Forum » Pomoč in nasveti » Napajanje grafične..
Napajanje grafične..
Gundi ::
Imam napajalnik, ki nima PCI-E (6 pin.) priključka napajanja in me zanima, če je možno da grafično napajam kar preko plate, glede nato da ima dodatno napajanje za grafično preko IDE MOLEX ??
Zdj mam napajanje za grafo priklopljeno kr na plato, ampak ko jo hočem instalirat, mi napiše opozorilo, da mi je znižalo delovne pogoje, da bi preprečilo poškodbe strojne opreme in mi napiše naj priklopim napajanje na grafično!!
Torej more grafična nujno imeti svoje napajanje, al se da to zrihtat preko plate??
Je možno, da ker grafična nima svojega napajanja, pa ker ni instalirana, da imam po ekranu polno rdečih, modrih, zelenih, .... pik? Je krivo napajanje, ali je grafa zanič?
Gre za geforce 7900gs, plata je pa foxconn P35
Hvala, LP
Zdj mam napajanje za grafo priklopljeno kr na plato, ampak ko jo hočem instalirat, mi napiše opozorilo, da mi je znižalo delovne pogoje, da bi preprečilo poškodbe strojne opreme in mi napiše naj priklopim napajanje na grafično!!
Torej more grafična nujno imeti svoje napajanje, al se da to zrihtat preko plate??
Je možno, da ker grafična nima svojega napajanja, pa ker ni instalirana, da imam po ekranu polno rdečih, modrih, zelenih, .... pik? Je krivo napajanje, ali je grafa zanič?
Gre za geforce 7900gs, plata je pa foxconn P35
Hvala, LP
kixs ::
7900GS ima 6-pinski konektor za dodatno napajanje. Brez tega ti lahko dela ali pa ne. Lahko ima napake pri delovanju ali pac ne. Moja prejsnja je na default hitrosti delovala brez tega dodatnega napajanja. Vendar je nisem mogel naviti. Ko sem dodal napajanje, se je zelo dobro navijala in tekla brezhibno.
Naceloma imajo vse graficne, ki potrebujejo dodatno napajaje, dodaten adapter, da priklopis 2 moleksa na ta adapter, ki ima nato 6-pinski prikljucek za graficno.
lp
Naceloma imajo vse graficne, ki potrebujejo dodatno napajaje, dodaten adapter, da priklopis 2 moleksa na ta adapter, ki ima nato 6-pinski prikljucek za graficno.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Grafična sicer dela, sam imam pike po ekranu..
Ne, tega adapterja pa nimam, ga je možno kje kupit?
Sam čudno mi je, k mam napajanje preko os.plate, pa ne dela, v BIOS-ih sem pa tudi gledal in nikjer ni nastavitev za napajanje grafične..
Hvala
Ne, tega adapterja pa nimam, ga je možno kje kupit?
Sam čudno mi je, k mam napajanje preko os.plate, pa ne dela, v BIOS-ih sem pa tudi gledal in nikjer ni nastavitev za napajanje grafične..
Hvala
kixs ::
Vsaka graficna ima napajanje preko plate. Edino mocnejse graficne porabijo vec kot da plata - vodilo. Zato potrebujejo dodatno napajanje preko tega 6-pin konektorja (starejse imajo direktno molekse). Brez tega dodatnega napajanja se lahko dogajajo cudne zadeve.
Tega adapterja naceloma ne mores kupit (?), ker bi ga moral dobiti poleg graficne. Razen, ce kdo prodaja na Bolhi.
lp
Tega adapterja naceloma ne mores kupit (?), ker bi ga moral dobiti poleg graficne. Razen, ce kdo prodaja na Bolhi.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten molex na 6-pin adapterOddelek: Kaj kupiti | 2082 (1892) | Kokosvilek |
» | Napajanje r9 280x - napetostiOddelek: Strojna oprema | 4381 (3329) | Jst |
» | Fire-wire vs. USB?!?Oddelek: Strojna oprema | 3920 (3757) | Vikking |
» | Kako in kam naj priklopim dodatno napajanje za Gf 7600 GT?Oddelek: Strojna oprema | 910 (910) | j3rn3jk |
» | Težave z grafičnoOddelek: Strojna oprema | 1832 (1128) | Binji |