce pomocnika ze dve leti in ga ne najde ne v nebu ne v zemlji. Seveda ne, ko je pa lepse po ljubljani ga zurat 5 dni v tednu na racun naivnih starsev, ki so prepricani da njihov sine pridno studira.

Potem pa je treba nekega dne it na svoje pa ni denarja niti za 10 let star avto, kaj sele za stanovanje. No avtomehanik ki ga jaz poznam ima pri 35 letih dva avta vredna supno cez 60.000€, bajto, jadrnico, ... vse, samo casa ne.

Alexius Heristalski ::

Če je res, kar praviš (ne da se ti učiti in nič te ne zanima), je vpis na kar en faks najslabša možna izbira.

Prvič, da bi te ravno ta "po sili razmer izbran" študij navdušil, je zelo majhna. Najverjetneje ti bo kmalu začel presedati, začel boš izpuščati predavanja, nazadnje boš preluftal vse skupaj.

Drugič, posledično bo brez potrebe šla po zlu prva možnost rednega vpisa. Tako ti ostane le še ena in če se bo naslednje leto zgodba ponovila, ti bo na koncu ostal le še izredni študij, ki pa stane veliko denarja.

Predlagam, da po končani maturi vzameš prosto, greš nekam delat, mogoče boš v tem času res ugotovil, kaj te najbolj veseli in kaj bi rad študiral. Magari naredi izpit za avto, kakšen poklicni tečaj itd. Ne vem, kako bodo tvoji starši gledali na eno leto pavze, a če ga boš preživel delovno in koristno, ne bi smelo biti težav. Ni nek hud recept ali karkoli, zgolj predlog.

Razmisli (tudi o tem, če je sploh izvedljivo).

leinad ::

naj delam vse življenje za trakom, 8 ur na dan?


vojska tudi vedno išče kader. če si bolj avanturističnega tipa in imaš rad adrenalin, potem lahko z raznimi turami po kriznih območjih worldwide potegneš zelo lep denar. če se seveda s kakšnim metkom prej ne združiš v eno>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij na FMF

Oddelek: Šola
215460 (4890) moose_man
»

Kontakt FDV-jevca/ke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10428003 (24720) bbbbbb2015
»

KAM na faks? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6815518 (12744) sandmat
»

Politologija - mednarodni odnosi

Oddelek: Šola
357341 (6900) Daedalus
»

Izbira šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
528403 (7626) Klemenn

Več podobnih tem