Forum » Pomoč in nasveti » Windows domena - problem z profili.
Windows domena - problem z profili.
Tomas 33 ::
Imam mrežo z win 2k3 serverjem windows domene in xp klienti.
Problem je, da se profil ne sinhronizira v celoti:
ko na nekem računalniku uredim nastavitve za office, outlook, ie, firefox, ..., so te nastavitve samo na tem računalniku. Ko se prijavim na drugem računalniku z istim uporabnikom, teh nastavitev ni. Moji dokumenti, ikone, namizje so vredu. Menim, da se mapa aplication data ne sinhronizira na strežnik.
So kje kakšne nastavitve, kaj vse naj se sinhronizira oz. kaj mi je narediti, da bo delalo.
Hvala za odgovore.
Problem je, da se profil ne sinhronizira v celoti:
ko na nekem računalniku uredim nastavitve za office, outlook, ie, firefox, ..., so te nastavitve samo na tem računalniku. Ko se prijavim na drugem računalniku z istim uporabnikom, teh nastavitev ni. Moji dokumenti, ikone, namizje so vredu. Menim, da se mapa aplication data ne sinhronizira na strežnik.
So kje kakšne nastavitve, kaj vse naj se sinhronizira oz. kaj mi je narediti, da bo delalo.
Hvala za odgovore.
ender ::
A si vklopil roaming profile (in imaš na strežniku dovolj prostora za vse neumnosti, ki jih uporabniki shranjujejo na namizju)?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Tomas 33 ::
Če se roaming profile nastavi v user > propertis >profil path >\\strežnik\profil, potem je nastavljeno.
Vse prej omenjene nastavitve se shranjujejo lokalno v C:\Documents and settings\uporabnik\local settings\Aplication data. Ta pa se ne sinhronizira z profilom na strežniku.
Kako prepričati, da se celoten C:\Documents and settings\uporabnik\*.* sinhronizira (po možnosti samo spremembe)
p.s. uporabnikov ni veliko, zato je prostora dovolj
Vse prej omenjene nastavitve se shranjujejo lokalno v C:\Documents and settings\uporabnik\local settings\Aplication data. Ta pa se ne sinhronizira z profilom na strežniku.
Kako prepričati, da se celoten C:\Documents and settings\uporabnik\*.* sinhronizira (po možnosti samo spremembe)
p.s. uporabnikov ni veliko, zato je prostora dovolj
ender ::
Prepričaj programe, da ne shranjujejo nastavitev v Local Settings - le-ta je namenjen stvarem, ki se ne sinhronizirajo (zato Local).
There are only two hard things in Computer Science:
r5r ::
Kolikor je meni znano večina programov raje zasede mapo uporabnik\Application Data kot pa uporabnik\Local Settings\Application Data.
Preveri, če lahko uporabnik zapisuje v mapo na strežniku namenjeno prenosu profila.
Preveri, če lahko uporabnik zapisuje v mapo na strežniku namenjeno prenosu profila.
And it makes me wonder.
amigo_no1 ::
Zelo odvisno od programa do programa.Nekateri zapisujejo še v register da je zmeda še večja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ohranitev podatkovOddelek: Pomoč in nasveti | 2585 (2337) | chrush |
» | windows xp upgrade to windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 2883 (2439) | bluefish |
» | V kateri mapi se nahaja e-pošta?Oddelek: Programska oprema | 1322 (1149) | vitamincek |
» | Firefoxu se meša - pomagajteOddelek: Programska oprema | 1249 (1138) | veteran |
» | Mozilla firefox mi šteka!Oddelek: Programska oprema | 4352 (3929) | jan01 |