» »

acer in komentar big bang-a?!?

acer in komentar big bang-a?!?

dolenska ::

lp
sprašujem glede tega laptopa katerega imajo v big bangu. kot komentar je zapisano, da ni kompatibilen z windowsi xp. menim da to ni res, saj so vsi prenosniki dejansko kopatibilni...ima kdo kakšne drugačne izkušnje ali mnenje?

prenosnik acer

fosil ::

Verjetno to pomeni, da ni uradnih driverjev za windows xp. Običajno se da sicer dobit kakšne napol uradne, beta ali driverje brez uradne podpore.
Če misliš to nabavit in imet gor xp-je vsekakor prej poišči driverje.
Tako je!

al3s ::

Ma dej nehaj ta big-bang je itak za en drek. To je neumnost verjetno zraven dobis samo driverje za visto ponavadi je z laptopi tako da imaš vse na enem dvdju. Na netu imaš sigurno driverje za ves hardware ki ga ima prenosnik. Sploh pa je to nek mid-range prenosnik in nima nobenega posebnega(novega) dela opreme ki bi lahko delal samo na visti.
Edino za kar nisem bil preprican je bil chipset oz. vga, pa sem preveril:
http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2800&lang=eng
Se za linux obstajo driverji:).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: al3s ()

gorjanc ::

Jaz imam doma identičen prenosnik.Na njem imam win XP z vsemi driverji, ki sem jih našel brez problema. Edina težava je bila ker nisem mogel namestiti Acerjevega programa za kontroliranje ventilatorjev, to sem rešil z enim drugim programom ki skrbi za te zadeve.

Sedaj zadeva deluje odlično brez vseh problemov, edino ohišje neki škripa kar pa ni težava win Xp.

lali12 ::

Idi v big-bang in reci prodajalcu naj gre prodajat sendviče namesto pralnih strojev, računalnikov, tv-jev itd..
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

mihec87 ::

Joj ste pametni ce bi bli vsi driverji zmer na voljo pol ne bi blo tuki na tem forumu ze ene par tem glede tega..sj eventuelno se nekak potem zbrska ali pa nekak skp spaca da dela..se pa prodajalec na ta način zavaruje da mu kupec pač nebo pol gnjavo za xp driverje..

>>><<< ::

ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

solatko ::

Dober prodajalec, bi si vzel čas in glede na to, da večina še vedno uporablja stari dobri xp, poiskal na netu driverje in speku en CD (če se uvoznikom ne bi šlo samo za dobiček, bi to že oni naredil), ker pa plača pač ni odvisna od vloženega truda in samoinciative, se gre po liniji manjšega odpora in se kupcu pove, da je to pač računalnik za VISTO in basta.

Ted ::

Dober prodajalec bi za višjo stimulacijo to tudi naredil, za povprečno plačo pač ne.
Mah...

solatko ::

Ted - to sem tudi jaz napisal.

kixs ::

Najbolj smesno mi je to, da vsi pravite, da je racunalnik za Visto, a v bistvu ima prednalozen Linux. Vsaj, ce je link v prvem postu pravilen :D

gorjanc ::

Ja računalnik ima en Linux gor naložen. In sicer se ti zboota v command line. Tko da za mene in za veliko ljudi poplnoma neuporabno.

Modri dirkač ::

FreeDos linux ... :D
Everybody lies!

gorjanc ::

A še to zraven imaš priložen CD z driverji za Visto. In s tem zelo očitno povedano katermu operacijskemu sistemu je namenjen prenosnik.

ender ::

V BigBangu so prepričani, da je Vista nekaj posebnega, in da na računalnike, namenjene Visti ni mogoče namestiti XPjev - sem imel podoben problem z Acerjem TravelMate 2920. Pri Acerju je problem samo to, da so njihove strani z gonilniki obupne, in ti ponujajo po 2-5 gonilnikov za isto napravo, in moraš potem poizkušat kateri je pravilen za tvoj model.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

gorjanc ::

Tukaj seveda ni problem v BigBangu ampak pri Acerju, ali jim je res tak problem skupaj spraviti tiste driverje za win XP. BigBangu pa se seveda ne da ukvarjati z ljudmi ki ne znajo sami poiskat gonilnikov in uštimat zadeve, zato so zadevo preprosto rešili tako kot so jo. Jaz jim prav nič ne zamerim. Zamerim pa Acerju!

Icematxyz ::

Le zakaj bi trgovec na prenosniku forsiral Visto?

al3s ::

Ker je drazja mogoce? Ker je nova mogoče in ti maš doma star pc ki poganja še xp-je kupi visto kupi nov računalnik! Sploh pa v big-bangu itak nimajo pojma tako jim jo dosti lazje napisat vista only in je mir acer jim je dal driverje zato se jim jebe.

solatko ::

Dober trgovec poskrbi za kupčeve želje, glede sistemske opreme, če pa ne ve zakaj je tam, pa je to kriv lastnik oziroma poslovodenje.

c00L3r ::

Če Acer nima uradne podpore za XP-e ti trgovec ne more rečt da je računalnik kompatibilen z XP-i. Potem bi ti kupil prenosnik in bi prišel nazaj v trgovino in potem težil trgovcu da ne moreš spravit gor XP-ev.

Seveda se pa ta spraviti gor XP-e z več ali manj truda. Prav tako gre gor spravit MAC OS X... Ampak če ni uradne podpore oz. ti je prodajalec ne more nudit, potem si ne bo "sam jame skopal".

Zheegec ::

Res ste smešni tukaj gor.

Acer in uvoznik pravita, da prenosnik ni kompatibilen z WinXP, zato bi to MORALI napisati vsi prodajalci pri tem prenosniku. Vedno veliko stvari ne deluje na nekem OS, pa se da vse rešiti. Tudi marsikatera druga naprava (skener, tiskalnik, web kamera...) nima uradne podpire za Visto, pa normalno deluje z WinXP gonilnikom. Na tak način se pač zavarujejo pri Acerju, ter pa uvoznik in prodajalec, če bi slučajno bili kakšni problemi z gonilniki (kaj pa če se ne da dobiti gonilnika za 56k modem za Visto???).
Seveda pa se brez problema namesti gor WinXP in pa vse gonilnike, dobi se jih pa pri prizvajalcu hardwera, ki je v prenosniku, torej za čipset, grafično, mrežno, WLAN,... Saj to je Slo-tech, tako da poznate postopek. Zadnjič sem večino gonilnikov za Acer WinXP za Acer 5920G dobil na Dell support strani za Inspiron 1520...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava s zvokom v Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
6517 (430) d4vid
»

Toshiba Satellite L500-13T, ima kdo ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10312143 (5009) lopov
»

instalacija LENOVO prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
181854 (1436) vir
»

Windows vista in wireles router

Oddelek: Omrežja in internet
151226 (1047) 5er-->
»

acer in komentar big banga

Oddelek: Pomoč in nasveti
141942 (1624) dolenska

Več podobnih tem