Forum » Pomoč in nasveti » AMD XP 1700+ zmrzovanje
AMD XP 1700+ zmrzovanje
Zmajček ::
Tkole je, imam zgoraj navedeni proc, ki mi je začel zmrzovati v MaxPayn-u in od takrat se to dogaja tudi v Win (XP-jih).
Zglede da samo takrat, ko je pod večjimi obremenitvami torej.
Zmanjšal sem mu notranjo frekveco na 100 MHz tako da sedaj deluje na 1100 MHz brez težav.
Imam ventilator Vulcano 6 Cu, temp pri notranji frekvenci (133): cca. 52+ st. C pri frekvenci 100 pa 40+.
Ali je možno da je moj ventilator preslab in kakšna naj bi bila optimalna temperatura tega proca. Ali bi kaj pomagalo če bi ventilator obrnil tako da piha zrak ven iz procesorja?
Zglede da samo takrat, ko je pod večjimi obremenitvami torej.
Zmanjšal sem mu notranjo frekveco na 100 MHz tako da sedaj deluje na 1100 MHz brez težav.
Imam ventilator Vulcano 6 Cu, temp pri notranji frekvenci (133): cca. 52+ st. C pri frekvenci 100 pa 40+.
Ali je možno da je moj ventilator preslab in kakšna naj bi bila optimalna temperatura tega proca. Ali bi kaj pomagalo če bi ventilator obrnil tako da piha zrak ven iz procesorja?
The best way to get high is with adrenalin!!!
ChiefThunder ::
lahko probaš zvišati voltažo procesorju za 0,5, sam to bo povečalo tud temperaturo. lahko, da je kriv preslaboten napajalnik. kolk zmogljivega pa imaš? predvidevam, da za temperature govoriš ob ful loadu?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Thanatos ::
pa katero plato imaš? velik folka z Eliktami kle na forumu stoka da jim AMD na 133FSBju delajo probleme.
Dami ::
Men dela xp1700 na 133 in na elitki brez problema z volcano7 na 40-45 stopinj.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Zmajček ::
Ja plata je Elitka K7S5A. Link
Temepratura je pa takšna kot sem napisal, pri dokaj normalni obremenitvi. Voltaže pa ne moram zvišat. V biosu je možno spreminjat samo frekvenco procesorja. Kakšnega novejšega biosa pa tud nisem dobil za update.
Temepratura je pa takšna kot sem napisal, pri dokaj normalni obremenitvi. Voltaže pa ne moram zvišat. V biosu je možno spreminjat samo frekvenco procesorja. Kakšnega novejšega biosa pa tud nisem dobil za update.
The best way to get high is with adrenalin!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5030 (3869) | mihamedo |
» | AMD 1800+ palomino!Oddelek: Navijanje | 1618 (1371) | Vlady |
» | računalnik zmrzne po pol ure (3min v igrah)! zakaj?Oddelek: Strojna oprema | 1649 (1390) | blue96 |
» | navijanje celerona 700 MhzOddelek: Navijanje | 1839 (1304) | sheep |
» | OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4959 (4281) | AtaStrumf |