Forum » Programska oprema » Program, ki zaklene obstoječo mapo
Program, ki zaklene obstoječo mapo
boula ::
Iščem program, ki omogoča to: da izbrano obstoječo mapo enostavno zaklene oz. skrije z enkripcijo - tako da je 100% varno.
V slabšem primeru, je lahko tudi tak, kot deluje folderlock - ki določi eno mapo v katero mečeš vse. Vendar pri folder locku mi ni všeč to, da ne moreš določit kje naj bo ta mapa. Jaz bi jo namreč rad imel na nesistemski particiji, medtem ko folderlock omogoča mapo le na sistemskem c:program files
V slabšem primeru, je lahko tudi tak, kot deluje folderlock - ki določi eno mapo v katero mečeš vse. Vendar pri folder locku mi ni všeč to, da ne moreš določit kje naj bo ta mapa. Jaz bi jo namreč rad imel na nesistemski particiji, medtem ko folderlock omogoča mapo le na sistemskem c:program files
al3s ::
TrueCrypt probaj malo preberi članek pod "še se kadi". Pa na uradni strani je dober vodič.
Na kratko ustvariš lahko particijo ki je skrita v eni datoteki na kateremu koli od tvojih diskov, ki jo vsakič ko hočeš do nje dostopat(particije) mountaš z truecryptom preko te datoteke. Zadeva je za domačo uporabo 100% varna! Jaz sem bil tudi malo skeptičen ampak ko enkrat probaš kako stvar deluje vidiš da je res enostavna za uporabo.
Na kratko ustvariš lahko particijo ki je skrita v eni datoteki na kateremu koli od tvojih diskov, ki jo vsakič ko hočeš do nje dostopat(particije) mountaš z truecryptom preko te datoteke. Zadeva je za domačo uporabo 100% varna! Jaz sem bil tudi malo skeptičen ampak ko enkrat probaš kako stvar deluje vidiš da je res enostavna za uporabo.
boula ::
OK samo to moraš spet kopirat nekam - pa je nerodno.
Zanima me če obstaja kej takega - daje mapa na istem mestu kjer je. Vendar ko greš stran jo samo zakleneš in dokleneš(gre pa za večje velikosti map)
. Tako da če si npr. na fakulteti ne boš lahko delal teh particij.
Zanima me če obstaja kej takega - daje mapa na istem mestu kjer je. Vendar ko greš stran jo samo zakleneš in dokleneš(gre pa za večje velikosti map)
. Tako da če si npr. na fakulteti ne boš lahko delal teh particij.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mala šola informacijske varnosti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Informacijska varnost | 82692 (38173) | Dpool |
» | KAKO do datotek?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1404 (1137) | solatko |
» | Folder lock in nedostop do mapc-nujnoOddelek: Pomoč in nasveti | 4208 (2913) | ToniT |
» | Kako zaščitit podatke?!Oddelek: Programska oprema | 1761 (1592) | Jeronimo |
» | Kje so podatki?Oddelek: Pomoč in nasveti | 908 (801) | Cowboy6 |